6 koček v bytě 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3165
9.3.15 23:52

Ať už pracuje vypomáhá v útulku kdokoliv, tak si uvědomte, že to není žádný hotel pro zvířata. NIKDY vám útulek nevezme zpět kočku. Pokud ano, ihned ji mají v nabídce. Takový útulek, který by si vzal na týden kočky, než se vrátí paní z nemocnice, by blokoval klece akutnějším případům a nebo novým, opuštěným nalezencům.

Mimochodem, hotel pro kočky je drahý -a zvlášť pro několik koček na týden + někteří si neúčtují krmení a veterinární případnou péči.

A opravdu nevím, co tu někdo píšete za story o hodinovém úklidu. Vyčistit záchodky, dosypat žrádlo, vyměnit vodu a případně uklidit zvratky je otázka max 20 minut ;)

K té toxopl. Větší pravděpodobnost nákazy je, že se nakazíte ze syrového masa a nebo neumytí rukou v obchodě, kdy si ji olíznete (stačí olizování prstů na otevření sáčku v obchodě). Nebo takové pití z neumyté plechovky? (Piva, koly, semtexy…), po tom čůrají ve skladech potkani, kteří mohou mít také nákazy. To vše je vyšší pravděpodobnost, než když přijdete do kontaktu s kočkou - u ní byste museli sníst výkaly. Mimochodem, dětská pískoviště jsou mnohem větším rizikem (opět moč potkanů apod), než samotný kontakt s kočkami chovanými pouze v domácnosti. Toto mám potvrzeno od dvou velmi uznávaných ostravských veterinářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
10.3.15 00:08

Týden se dá ale jestli odjede do lázní tak asi taky počítá že se postará dcera :roll:. 2× denně je zbytečné. bych se střídala s tou její známou ale rovnou řekla že delší dobu tohle dělat nejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.3.15 00:09

Nevím no… bud tedy slušně odmítnu s tím, že toto opravdu udělat nemůžu a nechci a nebo, pokud už jsem kývla, že udělám, pomůžu, tak holt zatnu zuby a neskuhrám..
každý máme právo říct ne..zakladatelka to neřekla a ted kulí oči co to obnáší - holt bude vědět, že na delší dobu je to neúnosné a maminka se zařídí jinak.. ted už to musí vydržet - slib je slib

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.3.15 00:19

@Vlkoška @roksy25 kočky máme celý život a vůbec zvířata, mám je ráda, ale rozhodně bych kvůli nim nobtěžovala svou rodinu, protože zvířata jsem si pořídila já a ne oni. Kdyby oni chtěli zvířata, můžou si je pořídit sami. Jak se tu psalo, maminka zakladatelky pracuje v útulku, přišlo by mi jednodušší domluvit se s někým v útulku a kočičky, které mají nějakou speciální péči a 2dny (tak jako normální kočka) nevydrží bez péče, bych si domluvila na dočasnou dobu tam. Tam je někdo 24/7, alespoň v útulku, kam chodím já to tak je…

Příspěvek upraven 10.03.15 v 00:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.3.15 00:21
@Maculinka píše:
Ať už pracuje vypomáhá v útulku kdokoliv, tak si uvědomte, že to není žádný hotel pro zvířata. NIKDY vám útulek nevezme zpět kočku. Pokud ano, ihned ji mají v nabídce. Takový útulek, který by si vzal na týden kočky, než se vrátí paní z nemocnice, by blokoval klece akutnějším případům a nebo novým, opuštěným nalezencům.

Mimochodem, hotel pro kočky je drahý -a zvlášť pro několik koček na týden + někteří si neúčtují krmení a veterinární případnou péči.

A opravdu nevím, co tu někdo píšete za story o hodinovém úklidu. Vyčistit záchodky, dosypat žrádlo, vyměnit vodu a případně uklidit zvratky je otázka max 20 minut ;)

K té toxopl. Větší pravděpodobnost nákazy je, že se nakazíte ze syrového masa a nebo neumytí rukou v obchodě, kdy si ji olíznete (stačí olizování prstů na otevření sáčku v obchodě). Nebo takové pití z neumyté plechovky? (Piva, koly, semtexy…), po tom čůrají ve skladech potkani, kteří mohou mít také nákazy. To vše je vyšší pravděpodobnost, než když přijdete do kontaktu s kočkou - u ní byste museli sníst výkaly. Mimochodem, dětská pískoviště jsou mnohem větším rizikem (opět moč potkanů apod), než samotný kontakt s kočkami chovanými pouze v domácnosti. Toto mám potvrzeno od dvou velmi uznávaných ostravských veterinářů.

Matka zakladatelky v útulku pracuje, u nás v útulku si mezi lidmi, co s ním máme něco společného, také vycházíme vstříct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
10.3.15 00:42

Kočka nepotřebuje obsluhu 2× denně. Stačilo by, kdyby tam jela ta pani odpoledne. Myslím, ze tam jezdis s malým zbytečně. :nevim: Týden se to třeba vydržet i da, ale starat se „nedobrovolně“ o takovej smradinec - kocicinec déle, to bych s dítětem asi nedala. A to mám kocky ráda i je vlastním. Tvoje máma tu operaci plánovala, tak si mela zrovna i naplánovat, kdo se ji o kočky postará. Zvlášť, jestli tam ma nějakou vice nemocnou, která vyžaduje vetší peci. Nelíbí se mi takovyto - ve jménu rodiny vám nalozim další práci a jste povinni mi vyhovet-.
Postarala bych se týden' max dva a to 1× denně. Pokud je dobrovolnice v útulku, určité ma kontakt na stejné orientovaný lidi, kteří by s kockama pomohli. Jsou to její zvířata a ona jim musí zajistit peci. Ne ty na úkor dítěte a svého času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
10.3.15 00:44

@Almatka Chápala bych 1 kočku, ale ne 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
10.3.15 00:54
@Maculinka píše:
Ať už pracuje vypomáhá v útulku kdokoliv, tak si uvědomte, že to není žádný hotel pro zvířata. NIKDY vám útulek nevezme zpět kočku. Pokud ano, ihned ji mají v nabídce. Takový útulek, který by si vzal na týden kočky, než se vrátí paní z nemocnice, by blokoval klece akutnějšíebo novým, opuštěným nalezencům.

A kolik mas doma koček, ze se ohanis časem 20 min? Já čistim jen jeden zachudek, dvě misky + kolem zachudku i vetsim okoli je třeba luxovat, jak to kočky nosí ven. Zachudek beru ještě dezinfekci a zrovna tak dezinfikuju i po případným bliticku. Zabere mi to skoro pul hodiny. To zase jestli ma byt kolem kocek uklizeno poradne, tak to chce i poradne udelat. A zakladatelka tam navíc musí i 45 min jezdit s malým prckem. To by mi vadilo nejvíc, ze tím omezuju i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
10.3.15 01:06
[Děláš e] @roksy25 píše:
Došla bych tam každý den na hodinku až dvě a pro syna bych si zařídila hlídání. Když se to dělá pravidelně každý den, nemůže to být pokaždé taková spoušť..Maminka má kočičky ráda, ráda by se postarala, ale když kvůli zdraví nemůže, udělala bych to pro ni..Rychle vybrat hovínka, vyvětrat alespoň na ventilačku, vypláchnout žrádelníky, stříknout nějakou vůni, rychle zamést a rychle setřít..Každý den hodinka až dvě udržovat a pak je to v pohodě…

Delas si legraci, doufám…maminka-kocicky-hovinka…dítě hlídat nekdo cizi a na hodinku-dve + hodinku-dve cesta tam a zpet relaxovat u smetaku a bliticka. No, to si zakl. muže hodit masli rovnou, neb sobě doma neudělá nic, a ještě zaplatí za hlidani. Jako já mám kočky rada, ale taky jsem realista a tyhle naivní příspěvky mne pokazdy zničí. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
10.3.15 02:00

Nečetla jsem moc diskuzi. Miluju kočky, ale podle mě stačí chodit obden, pokud se kočky snáší v pohodě a nejsou v rámci možností ve stresu, tak to zvládnou. Případně dokoupit víc záchodků. Nasypat granule, hlavně vodu (!) a nevidím důvod proč by tam měla chodit zakl. přes den a pak ještě někdo večer? To že si je maminka nanosila z útulku úplně chápu, kdybych tam pracovala, tak si je zřejmě nanosím taky, proto tam radši nelezu ani na krok :) Jestli je to 2+1 tak nahnat kočky do jedné místnosti a uklízet a větrat zatím v té bez koček, nevětrat je dost nechutný…Takže zákaz větrání bych s klidným srdcem porušila, jen tedy důkladně spočítat kočky a zavřít do jiné místnosti…
Týden se to snad vydržet dá.
Můj názor na 6 koček ve 2+1 je, že je to víc než dost, ale může to být úplně v pohodě, pokud se zvládá hygiena.
Mamce bych udělala zatím radost tím, že koupím sítě do oken a nechala je zasíťovat a to by pro ní byl super dárek jako přivítání z nemocnice. To bych třeba udělala já pro svou mamku- Ale já mám s mamkou super vztah a hlídala bych jí těch koček klidně 100, kdyby to potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
10.3.15 08:18
@esterka03 píše:
Divim se ze tu jeste nikoho nenapadl kocici hotel.
Ja mam taky averzi ke kockam, narozdil od tech „chytracek“ tady jsem si prodelala toxoplasmozu jako mala, stravila jsem mesic na infekcnim na Bulovce, zavrena v izolaci, protoze se tenkrat nevedelo co a jak a sve rodice jsem mesic videla pouze pres sklo. Tydny odberu krve, precpavani leky, ktere nefungovaly, alergicke reakce a dozivotni nasledek ve forme neznameho utvaru v mozku. Je dokazano, ze toxo pusobi zmeny v mozku a take v psychickem profilu cloveka. Ovlivnuje jeho pozornost a pres 60% lidi kteri zpusobi dopravni nehodu prodelali toxo. To jentak napriklad.Sest kocek v malem byte je naprosty humus a zakladatelku bezmezne obdivuji… bohuzel se po tomto typu operace jezdi na mesic do lazni. Proto byt tebou tak s mati proberu moznost v tomto pripade kociciho hotelu. A klidne bych ho i zaplatila byt tebou. Ted to tyden holt musis vydrzet kdyz si to slibila, ale do budoucna si to s maminkou vyjasni jak to bude v pripade lazni.

Pokud se někdo stará o ty kočky, tak to humus být nemusí, stačí každý den vybrat hovínka, jednou/dvakrát do týdne vybrat a každý den zamést chlupy, vyluxovat a setřít podlahu, běžná údržba cca hodinku až dvě. Pokud má maminka 2+1, tak je tam sama a ty kočky mají dostatek prostoru. Pokud mají prolejzačky a pelíšky a majitel je fakt čistotný a nenechává týden hovínka v kaďácích, tak je to v pohodě..Jenže bohužel jsou lidi, kterým stačí cítit kočku jako takovou a už to mají za humus.. Chápu averzi, ale nechápu automatické odsuzování člověka, co má doma číči a říkat, že to humus..
A to že si jako malá byla zavřená s toxou, je smutné, bohužel, já si to zažila se spálou a nic příjemné to není, ale ten měsíc za sklem bylo vlivem ještě nepokročené medicíny a nevědomosti..Dnes už to takové není, spousta lidí jí prodělá, ani o tom neví a pak už má proti ní protilátky. Ano nezpochybňuji, že je to riziko pro těhotné, ale při dodržení hygieny a naočkování daného zvířete, je to ok..Není z toho třeba dělat choleru, kdy stačí pohled na kočku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
10.3.15 08:27
@Ester13 píše:
Navíc útulek kočky v tomto případě nepřijme.
Jsem asi divná, ale v tomto případě vidím péči o kočky jako samozřejmost.

Já též..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
10.3.15 08:37

@roksy25 tak vzhledem k tomu co popisuje zakladatelka, tak jeji maminka ten idealni pripad zrovna neni.
A ano, kocky jsou humus, mam poustu znamych s kockami a vsichni do jednoho maji vsude chlupy. Na sklenickach, talirich, kocky jim lozi po lince, postelich, gaucich. :poblion: dat si u nich kafe nebo jenom vodu je o to vykuckat bezoar bezprostredne po navsteve :poblion:
Vzhledem k tomu ze jsem tezky ekzematik s alergii na kocici chlupy tak to pro me humus je a nevymluvis mi, ze mit kocku, je krasnoucke, cistoucke, vonavoucke, bezchlupovoucke.
Mozna takova ta bez chlupu by sla… :pankac:

Edit: a abysme si rozumnely, zvirata miluju, po vsech psikach, zelvach, rybickach, morcacich, kreccich a papouscich ted mam doma kralika ktery je pravoplatny clen rodiny a vsichni ho bezmezne milujeme chlupacka, beha si na volno cely den, je vychovany, chodi na zachod do klece, mazli se s nama do vyhlazeni a za jeho veterinarni peci jsem schopna utratit prumerny plat… to jenom abys nemla touhu me obvinovat ze nesnasim zvirata

Příspěvek upraven 10.03.15 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.3.15 08:57
@Maculinka píše:
@Almatka Chápala bych 1 kočku, ale ne 6.

Matka zakladatelky má 2 kočky s komplikovanšjší péčí, jedna bere léky a druhá potřebuje dávat napít…dvě kočky na týden či dva v útulku, kde pracuju - nepřijde mi to jako taková újma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
10.3.15 09:01

@Therushka

Prosím tě toxoplasmosu nechytíš jen od koček (tam je dokonce minimální šance ji chytit) ale spíš jí chytíš z neumytý zeleniny nebo masa. Zjisti si o tom něco. Od dospělých koček nehrozí nic. Snad jen že by si syn pochutnal na výkalu starších 24 hodin. což předpokládám ohlídáš. Víc se boj zeleniny a masa ne koček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová