Záhadné dítě na fotkách z dětství

Anonymní
9.3.15 21:12

Záhadné dítě

Ahoj holky, omlouvám se za anonym a zároveň prosím o jeho zachování, protože se to netýká přímo mě, ale mojí mámy.
Potřebovala jsem do fotoknihy nějaké fotky z mého ranného dětství, tak jsem včera volala mamce, jestli by mi něco nenašla, hned nejlíp jak jinak :) protože dnes byla v práci, nachystala mi krabici s fotkama, ať se podívám sama. Asi vzhledem k tomu, že můj táta je chorobně žárlivý, měla máma hodně fotek nejspíš někde dobře ukryto, aby nedráždila otce. Už spolu roky nežijí, tak má fotky už jen v jedné krabici. Že tam dříve nebyly vím jistě, protože jsem se fotkama strašně ráda prohrabovala a to snad tisíckrát. A teď pomalu konečně k té záhadě, máma tam má fotky moje i mého nevlastního sourozence, fotky ze svatby, dovolených, domácích oslav apod. s jeho otcem a taky tam má samozřejmě fotky z dětství a puberty… a teď už to záhadné dítě, našla jsem tam několik fotek s pro mě neznamým mužem (otce meho sourozence znám a na fotkách poznám), s kočárkem ve kterém je ani ne roční dítě, vyloženě taková ta rodinná fotka, oba dřepí u kočárku s miminem, pak mamka sama s tímhle dítětem, mamka doma s tím prckem i její máma je s ním vyfocena, mamka je na těch fotkách hodně mladá. A mně vrtá hlavou, kdo to je. Jasné, nejjednodušší je se zeptat, ale mám trochu strach, nerada bych jitřila třeba nějakou ránu v jejím životě. Co vy? Ovládly byste zvědavost, nebo se zeptaly? Já za vším vždycky vidím spíš to horší a říkám si, jestli to třeba špatně nedopadlo, s tím se člověk asi nesmíří ani po x letech. Komu se to zdá málo záhadné a jako zbytečný dotaz se už teď rovnou omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
SiriusGG
9.3.15 21:14

Zeptej se. Jakokoliv další diskuze tady ti nijak nepomůže…

• Citovat
  • Upravit
270
9.3.15 21:17

Já bych se zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.3.15 21:17

Zeptala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
9.3.15 21:19

No to je otázka :think:.Nezažila jsem tuhle situaci jako dítě ale jako vnučka. Mamka po smrti babičky našla v papírech křestní list své sestry. Byla nevlastní a babička ji tenkrát dala k adopci. Bylo to za války a svobodné matky to tenkrát měly sakra těžký. Takže babičku neodsuzuju. Vím že mámu tenkrát strašně mrzelo že se na to nestihla babičky zeptat. Takže asi bych se nějak opatrně zkusila zeptat a podle reakce mamky bych pátrala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Nemas nekoho z pribuzenstva, kdo by mohl vedet, o co jde? Kdyztak bych se nejdriv zkusila opatrnbe zeptat, pokud mela mama dite a to dite treba zemrelo, tak to urcite budou starsi pribuzni vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Nevydržela bych a zeptala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569

Bych jí tu fotku ukázala a zeptala se, kdo to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Před pár lety jsem náhodou objevila krabici s fotkami, když byla mamka malá, její rodiče, prarodiče a pohřeb jejího bratra. Zemřel mladý, nehoda na motorce, mamce bylo kolem deseti let. Ty fotky jsou šílené, nechápu, proč se toto fotilo, rodiče v koncích, otevřená rakev, čirá hrůza. Chtěla jsem se tehdy zeptat, proč mají schované takovéto fotky, proč se to vůbec fotilo, ale bála jsem se, že z toho bude smutno. Dodnes jsem nikomu neřekla, že jsem to našla, ale když si na to vzpomenu, vidím všechny detaily :,(

Takže neporadím, jen jsem chtěla napsat zkušenost…

• Citovat
  • Upravit
44197
9.3.15 21:21

Zeptej se, nijak jinak to nevyřešíš :nevim: Pokud Ti tu krabici nachystala, věděla, že tam tyto fotky jsou..Kdyby to bylo nějaké tajemství v jejím životě, ty fotky by tam dřív nebyly a ona by je tam po čase vrátila, muselo by jí být jasné, že Tě to zaujme. Třeba to udělala schválně a čeká, až se zeptáš.

Taky mě napadlo, jestli to není sourozenec se svým otcem(o kterém píšeš) a ty jsi ho nepoznala. I když je to méně pravděpodobné. Nebo jestli je to vůbec mamka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.3.15 21:22

Tak to by mi nedalo spat a zeptala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
9.3.15 21:23

Zeptej se - jednou by Tě to mohlo mrzet, žes to neudělala… Až jednou máma nebude, už to nezjistíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756

Tak nejpravděpodobnější je asi zemřelé dítě nebo dané k adopci a normálně bych se zeptala tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3190

Zkusila bych se mamči opatrně zeptat a uvidíš, jak bude reagovat :nevim: anebo jestli ještě žije babička, zkus se zeptat jí. Určitě to bude citlivé téma, takže bych nenaléhala, třeba se k tomu tématu někdy dostanete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
9.3.15 21:28

Já si nějak neumím představit, že bych se nezeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová