Oslava narozenin a tchýně

Anonymní
8.4.15 23:11

Oslava narozenin a tchýně ...

Omlouvám se ale tuto diskuzi ač není přímo osobní bych ráda založila anonymně, chodí sem dost známých a já už si připadám jak blázen… Povězte jak reagovat?
Budeme slavit 3tí narozeniny. U prvních příbuzní zajistili dárky my nějakou drobnost a krásný dort a oslavu (připadla mi zbytečná ale tchýně dělala takové čoro že být musí že nakonec jsem na to přistoupila. Byla jsem akorát vyčerpaná, půl lidí nedorazilo a ve finále min. já z celé akce neměla nic). Mimo jiné tchýně stále šílela že doveze dort a já jí vysvětlila že je to od ní pěkné ale pokud se chce podílet na občerstvení ať doveze nějaký domácí moučník nebo chlebíčky ale že můj názor je že by dort měl být jeden a to od rodičů - dovezla něco jako medovník a pak když jsme jeli k nim čekal tam - ohromný máslový medvěd.
Druhé narozeniny byly obdobné. Zase halo okolo oslyvy a tchánovců protože ta být musí, tentokrát jsem se nenechala zviklat ale opět bylo halo s dortem. Měli jsme krásný piškotová s ovocem a postavičkou Krtečka… ale den na to přes mé opětovné upozornění že dort má od maminky dojela i s dortem - marcipánová ohromná hrouda s Krtkem, prskavky a já nevím jaké zlepšováky a prcek hotovej že… mimo to odrážedlo které měla dovézt dle domluvy (ptala se že by ho ráda koupila tedy my ho nekupovali) nedovezla. Prý se rozhodla pro dort a jelikož ví že jsem proti udělala to jako překvapení.
Nyní řešíme 3.narozeniny. V sobotu je oslava pro dětičky (kamarádi) a v neděli pak pro rodinu jen takové posezení. Dort mám objednaný a právě manželovi uniklo že neví proč musí jeho mamka zajišťovat dort že myslel že to řeším… volám jí a ona jako by nic celá rozjařená že jo že to mělo být překvapení že to bude mašinka (i my máme mašinku momentálně frčí vlaky u nás) a opět těžký máslový dort ohromný obalený tunou marcipánu (malej marcipán nejí ale chápu jinak to moc nejde i tak se to ale snažím odlehčit a udělat dort tak „zdravý“ jak jen jde) a zase nějaká zpívající svíčka s prskavkami či co (ani to neznám my mámě obyč.2 svíčky) a ke všemu s tím chce dorazit už v sobotu.
Přijdu si opravdu jako bych byla vosk. Snažím se být k tchýni slušná, vše jí vysvětlit už se s ní domlouvám jak s děckem co má koupit co jak bude a ona nakonec zas takové „překvapení“??? :zed: A manžel nechápe o co mi jde. Prý řešit dort je prkotina tak prý bude mít dva a co stejně se to sní… ale mě jde o princip. Také mi vadí že nepřiveze třeba nějaký obyč dort jako medovník nebo já nevim prostě ať je co ke kafi ale musí mít dort na zakázku mám prostě pocit že se snaží mě jakožto maminku trumfnout - asi se cítím ublížená a možná to i přeháním ale prostě mi to vadí. Dnes jsem jí to řekla (slušně - řekla jsem že jsem jí už 2× vysvětlila že dort by dle mě měl dostat od rodičů - v podstatě pro něj ani nic moc jiné nemáme jakože hmotného - a že mi to i dělá čáru přes rozpočet neb všech sladkostí je objednáno dost a dost (to že je oslava pro dospělé až o den později ani nezmiňuji). Prosím jaký je váš názor? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
8.4.15 23:15

Žárlíš na to, že mrňous měl větší radost z dortu od tchýně, než z vašeho? Je to jenom dítě. Řešíš ptákoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.15 23:23

@lleennttiillkkaa No spíš mi jde i o to že oni se vždy zeptají co kupujeme na narozeniny (svátky, vánoce to je jedno) a nakonec se přihlásí že to koupí oni. A pak to nekoupíme ani jeden a ještě mám taková „překvápka“. Je mi to líto, máme velkou rodinu, hodně známých a přátel prcek má v podstatě všechno nač si ukáže a já v podstatě nikdy nemůžu jít a něco mu koupit protože už to prostě má (ne od nás) a já když vždy konečně vymyslim ten jejich dárek (prosí mě o to sama) tak nakonec jde a koupí něco jiné. On má od nás v podstatě jen ten dort. A mě je to prostě líto že od rodičů víceméně nedostane nic. Kdyby řekla hele chci koupit dort kup odrážedlo tak se s tím poperu… ale ne. Ona chce do poslední chvíle odrážedlo, básní o něm a nakonec dojede s dortem který vlastně předtím nikdo „nechtěl“. Ve finále jsou dorty dva (jeden samozřejmě lepší) a odrážedlo žádné. A je to se vším. Vánoce, svátky a teď zas ty narozeniny no…

• Citovat
  • Upravit
14367
8.4.15 23:25

Tak bude mít 2 dorty no. Dcera má každé narozeniny taky 2,jeden od nás a jeden od babičky. A nijak mi to teda nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.15 23:26

@lleennttiillkkaa Btw dort teprve bude ale mohla jsem peníze za dort investovat jinak - takhle se budeme jen přežírat sladkým a dárek který měla dovézt ve finále koupím já ale už nebude na narozeniny to je jasné

• Citovat
  • Upravit
14367
8.4.15 23:28

A s dárkama to děláme tak, že babičky mi dají peníze a já koupím dle svého uvážení. apak jim to dám. A my teda dárky taky dáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
8.4.15 23:30

A proč by nebyl dárek na narozeniny? Píšeš, že oslava je v neděli, to je ještě fůra času na nákup dárků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.4.15 23:34

Pokud není tchyně přístupná dohodě (což podle toho, co píšeš není), tak s tím asi nic moc bohužel nenaděláš. Přijde mi, že tě chce opravdu trumfnout a dát malému lepší dárek.. :zed: Tak nemůžeš pro malého vymyslet ještě nějaký další dárek? Třeba vláčkodráhu nebo tak něco když má rád ty vláčky? My teda vždy dáváme dort i nějaké dárky. Jen dort mi přijde fakt málo pro tříleťáka :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974

Hele, podle mě řešíš kraviny… naše tchyně je taky posedlá tím, že vždy doveze dort. Vždycky je to nějaký staromódní plný krému. To dítě stejně sní pár lžiček, největší radost má, když do něj může dloubnout, ojíst čokoládové ozdoby, marcipán ;)

já to dělám tak, že máme oslavu s mojí rodinou nebo jen my sami a tam objednám dort podle svých představ a pak máme oslavu s tchyní, ta donese dort, naložíme jim plný talíř, ať si ho taky sní a zbytek rozdáme po sousedech, někdy i zbyl, že jsme zamrazili a dali ho třeba návštěvám, starší ročníky pořád ty máslové milují.

Pokud pořádáte nějakou hromadnou oslavu, tak bych nechala tchyni, ať donese dort a malému koupila nějaký menší podle tvých představ na někdy jindy a snězte si ho s manželem ;) a nebo se vykašli na dort a kupte malému hromadu balonků, vezmete tchyni vítr z plachet :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@maraida No ono je to asi hodně z rodiny já také měla vždy dort od maminky a byl vždy nejlepší mám to tak zapsané ale nejvíc mi prostě vadí že vždy se mnou něco dohodne a na poslední chvíli to změní. Třeba mi také vadí i to že chce dojet už v sobotu přesto že jsme byli domluveni na neděli. V neděli přijedou všichni dospělí je vše připravené, naplánované. V sobotu měla být akce jen pro malé prcky co se znají z písku a hrají si spolu a dětské občerstvení a tak a rodina v neděli. A najednou ona mi vletí na dětskou oslavu v sobotu. Já třeba odmítla svou sestřenku která v neděli nemůže s tím, že v sobotu je to jen pro dětičky a musí tedy dojet jindy. Jak jí teď vysvětlím že tchyně tam byla? Mamka bude také smutná že neuvidí celý dort před útokem prcků a tak ale co, pochopila že má dojít v neděli (všichni vč dětí se nevejdem musím to rozdělit) ale jí to problém nedělá. A ke všemu ten dort :cert:

• Citovat
  • Upravit
27264
8.4.15 23:38

No a co na to tvůj manžel? Co když pro něj byl taky dort od maminky ten nejlepší?
Hele jako řešení vidím to, co navrhovala @LadyTommy udělejte si malou, komorní oslavu s prckem sami a pak udělejte s rodinou.
Mě třeba přijde dort jako dárek takový blbý. Jasný dort patří k narozkám, ale není to dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.4.15 23:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.15 23:42

@lleennttiillkkaa Jj ten návrh s tímto dělením oslavy mi také přijde dobrý. Btw - manžel dort nejedl do doby než dostal dort ode mě (tedy já ho nepekla). Znal právě jen takový jako od ní a u nich ho nejí nikdo. Paradoxně ani tchyně tedy ho nakonec spořádá tchán aby se nevyhodil :D
Jinak máme pro prcka výlet do nějakého mašinkového světa nebo co to je no prostě zábavní park kde jezdí mašinky. Ale není to hmotné no.

• Citovat
  • Upravit
14367
8.4.15 23:46

Prostě oznámím, že oslava je v neděli a basta. Ať se nezlobí, ale že v sobotu přijet nemůže, že už máte něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
8.4.15 23:48

A nějakou mašinku, vláčkodráhu, knížku o vláčcích, puzzle s mašinkou atd. všude seženeš a není to tas tak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová