Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Almatka píše:
@Vlkoška @roksy25 kočky máme celý život a vůbec zvířata, mám je ráda, ale rozhodně bych kvůli nim nobtěžovala svou rodinu, protože zvířata jsem si pořídila já a ne oni. Kdyby oni chtěli zvířata, můžou si je pořídit sami. Jak se tu psalo, maminka zakladatelky pracuje v útulku, přišlo by mi jednodušší domluvit se s někým v útulku a kočičky, které mají nějakou speciální péči a 2dny (tak jako normální kočka) nevydrží bez péče, bych si domluvila na dočasnou dobu tam. Tam je někdo 24/7, alespoň v útulku, kam chodím já to tak je…Příspěvek upraven 10.03.15 v 00:22
To bude problém v tom, jak to máme kdo nastavený, já to neberu jako obtěžování, ale jako pomoc mamince, která je v nouzi. To jsou chvíle kdy by se rodina měla semknout a pomoci a ne jen zakladatelka, prostě aby i ten její manžel pohlídal dítě a pomohl..Zakladatelky maminka přeci neodjela na hawai, ale je na těžké operaci. Pak je tu x, y,z diskuzí o špatných vztazích a pokud mají takové smýšlení i ostatní není se čemu divit..
@Silia píšeDelas si legraci, doufám…maminka-kocicky-hovinka…dítě hlídat nekdo cizi a na hodinku-dve + hodinku-dve cesta tam a zpet relaxovat u smetaku a bliticka. No, to si zakl. muže hodit masli rovnou, neb sobě doma neudělá nic, a ještě zaplatí za hlidani. Jako já mám kočky rada, ale taky jsem realista a tyhle naivní příspěvky mne pokazdy zničí.![]()
Ano a přesně kvůli takové sobeckosti a neobětavosti je dnešní tam, kde je
Pokud není zakl. pro maminku ochotná obětovat dvě až tři hodinky po jeden až dva týdny, pak nevím..
To není naivní, já jen u rodiny nekoukám na to, že kdo si co pořídil tak ať se stará sám, pokud potřebuje pomoci pomohu a nekoukám na to kolik mi to zabere..
Někdy fakt žasnu, co za sobce tu je, ale kdyby tak maminka odmítla pohlídat dítě, to by byl oheň na střeše!
edit: nauč se citovat, kdo to má opravovat!
Příspěvek upraven 10.03.15 v 09:24
Nečtu diskuzi, jen úvodní příspěvek.
@Therushka
Nezlob se, ale za sebe bych toto teda nedělala ani za prase. Na úkor dítěte…Ať si to máma domluví třeba se sousedkou, tohle je teda moc. Jako zvířata mám ráda, ale tohle je nechutné.
@roksy25
Myslím, že trochu prehanis…
Kdyby šlo se postarat o maminku, jiste by, dle toho co tu zakladatelka píše, se o NÍ postarala…ale měsíc se starat o takový kocicinec je i pro me jako milovníka zvířat moc, kor když to ma přes cele město…
Já zde vidím chybu, že mamce hned neřekla, že ji sice pomůže, ale tak 3× týdně, každý den je moc, pro ty nemocné si to měla mamka zařídit sama…trochu mi to přijde od ní sobecké, musí mít X koček, ale pak to hodí na dceru
@catherine100 Jde o to vnímat, co je pro toho druhého důležité a dle příspěvku, jde zatím jen o týden nebo dva..Pak se s ní může domluvit, že jí vypomůže jen jednou týdně, nebo může pomoci sehnat umístění, nebo pomoc někoho jiného..A nezlob se na mě, ale to co tu některé píší vážně silně zavání sobeckostí, když je problém po týden dva, věnovat denně mamince(je jedno, co pro ní dělá) dvě-tři hodiny..Jako mě říct jednou dcera, sis je pořídila sama, tak se starej v době, kdy potřebuji pomoci, když mě čeká operace, tak u mě hluboce klesne..Tím neříkám, že to udělala zakl., na ní jsem reagovala v klidu, reaguje pouze na ty výkřiky sobectví tady..
@roksy25 no ja tam vyčetla ještě měsíc v lázních…nebo to byl jiný příspěvek?
jako týden dva bych dala, ale pak bych řekla mamince, že to opravdu nejde, minimálně ty nemocné kočky je potřeba dít jinam
a jezdit tam 3krát týdně mi i tak přijde dost omezující a maminka by si měla uvědomit, že prostě 6 koček je moc a musí s tím něco do budoucna udělat ![]()
@catherine100 Jenže to je to, pro každého je moc něco jiného a pokud je její maminka obětavá a ráda pomáhá kočičkám, tak jí to těžko vymluví. Primárně jde o dobu strávenou v nemocnici, pak se to dá řešit.. Pomoci sehnat někoho, kdo by rád pomohl, postaral se..
@roksy25 píše:
Ano a přesně kvůli takové sobeckosti a neobětavosti je dnešní tam, kde jePokud není zakl. pro maminku ochotná obětovat dvě až tři hodinky po jeden až dva týdny, pak nevím..
To není naivní, já jen u rodiny nekoukám na to, že kdo si co pořídil tak ať se stará sám, pokud potřebuje pomoci pomohu a nekoukám na to kolik mi to zabere..
Někdy fakt žasnu, co za sobce tu je, ale kdyby tak maminka odmítla pohlídat dítě, to by byl oheň na střeše!
edit: nauč se citovat, kdo to má opravovat!
Ja hodnotim tvůj příspěvek a ne tebe, jako člověka. Tak se to taky nauč, než zacnes psát vzdechy o dnešním světe a lidech, kteří za to můžou.
Nevis nic o tom, co já pro koho dělám a nedělám. Spis mi naopak přijde, ze nejvíc slunickove vse vidí ti, co maji minimální zkušenost ze skutečné reality. Ona teorie je hezká věc pro toho, kdo si o podobnych situacich jen pise tady na emiminu…
A píšu z nového tabletu, čili mne to taky nebaví stále opravovat.
Jo a pochopila jsem, ze zakl. s mamou moc dobrý vztahy nemá - to je pak taky trochu složitější, a proto chápu, ze to tady řeší.
A co s tím ma společného hlídání dětí?? Děti mají svoje rodiče, prarodiče je nejsou povinni hlídat vůbec, když na to přijde.
Příspěvek upraven 10.03.15 v 18:00
@catherine100 píše:
@roksy25
Myslím, že trochu prehanis…
Kdyby šlo se postarat o maminku, jiste by, dle toho co tu zakladatelka píše, se o NÍ postarala…ale měsíc se starat o takový kocicinec je i pro me jako milovníka zvířat moc, kor když to ma přes cele město…
Já zde vidím chybu, že mamce hned neřekla, že ji sice pomůže, ale tak 3× týdně, každý den je moc, pro ty nemocné si to měla mamka zařídit sama…trochu mi to přijde od ní sobecké, musí mít X koček, ale pak to hodí na dceru
Přesne tak. Tady stále někteří řeší kočky a ochotu, ale mne se zdá, ze máma hodila na dceru „cernyho Petra“. A to bez ohledu na její rodinu. Ale to musí zakl. vědět nejlíp, jak to je, a co mame vlastně slíbila. ![]()
@Silia Moc si to nepochopila viď, řekla jsem toho tady k tomu už dost. Neříkám co děláš ty a co neděláš, psala jsem to vše ohledně úvodního příspěvku a reakce na ně a píši sem právě proto, že pro mě to teorie není..Moje „vzdechy“ byly rekce na tvoje „vzdechy“ a nerespektování normální názoru ![]()
@Silia Moc si to nepochopila viď, řekla jsem toho tady k tomu už dost. Neříkám co děláš ty a co neděláš, psala jsem to vše ohledně úvodního příspěvku a reakce na něj a píši sem právě proto, že pro mě to teorie není..Moje „vzdechy“ byly rekce na tvoje „vzdechy“ a nerespektování normální názoru ![]()
@roksy25 píše:
@Silia Moc si to nepochopila viď, řekla jsem toho tady k tomu už dost. Neříkám co děláš ty a co neděláš, psala jsem to vše ohledně úvodního příspěvku a reakce na ně a píši sem právě proto, že pro mě to teorie není..Moje „vzdechy“ byly rekce na tvoje „vzdechy“ a nerespektování normální názoru
Já jsem hlavně pochopila, že jsem v diskuznim fóru a muzu tedy vyjádřit svůj názor + se u toho třeba i pobavit. A tvůj vcerejsi příspěvek o hovinkach, kocickach a dalších tututunickach proste pobavil. Ze mas hned potřebu to stale obhajovat, je jaksi tvůj problém.
Ale co taky lze čekat od někoho, kdo zrejme dělí názory na ty normální /čti -svoje-/ a ostatní /ty, co nesouhlasi/.
btw. Nexistuje normální názor…ale do teto roviny se spolu už radši ani nebudeme pouštět. Hovinkam zdar! ![]()
@Silia Je vidět, že se umíš jen urážet a navážet se, dělá ti to dobře viď?..Normální= je pro mě v klidu bez urážek a souzení, to ty zřejmě neumíš..
Ráda bych napsala něco peprného a pořádné, ale na tohle fakt nemám náladu a nesnížím se pod tvou úroveň..
**@roknevím* píše:
@Silia Je vidět, že se umíš jen urážet a navážet se, dělá ti to dobře viď?..Normální= je pro mě v klidu bez urážek a souzení, to ty zřejmě neumíš..Ráda bych napsala něco peprného a pořádné, ale na tohle fakt nemám náladu a nesnížím se pod tvou úroveň..
Holka, tak ti nevim, ale urazis se tu jen ty a vnucujes neustale svuj „nad veci pohled“ v kombinaci s hodnocenim moji osoby, a toho, co ja jak myslim. To ja nedelam, tak nevim, proc se citis urazena.
Ze někomu tvoje projevy zde v jedne diskuzi přijdou legrační, ještě neznamená, ze se do tebe naváží. Ale ted si teda trochu rypnu, když se to ode mne vlastně očekává - nemohla jsi dospat, soudě dle času posl. příspěvku, abys mi to tady „nandala“, co?
No nic, pro mne tahle diskuze už dal nemá význam. Ty by ses tu zřejmé obhajovala az do vánoc, a na to zase nemám náladu já. ![]()
@Silia Tak hele už toho mám dost, napsala jsem vcelku normální příspěvek, neurážlivý, nesoudící, jak bych to udělala já, koneckonců zakladatelka dala dotaz, tak každá píšeme názor. Všechno se jsem psala potom, bylo jen a jen reakce na můj příspěvek, některým se nelíbil, nebo nesouhlasili, fajn beru, beru i to, že tě tak strašně rozesmál, fajn. Co ale neberu je tvá potřeba hned všem ukázat jak strašně je můj příspěvek legrační, možná trapný?
a naivní..Chápu, že někdo nesouhlasí, ale když jsem pro tebe tak trapná, co si sednout na prsty a nezesměšňovat druhého? Že to není navážení a zesměšňování, ale ano je, protože já jsem nikomu nepsala děláš si srandu a ťuťuňuňu a jiné věci. Pro mě je prostě rodina důležitá a nestydím se za to. Nesoudíš mě jako člověka? Ale ano.. je mi líto, že sem se tebou nechala vytočit a je mi líto, že se zde nachází někdo takový, tak tupý, co se snaží druhého vyprovokovat a neumí normálně diskutovat k tématu! Že se obhajuji, no možná mě ser. e, že jsem se nechala tak vydeptat takovou kr.! a všechno si moc beru. A neboj se, nehrnula jsem se hned ráno k počítači, jen chodím do práce, brzy vstávám a holt jsem usnula s noťasem a po zapnutí tam vysel tvůj příspěvek!
Holky sorry, má dost blbý den, je to trapný výplod, ale nemohu si pomoct.
Je mi jasné že to ho za chvíli budu litovat.. ![]()