Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@esterka03 píše:
Divim se ze tu jeste nikoho nenapadl kocici hotel.
Ja mam taky averzi ke kockam, narozdil od tech „chytracek“ tady jsem si prodelala toxoplasmozu jako mala, stravila jsem mesic na infekcnim na Bulovce, zavrena v izolaci, protoze se tenkrat nevedelo co a jak a sve rodice jsem mesic videla pouze pres sklo. Tydny odberu krve, precpavani leky, ktere nefungovaly, alergicke reakce a dozivotni nasledek ve forme neznameho utvaru v mozku. Je dokazano, ze toxo pusobi zmeny v mozku a take v psychickem profilu cloveka. Ovlivnuje jeho pozornost a pres 60% lidi kteri zpusobi dopravni nehodu prodelali toxo. To jentak napriklad.Sest kocek v malem byte je naprosty humus a zakladatelku bezmezne obdivuji… bohuzel se po tomto typu operace jezdi na mesic do lazni. Proto byt tebou tak s mati proberu moznost v tomto pripade kociciho hotelu. A klidne bych ho i zaplatila byt tebou. Ted to tyden holt musis vydrzet kdyz si to slibila, ale do budoucna si to s maminkou vyjasni jak to bude v pripade lazni.
Teda to sis užila
souhlasím s tebou…kočičí hotel je dobrá volba, pokud by šlo o dlouhodobější rekonvalescenci. Já tady reagovala na ten týden, dva.
@Anonymní píše:
tak samozrejme bych pro kohokoliv z rodiny udelala cokoliv. Ale ne na ukor ditete a ani na tyden.. Shanet si hlidani pro prcka, manzel urcite nebude kazdej den po praci nadsene sedet 1-2 h pred barakem s miminem v aute a pak jeste cesta domu. Jako hezky se to planuje ale praxe muze uz pokulhavat. Pokzd by bydlela vedle v baraku, neresim, zatnu zuby, dite vrazim na hod manzelovi a jdu ale takhle? Me to neprijde smysluplny
A teda u nas plati, ze se k sobe chovame tak, jak chceme aby se k nam chovali druzi. Takze pokud babicka funguje, hluda vnouce, zajima se o rodinu, tak ano, dcera ji ma co vracet. Jinak mi to prijde, ze na to nena narok. A co jsem cetla, tak tam psala o delsi peci, ze nemuze zvedat vic nez 5 kg. Tj asi ani vybest odpad apod. Ten kockolit je tezkej a jestli pouuiva piliny ( to delala babicka), tak ty pytle byly fakt mega tezky. A kocky 9 kg..
To je vtip?
@Anonymní píše:
tak samozrejme bych pro kohokoliv z rodiny udelala cokoliv. Ale ne na ukor ditete a ani na tyden.. Shanet si hlidani pro prcka, manzel urcite nebude kazdej den po praci nadsene sedet 1-2 h pred barakem s miminem v aute a pak jeste cesta domu. Jako hezky se to planuje ale praxe muze uz pokulhavat. Pokzd by bydlela vedle v baraku, neresim, zatnu zuby, dite vrazim na hod manzelovi a jdu ale takhle? Me to neprijde smysluplny
A teda u nas plati, ze se k sobe chovame tak, jak chceme aby se k nam chovali druzi. Takze pokud babicka funguje, hluda vnouce, zajima se o rodinu, tak ano, dcera ji ma co vracet. Jinak mi to prijde, ze na to nena narok. A co jsem cetla, tak tam psala o delsi peci, ze nemuze zvedat vic nez 5 kg. Tj asi ani vybest odpad apod. Ten kockolit je tezkej a jestli pouuiva piliny ( to delala babicka), tak ty pytle byly fakt mega tezky. A kocky 9 kg..
Já to zas vidím tak, že to zakladatelka slíbila a tím pádem by se na ten týden postarat měla. Dlouhodobější péči bych řešila pak jinak…víš co, já neznám špatné vztahy v rodině, u nás byla vždycky harmonie, tak si neumím představit nevyjít někomu vstříc. A týden je pro mě stále „jen“ týden. Naopak bych se bála totálního ochlazení vztahů, pokud by to zakladatelka pro maminku neudělala nebo kdyby dala na zdejší rady a dala kočky do útulku, to mi přijde jako přehnané řešení.
@majki.r píše:
Já to zas vidím tak, že to zakladatelka slíbila a tím pádem by se na ten týden postarat měla. Dlouhodobější péči bych řešila pak jinak…víš co, já neznám špatné vztahy v rodině, u nás byla vždycky harmonie, tak si neumím představit nevyjít někomu vstříc. A týden je pro mě stále „jen“ týden. Naopak bych se bála totálního ochlazení vztahů, pokud by to zakladatelka pro maminku neudělala nebo kdyby dala na zdejší rady a dala kočky do útulku, to mi přijde jako přehnané řešení.
nevim no, nam rodina funguje v pohode. Ale ja jsem treba takova, ze bych o to mamu s miminem ani nepozadala kdybych vedela, ze bude x hod denne cestovat a nema to mimino kam dat. Jabych radsi poprosila kolegyne z prace, urcite taky velky milivnice kocek, atmi kocky pohlidaji. Bud u sebe doma nebo v utulku. Me prijde vubec divne, ze to po ni chce… Ale jak pisu, kocky od urcity doby nejsou ma krevni skupina.
Navíc útulek kočky v tomto případě nepřijme.
Jsem asi divná, ale v tomto případě vidím péči o kočky jako samozřejmost.
@Ester13 píše:
kdyz tam ta pani pracuje, vypomaha???
Asi mas holt kocky rada ![]()
@Anonymní píše:
nevim no, nam rodina funguje v pohode. Ale ja jsem treba takova, ze bych o to mamu s miminem ani nepozadala kdybych vedela, ze bude x hod denne cestovat a nema to mimino kam dat. Jabych radsi poprosila kolegyne z prace, urcite taky velky milivnice kocek, atmi kocky pohlidaji. Bud u sebe doma nebo v utulku. Me prijde vubec divne, ze to po ni chce… Ale jak pisu, kocky od urcity doby nejsou ma krevni skupina.
Já kočky mám ráda, ale nesmím je mít, jsem silný alergik. Víš co, polemizujeme tu nad něčím, o čem nic nevíme, nevíme, proč maminka zakladatelky nepožádala někoho jiného, třeba v práci tak dobré vztahy nemá, kdo ví. To tady nepořešíme
Na druhou stranu můžem spekulovat o tom, proč na tu prosbu zakladatelka kývla, když věděla, že nemá hlídání. Teď je pozdě nad něčím přemýšlet, zakladatelce bych popřála hodně trpělivosti a nějakou tu motivaci, jak ten týden dát psychicky a taky by bylo fajn najít řešení hlídání maličkého, ať ho nemusí brát s sebou.
@Ester13 píše:
já jsem tedy taky divná ![]()
@Anonymní píše:
Asi mas holt kocky rada
o to tu podle mě jde. Že někdo kočky má rád a někdo je nesnáší. Když je nesnášíš, těžko zvládneš i jen týden pomoci…a když máš problém i s tím, komu máš pomáhat…
Příspěvek upraven 09.03.15 v 22:29
@Therushka
Mě připadá divné, že to po Tobě maminka vůbec chce, když máš malé dítě. To bych tam osobně raději nevodila.Je divné, že třeba aspon polovičku koček jí nepohlídají v tom útulku, kam chodí pomáhat.
@Anonymní píše:
Asi mas holt kocky rada
Kočky fakt ráda nemám ![]()
@majki.r píše:
o to tu podle mě jde. Že někdo kočky má rád a někdo je nesnáší. Když je nesnášíš, těžko zvládneš i jen týden pomoci.
Me nevadi jedna kocka.. Me vadi tyhle situace x kocek, malej byt a dat prednost kockam pred lidmi…Divna nejsi, kazdej si obhahuje, co ma rad.. Dcera je evidentne hodna a chtela mame pomoct. Pak se ji to asi rozlezelo v hlave a tacala resit praktickou stranku veci… Nebi to o dodrzeni a nedodrzeni slibu ale jestli to bude v pohode zvladat. Tyden se asi da, kdyz bude mit hlidani ale dele… No ja bych to nedelala ale kazdy si muze vybrat…
@free333 píše:
@Therushka
Mě připadá divné, že to po Tobě maminka vůbec chce, když máš malé dítě. To bych tam osobně raději nevodila.Je divné, že třeba aspon polovičku koček jí nepohlídají v tom útulku, kam chodí pomáhat.
diky za tvuj nazor. Konecne nekdo kdo ma rad deti ![]()
@Therushka píše:
Tak ta toxoplazmóza mě začíná celkem lekat… já si samozřejmě ruce myju, ale malej tam leze po zemi a není v mých silách uhlídat, aby si je nedal do pusy…
To je průser ![]()
Ty brďo, tohle bych nedovolila ani za zlatý prase ![]()
Já bych třeba v situaci její maminky nikoho neobtĕžovala a zajistila ten hotel nebo nĕjakou studentku.
Hanba by mĕ fackovala tahat do toho bordelu dceru s malým dítĕtem, která to má hodinu sem hodinu tam.