6 koček v bytě 2+1?

444
9.3.15 18:58

6 koček v bytě 2+1?

Ahoj, ráda bych se poradila s nezávislými osobami o své situaci. Mám mámu, náš vztah je řekněme… problematický, ale snažíme se vzájemně vycházet. Máma je manipulativní osobnost, která nikdy nerespektovala a stále nerespektuje mé hranice. Konkrétní současná situace je ale následující. Máma miluje kočky. O víkendech dělá dobrovolnici v jednom kočičím útulku, odkud si domů postupně kočky nanosila, jejich počet kolísá mezi šesti až devíti, celkem je to takto již cca dva roky. Nyní jich má šest. Máma nastoupila na plánovanou operaci, kdy jí odebrali dělohu a vaječníky. V nemocnici bude nejméně týden, rekonvalescence je až půlroční (zahrnuje to, že namá nosit nic těžšího 5kg a pod.). Mě požádala, abych se jí po dobu pobytu v nemocnici o kočky starala. Dodávám, že nemám sourzence ani jiné příbuzné, otec nefunguje, manžel je silný alergik a astmatik, když jde do bytu, kurýruje se z toho několik dní. Péče obnáší to, že k ní do bytu jedu ráno přes půl města (cca 45 min), musím vybrat výkaly ze 4 kočičích záchodů, uklidit zvratky na zemi a koberci, jedna z koček se musí připíjet injekční stříkačkou, vyměnit 6 misek s vodou, vymýt 6 misek na jídlo a dát jídlo, zalít kytky. To vše s 11měsíčním synem, který se mě celou dobu křečovitě drží a řve, neboť v tut dobu doma normálně spí. Tam neusne. Zároveň leze všude po bytě, jednou rukou držím jeho (řvoucího), druhou uklízím výše zmíněné. Pokud ho pustím, neustále shazuje nějaké „krámy“ které v bytě jsou. V bytě je zápach, ze kterého se mi zvedá žaludek, otevřít okno mám zakázáno, prý by mohla nějaká kočka vypadnout. Čeká mě ještě úklid celého (značně zakrámovaného) bytu, všech kočičích záchodů. Po dnešku jsem zdrchaná, vidím, že syn má naprosto rozhozený režim, od rána řve, není s ním k vydržení, nemám na něj čas, jsem vyšťavená. Pere se ve mně pocit povinnosti, že bych to pro ni měla udělat a názor že mít 6 koček v bytě je prostě nesmysl, zvlášť, když se o ně nebude půl roku schopná starat, a to, že toto prostě dělat nechci. Zajímal by mě váš názor… Díky :)

Příspěvek upraven 09.03.15 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
9.3.15 19:00

Dělala bych to v jiném čase, než kdy má syn spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 19:02

Spí mi ráno cca od devíti a odpoledne cca od dvou. Večer tam (snad) bude chodit ještě jedna paní, která bude dávat kočkám, které potřebují, léky a obstarávat večerní krmení. Ráno nemůže, jelikož pracuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550

A nemůže ti malého někdo pohlídat? Abys ho nemusela brát s sebou. Jinak jestli mamince kočky dělají radost, pak ať je chová, to je její věc. A jestli potřebude po dobu nemoci pomoct, připadá mi normální jí vyjít vstříc a pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132

A nema maminka treba nakou kamaradku nebo sousedku ktera by se s vami aspon stridala aby jste tam nemusela kazdy den? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
9.3.15 19:03

A nemohl by na chvíli manžel pohlídat malého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726

No rozhodně není normální mít ve 2+1 šest koček… tak to už je docela silný kafe :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724

To takhle budes delat jen tyden nebo pul roku? Tyden bych to snesla, dyl ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606

Půl roku se o ně nemuže starat? Vau.. upřímně, tohle bych asi nezvládla. Kamarádky/sousedky nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 19:04

Manžel je v práci od cca osmi do pěti, je pravda, že bych možná mohla jezdit tak, abych už byla na osmou zpět doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

Můj názor je ten, že to vidíš složitější, než to je. 6 koček ve 2+1 je docela nářez, ale je to věc tvojí mámy. Za kočkama bych jezdila až se mi to bude hodit, určitě ne když má syn spát. V ideálním případě bych ho nechala manželovi a jela sama. Vyvětrat můžeš, než odjedeš zase okna zavřeš, v tom nevidím problém a že se ti to ekluje docela chápu, ale ty se o ně budeš starat týden, max. 2, to se vydržet dá. Miska s vodou a jídlem nebo pytlík s výkaly neváží 5 kg aby to pak nemohla dělat máma sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569

Uklízela bych v jinou dobu, než má syn spát.
Jinak k operaci, sice říkají půlroční rekonvalescence, ale neznamená to, že se o kočky nepostará, to neboj. Počítej tak s měsícem, pokud to má abdominálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Je to extrem, samozrejme, ale co udelas, nechas je tam pochcipat? Das je do utulku?
Kocky bych po prijezdu poichytala, zavrela klidne na zachod, zotvirala okna, uklidila, co je treba. A udelala bych to v dobe, kdy dite nema zrovna spat, proboha, to snad jde nejak naplanovat :roll: Tyden pece o kocky neni nic neprekonatelneho, ani s malym ditetem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.3.15 19:05

No za týden nejnutnější zvládne sama, ne? Ten týden se to vydržet dá, ber to tak, že je to její koníček.
Pro uklidnění-moje příbuzná měla jednu dobu v bytě 2+1 koček asi 20 nebo snad více :) Ale zase musím říct, že uklízela docela pečlivě, ale taky jsem tam nerada chodila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 19:07

S hlídáním je to tak, že nám občas hlídá švagrová - studentka - takže má taky omezené možnosti. Hlídá mi převážně, když mám jízdy v autoškole. Navíc jí platíme…

Co se týče sousedek/kamarádek, tak se sousedkami je rozhádaná, o kamarádkách se mluvilo, nakonec zbyla ta jedna, která snad bude řešit večerní krmení, proč ne ostatní nevím, říká, že se je stadí vzít do bytu, příp. že na ně není spoleh a je jí trapné jim říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová