6 koček v bytě 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5420
9.3.15 21:05

@Almatka Někdo má děti, někdo má domácí mazlíky, to že je dítě v postavení víc než zvíře ještě neznamená, že se na druhého vykašleme a budeme mu to kritizovat nebo brát za využívání, protože to není člověk a není tím pádem tak důležitý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
@roksy25 píše:
@Fotoalbum Jaký zneužívání? Matka poprosila dceru o pomoc v době, kdy bude procházet těžkou operací, rodina by měla být ta první, která by měla pomoci, když ne ona tak kdo? prostě má ráda kočky a při každodenním poklízení na chvíli to nemůže být taková katastrofa, aby se to bralo jako zneužívání…Matky nás vychovali, ve spoustě případech také pomáhají s vnoučaty, nebo při nesnázích, ano některé méně, některé více…Spíš bych si dělala starost, jak to maminka zvládne a jak rychle se zotaví, než řešit kočky..Jo kočky smrdí, jako spousta jiných věcí, jestli má strach z toxi, tak ať si vezme rukavice a důsledně desinfikuje…

Pomoci matce - to samozřejmě. Starat se jí o zvěřinec - udělala bych všechno proto, abych to musela dělat co nejkratší dobu. Kočky nepovažuju za rodinu. A matka pracuje v kočičím útulku, ne v pekárně nebo v kadeřnictví. Tam by se jí o kočky asi nepostarali. V kočičím útulku ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420

@Fotoalbum Ale jo víme, že jak někteří slyší toxoplasmosa, tak magoří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.15 21:06

To, ze je sest kocek v byte hodne je jedna vec a to, ze jsi ji slibila pomoc je vec druha. Kdyz neco slibim, tak to snad dodrzim, neprijde mi zas nejaka extra obet postarat se na tyden, dva o sest kocek. Manzel nemuze pohlidat dite, kdyz tam jedes? Nebo jeste lepe nemuze tam s tebou frknout navecer az prijde z prace autem, pohlidat tu pulhodinku dite a ty to zatim uklidis? Vzdyt nemusi chodit do bytu. A pak nekdy v klidu probrat s mamkou, ze to neni dobry napad mit tolik kocek, kdyz jak sama vidi je to pak problem, kdyz se s ni neco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
9.3.15 21:07

A já to nechápu :roll:. Babičky, tchyně jsou tady obhajovane že nemají povinnost hlídat vnoučata ani hodinu za rok. Děti jsou naše, to vše beru ne každý je hlídací.
Ale kvůli kočičkam se tady můžete zbláznit. Kecy kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi. No nejsou jenom psy a kočky. Někdo rád papoušky, jiný hady, znám i lidi co vodí prase na vodítku.
Naopak spousta zvířatkomilu by člověku ublížila a dává jim přednost před lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 21:11

@Vlkoška když si přečteš celou debatu, najdeš odpověď na většinu svých otázek. Co ale nenajdeš je moje tvrzení, že se slib nechystám dodržet 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
9.3.15 21:15
@Fotoalbum píše:
I rodiNná pomoc má své hranice a nemá se zneužívat. Já osobně nechápu, že matka je dobrovolnicí v kočičím útulku a když je sama v nouzi, tak se na ní celý útulek včetně jeho zaměstnanců a dobrovolníků vykašle. Proč asi?

Maminka potřebuje na týden dva pomoct, kvůli nemoci. Nezdá se mi na tom nic tak strašně náročného, aby to překračovalo hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.3.15 21:17

Máma může kočky přece na ten týden dva vrátit do útulku, na to se neumírá :nevim: Připíječe bych kdyžtak vzala k sobě domů, mámě vygruntovala, aby pak co nejdýl nemusela na nic sáhnout a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.3.15 21:21

@Fotoalbum

Nevím, že toxoplasmosa vleze na mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 21:22
@majki.r píše:
Maminka potřebuje na týden dva pomoct, kvůli nemoci. Nezdá se mi na tom nic tak strašně náročného, aby to překračovalo hranice.

Kdyby to bylo jen na tak krátkou dobu, neřeknu ani slovo. Ale tady se rýsuje cca půl roku a lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
9.3.15 21:23
@Natálka26 píše:
@FotoalbumNevím, že toxoplasmosa vleze na mozek.

já viděla snad dokument, že to může mít souvislost se schizofrenií :nevim: ale vybavuji si to jen letmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
9.3.15 21:25
@Fotoalbum píše:
Kdyby to bylo jen na tak krátkou dobu, neřeknu ani slovo. Ale tady se rýsuje cca půl roku a lázně.

jak to? Nevěřím, že po dvoutýdenní rekonvalescenci se maminka nebude schopná postarat o kočky alespoň v těch základech…dcerka jí tam pak může jezdit pomáhat jednou do týdne, nebo podle potřeby. Krmení a vyměňování záchodk přeci není tak náročná činnost, ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
9.3.15 21:27
@Fotoalbum píše:
Kdyby to bylo jen na tak krátkou dobu, neřeknu ani slovo. Ale tady se rýsuje cca půl roku a lázně.

Jsem po stejné operaci a měsíc po operaci břišní jsem se byla schopná postarat i o dobytek. Takže kočky jsou v pohodě.
Jinak starost o 6 koček nepovažju za práci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 21:28
@Natálka26 píše:
@FotoalbumNevím, že toxoplasmosa vleze na mozek.

Doporučuji stránky nemoci.vitalion.cz/toxoplasmoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
9.3.15 21:29
@majki.r píše:
jak to? Nevěřím, že po dvoutýdenní rekonvalescenci se maminka nebude schopná postarat o kočky alespoň v těch základech…dcerka jí tam pak může jezdit pomáhat jednou do týdne, nebo podle potřeby. Krmení a vyměňování záchodk přeci není tak náročná činnost, ne? :kytka:

Přesně tak, jedinou pomoc bych viděla v tom, že bych nakoupila kočkolit a granule a donesla do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová