Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uchovávají to 10 let, takže pokud jsi ve lhůtě, můžeš o to ofiko požádat.
No to už je více jak 10 let. je to cca 15. možná míň, nepamatuji se kolik mi přesně bylo jak to probíhalo. ale více jak 10 určitě. a nešlo by to dohledat třeba někde v archívu? protože paní, která se tím tenkrát zabývala už tam nepracuje. je to pro mě opravdu důležité se to dozvědět
@Anonymní píše:
No to už je více jak 10 let. je to cca 15. možná míň, nepamatuji se kolik mi přesně bylo jak to probíhalo. ale více jak 10 určitě. a nešlo by to dohledat třeba někde v archívu? protože paní, která se tím tenkrát zabývala už tam nepracuje. je to pro mě opravdu důležité se to dozvědět
kdyby vše uchovávali, tak jsou totálně zavaleni. Nejdelší lhůta na uchování dokladů je 10 let. Zkus tam napsat, ale moc šancí tomu nedávám ![]()
@martina.se píše:
Soudní rozhodnutí ale dýl, ne? Kdyby zašla přímo na soud…
v usnesení bývá většinou situace detailně popsaná, jak se kdo činí atd…
Zakladatelko a máma tě proč nevychovávala, jestli se můžu zeptat??
No já bych potřebovala vědět hlavně to co se projednávalo u toho soudu, teda jestli o mne byla podána žádost, odůvodnění proč k prarodičům ne k otci. zkusit napsat tam můžu. měli by tam snad mít i papíry z té sociálky ne?
@BlueFairy píše:
Zakladatelko a máma tě proč nevychovávala, jestli se můžu zeptat??
v té době nemohla. ale alespoň od otce se mi to později snažila všemožně vynahradit
@BlueFairy píše:
Soudní rozhodnutí ale dýl, ne? Kdyby zašla přímo na soud…v usnesení bývá většinou situace detailně popsaná, jak se kdo činí atd…
Opatrovnický soudní spisy mají skartační lhůtu myslím 50 let, počítá se od doby, kdy byla věc zcela skončená. Když si vyžádáš nahlížení do spisu, který se tě týká, tak ti vyhoví, akorát budeš muset nejspíš čekat, než si spis vyžádají z archivu
Měl by to asi řešit okresní soud, pod který spadá tvoje bydliště, když jsi byla dítě, podle jména dohledají spisovou značku
@martina.se píše:
Ale to není pravda, záleží na druhu dokumentu a skartačním řádu viz spisový řád MPSV http://www.mpsv.cz/…isovyrad.pdf
@mag píše:
Ale to není pravda, záleží na druhu dokumentu a skartačním řádu viz spisový řád MPSV http://www.mpsv.cz/…isovyrad.pdf
to já vim, že je to rozdělený. Ale soc jako taková ukládá jen 10 let. Jestli je to při osvojení jinak ale netuším. Proto jsem aji psala, ať se obrátí na příslušný úřad. Max odepíšou, že už došlo ke skartaci ![]()
@martina.se píše:
to já vim, že je to rozdělený. Ale soc jako taková ukládá jen 10 let. Jestli je to při osvojení jinak ale netuším. Proto jsem aji psala, ať se obrátí na příslušný úřad. Max odepíšou, že už došlo ke skartaci
A kde si přišla na to, že sociálka archivuje 10 let?
@martina.se ty ale víš co mě teď napadlo??? Byla jsem na socce ohledně vyplacení zbytku rodičáku a baba na mě, že tam mají nějaké soudní rozhodnutí… Válím oči, jako jaké rozhodnutí ![]()
Bylo to rozhodnutí mých rodičů o svěření do péče (mě), naši se rozváděli v r. 1996
dohledali to podle mého rodného č.
@BlueFairy možné to fakt je, neříkám, že na 100% nechce se mi hledat. Vždy koukám do úz zákonů, máme toho doma mraky
![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli kdybych zašla na OSPOD a chtěla vidět složku z případu (žádosti, soudy atd.) který se týká mne vydali by mi ho? nebo kde jinde bych se k němu mohla dostat? jde mi o to, že bych se chtěla dozvědět pravdu. Vychovali mne prarodiče, byla jsem jim soudně svěřená. Můj otec mi tvrdí, že o mne bojoval atd. a přitom od prarodičů jsem se dozvěděla něco úplně jiného. Nešťourala bych se v tom, ale ted mám své dítě a otec ze mne dělá totálně neschopnou matku, pokaždé si najde něco čím by mne mohl shodit a podobné věci. Chtěla bych se proto dozvědět jak to tenkrát vše bylo když se o mne rozhodovalo. Abych mu až mi zase bude něco vyčítat mohla říct jak úžasný rodič byl on, protože od rodiny vím, že to co mi vykládá pravda není, ale chci to mít černé na bílém. přitom o své dítě se starám jak nejlépe umím a už mám dost toho věčného vyrývání. případ je starý zhruba cca 15 let. dííík