Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bibi239 píše:
Je to extrem, samozrejme, ale co udelas, nechas je tam pochcipat? Das je do utulku?
Kocky bych po prijezdu poichytala, zavrela klidne na zachod, zotvirala okna, uklidila, co je treba. A udelala bych to v dobe, kdy dite nema zrovna spat, proboha, to snad jde nejak naplanovatTyden pece o kocky neni nic neprekonatelneho, ani s malym ditetem
Přesně, tak si to prohoď se sousedkou, choď tam večer, ona ať obstará ráno ![]()
Mě připadá, zakladatelko, že celý ten problém vnímáš mnohem kritičttěji, než bys musela, kvůli tomu „problematickému“ vztahu mezi vámi. Kdybyste vycházely v pohodě, věřím, že bys to vnímala jinak a nevadilo by ti ten týden dva změnit plány tak, abys mohla mamince pomoci. ![]()
@Therushka píše:
Ahoj, ráda bych se poradila s nezávislými osobami o své situaci. Mám mámu, náš vztah je řekněme… problematický, ale snažíme se vzájemně vycházet. Máma je manipulativní osobnost, která nikdy nerespektovala a stále nerespektuje mé hranice. Konkrétní současná situace je ale následující. Máma miluje kočky. O víkendech dělá dobrovolnici v jednom kočičím útulku, odkud si domů postupně kočky nanosila, jejich počet kolísá mezi šesti až devíti, celkem je to takto již cca dva roky. Nyní jich má šest. Máma nastoupila na plánovanou operaci, kdy jí odebrali dělohu a vaječníky. V nemocnici bude nejméně týden, rekonvalescence je až půlroční (zahrnuje to, že namá nosit nic těžšího 5kg a pod.). Mě požádala, abych se jí po dobu pobytu v nemocnici o kočky starala. Dodávám, že nemám sourzence ani jiné příbuzné, otec nefunguje, manžel je silný alergik a astmatik, když jde do bytu, kurýruje se z toho několik dní. Péče obnáší to, že k ní do bytu jedu ráno přes půl města (cca 45 min), musím vybrat výkaly ze 4 kočičích záchodů, uklidit zvratky na zemi a koberci, jedna z koček se musí připíjet injekční stříkačkou, vyměnit 6 misek s vodou, vymýt 6 misek na jídlo a dát jídlo, zalít kytky. To vše s 11měsíčním synem, který se mě celou dobu křečovitě drží a řve, neboť v tut dobu doma normálně spí. Tam neusne. Zároveň leze všude po bytě, jednou rukou držím jeho (řvoucího), druhou uklízím výše zmíněné. Pokud ho pustím, neustále shazuje nějaké „krámy“ které v bytě jsou. V bytě je zápach, ze kterého se mi zvedá žaludek, otevřít okno mám zakázáno, prý by mohla nějaká kočka vypadnout. Čeká mě ještě úklid celého (značně zakrámovaného) bytu, všech kočičích záchodů. Po dnešku jsem zdrchaná, vidím, že syn má naprosto rozhozený režim, od rána řve, není s ním k vydržení, nemám na něj čas, jsem vyšťavená. Pere se ve mně pocit povinnosti, že bych to pro ni měla udělat a názor že mít 6 koček v bytě je prostě nesmysl, zvlášť, když se o ně nebude půl roku schopná starat, a to, že toto prostě dělat nechci. Zajímal by mě váš názor… DíkyPříspěvek upraven 09.03.15 v 19:11
S ditetem bych tam nesla a matku poslala na psychiatrii. Moje babicka mela kocek 11 a po jeji smrti zjistili ze ji toxoplazmoza vlezla az na mozek. Kocky nenavidim. Odpor k nim a tomu zapachu a bordelu po nim mi znemoznil babicku navstevovat. Odmitla se mnou kamkoliv jet ( bez kocek) ani zadna delsi prochazka nebyla mozna protozf ci kdyvy neco kovky chtely. Kocky bych soupla do toho utulku, byt vyklidila, vycistila. Az se vrati, tak at si dela co uzna za vhodny
@Anonymní píše:
S ditetem bych tam nesla a matku poslala na psychiatrii. Moje babicka mela kocek 11 a po jeji smrti zjistili ze ji toxoplazmoza vlezla az na mozek. Kocky nenavidim. Odpor k nim a tomu zapachu a bordelu po nim mi znemoznil babicku navstevovat. Odmitla se mnou kamkoliv jet ( bez kocek) ani zadna delsi prochazka nebyla mozna protozf ci kdyvy neco kovky chtely. Kocky bych soupla do toho utulku, byt vyklidila, vycistila. Az se vrati, tak at si dela co uzna za vhodny
rada za všechny prachy a ještě anonymní
![]()
@majki.r píše:
rada za všechny prachy a ještě anonymní![]()
proto anonymni. Nekomu ty kocky proste vadi. Ne kazdy je milovnik kocek
Jed tam v dobe, kdy syn nema spat, a kdyz tam budes jezdit obden, nic se nestane. nasyp jim vic granuli, nalij vetsi misku vody a zachudky vydrzej v poho. kocky mam tri takze vim. taky mi prijde, ze to dost dramatizujes, nevim, proc by nebyla schopna se o ne postarat. operaci jsem prodelala skoro stejnou a starala jsem se k tomu jeste o dite a 60kg psa.
@Anonymní píše:
proto anonymni. Nekomu ty kocky proste vadi. Ne kazdy je milovnik kocek
mě kdyby někdo dal psa do útulku, protože jsem ho poprosila o týden dva pomoci a starání se o něj, tak bych na něj už nepromluvila. Ať máš averzi jakoukoli, je třeba myslet i na city toho druhého a na vztahy mezi vámi.
@Denis11 Tak to ráda slyším, tchýně tutéž operaci prodělala v listopadu a od té doby nezvedla nic těžšího než 5 kg, jinak jí bylo prý strašně zle, stejně jako po jiné námaze jako např, zadělávání těsta. To mi přišlo srovnatelné s čištěním 4 záchodů, odchytem koček kvůli připití a podání léku a pod. Nyní je na měsíc v lázních.
Příspěvek upraven 09.03.15 v 19:26
@majki.r píše:
mě kdyby někdo dal psa do útulku, protože jsem ho poprosila o týden dva pomoci a starání se o něj, tak bych na něj už nepromluvila. Ať máš averzi jakoukoli, je třeba myslet i na city toho druhého a na vztahy mezi vámi.
ja bych nechtela po nekom s kym nevychazim hlidat zvire.. Neni povinna to delat
Dala bych je tam aby mohla v klidu uklidit… Kocky jsou z utulku a pani tam dela, tak by jim asi rekla ze to jsou jeji kocky anemaj je nikomu davat ne? urcite by se o ne staraly dobre. Hlavne je to mama a musi myslet prednostne na mimino…
@Anonymní píše:
ja bych nechtela po nekom s kym nevychazim hlidat zvire.. Neni povinna to delat
Dala bych je tam aby mohla v klidu uklidit… Kocky jsou z utulku a pani tam dela, tak by jim asi rekla ze to jsou jeji kocky anemaj je nikomu davat ne? urcite by se o ne staraly dobre. Hlavne je to mama a musi myslet prednostne na mimino…
Dítě bych ke kočkám, které neznám, nebrala. Ale to ostatní…já nevím, z útulků je mi ouzko, kdo ví, jak to kočky prožívaly, když tam byly. Já jsem zvířátkomil, představa, že mi někdo šoupne pejska do útulku, byť jen na týden, mi trhá srdce.
No, nějak nevím, proč by nestačila péče té sousedky jen jednou denně (dát víc krmení, dost vody a vyčistit záchůdky)
Na druhou stranu, kdyby tam měla kočku jen jednu, tak pojedeš přes celé město uplně stejně, záchod budeš čistit taky (pravda a několik hrudek míň) a vodu vyměníš taky..Kočky sice nemusím, ale taky mi přijde, že to dramatizuješ. jela bych v jiné době, než by potřeboval syn spát, popř. vzala šátek, aby mi tam nelezl po zemi a ani by třeba neřval, kdyby byl u tebe, měla bys volné ruce. Jinak v dnešní době se dělá odstranění dělohy často laparoskopicky (operují laparoskopicky a odstraňují spodem), za 2dny chodí a po týdnu nevidím problém se postarat o kočky (vyměnit vodu a dát žrát).
@Anonymní píše:
toxoplazmóza vlezla na mozek jo?
Co je to za hovadinu.
Zápach a bordel po kočkách? No to jedině proto, že babička asi už neměla sílu po nich uklízet wc. Tak si jí měla přijít pomoct, když na to sama nestačila. Co ti ty kočky udělaly, že je nesnášíš? Víš co se říká…kdo nemá ráda zvířata, nemá rád ani lidi.
Do útulku bych šoupla akorát tak lidi jako jsi ty.
Chytrá jsi jak rádio a ani nemáš dost odvahy aby jsi napsala neanonymně. ![]()
Někde tu došlo k nedorozumění, žádná sousedka nepomáhá. Pomáhá známá, která taky jezdí přes půl města poté co jede z práce, proto může jen odpoledne…