Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@majki.r píše:
Dítě bych ke kočkám, které neznám, nebrala. Ale to ostatní…já nevím, z útulků je mi ouzko, kdo ví, jak to kočky prožívaly, když tam byly. Já jsem zvířátkomil, představa, že mi někdo šoupne pejska do útulku, byť jen na týden, mi trhá srdce.
psy miluju, kocku jsem mela taky. Ale od te doby co babicka udelala z bytu kocici byt hruzy a jeji zivot se ridil jen kockama a na nas prdela, je fakt hooodne nemusim. Nas nenechala babicka ani vymalovat, chtelyjsme ji kocky na 2 dny odvest na chatu a vymalovat ji. Takze zila v osklivě byte, spinavym a kocky byly nr. 1 v jejim zivote
@Therushka taky jsem pak byla mesic v laznich.. ne fakt, mama to prehani, asi chce vic pozornosti od tebe. uplne v poho to zvladne. o kocky se starej, ty za nic nemuzou. ale jak rikam, obden to staci, ja mam tri, moje mamka dve a taky si je hlidame navzajem kdyz je potreba. kor kdyz ma kazda kocka svuj zachudek, tak to den bez vycisteni prezijou. to spis kocouri jsou takovy estéti ze neradi chodej nekam, kde je uz jeden hovnous
(zkusenost)
@Anonymní píše:
psy miluju, kocku jsem mela taky. Ale od te doby co babicka udelala z bytu kocici byt hruzy a jeji zivot se ridil jen kockama a na nas prdela, je fakt hooodne nemusim. Nas nenechala babicka ani vymalovat, chtelyjsme ji kocky na 2 dny odvest na chatu a vymalovat ji. Takze zila v osklivě byte, spinavym a kocky byly nr. 1 v jejim zivote
máš silnou averzi, tu by sis měla podle mě zpracovat sama se sebou…
@majki.r píše:
máš silnou averzi, tu by sis měla podle mě zpracovat sama se sebou…
jo to mas pravdu…
@Therushka píše:
Spí mi ráno cca od devíti a odpoledne cca od dvou. Večer tam (snad) bude chodit ještě jedna paní, která bude dávat kočkám, které potřebují, léky a obstarávat večerní krmení. Ráno nemůže, jelikož pracuje…
2× denně? Když jsem se starala někomu o kočky, pak ne více než 1× denně či 1× za dva dny. Já bych osobně dokoupila kočičí záchody a síť na okno a vyvětrala. To jak to vede Tvoje maminka je odpuzující.
@Therushka no, tak i kdyby známá, tak jeden den jeď ty, druhý ona a jen jednou denně, ne? proč byste tam měli být 2×? Jako 2× za den měnit vodu? Pokud to mámu baví, tak proč ne (stejně mají kočky nejraději tekoucí
), ale pokud ti to nevychází a obtěžuje, tak bych to tak nehrotila..prostě jednou denně se někdo postará.
Příspěvek upraven 09.03.15 v 19:45
Taky máme kočky doma a když někam jedeme, tak na 2 dny hlídání neřeším. Rozhodně bych nikoho nenutila tam 2× denně jezdit. Takže za mě - chodit tam obden obstarat co je potřeba a bez dítěte…:)
@Therushka píše:
Někde tu došlo k nedorozumění, žádná sousedka nepomáhá. Pomáhá známá, která taky jezdí přes půl města poté co jede z práce, proto může jen odpoledne…
tak se domluv se známou tak, že jeden den tam půjdeš ty a druhý den ona.
Přece tam nemusí mít kočky servis 2× denně. Ony to zvládnou i tak. ![]()
Střídala bych se s tou známou ob den, klidně ob dva..když jedem jen na víkend, dám kočce dost vody, jídla, záchod navíc a neřeším hlídání…a kočky bych nahnala do jedné místnosti a hoooodně vyvětrala, to si neumím představit brrrrr
ale po tomto bych si s maminkou promluvila, že by se měla zamyslet a kočky postupně trochu zredukovat, i tři by mi přišly dost a to mám kočky ráda ![]()
@Yasminn Důvod je ten, že jeden kocour potřebuje připíjet (kvůli ledvinám) ráno a večer, další kočka bere léky.
@Therushka píše:
@Yasminn Důvod je ten, že jeden kocour potřebuje připíjet (kvůli ledvinám) ráno a večer, další kočka bere léky.
jo tak…
![]()
Každopádně děkuji moc všem, budu do dělat tak, že pojedu prvním spojem ráno a vrátím se než manžel vyrazí do práce. Svým způsobem to bude bez malýho možná i relax ![]()
Na tak malém prostoru je to hodně, ale pokud to matce tak vyhovuje, nic s tím neuděláš. Jen si mohla zařídit někoho jiného na péči o kočky, protože je od ni trochu bezohledné, chtít to od Tebe, s malým dítětem a cestováním přes město. Kdyby to byla péče o ni, ale o kočky?! A to má moje mamka také 6 koček, ale v rodinném domě se zahradou.
Zakladatelko, ja bych se to snazila vychytat tak, abych nemusela brat dite sebou, klidne bych vstavala ve 4, abych byla zpatky, nez pujde manzel do prace. Jako tyden se da prezit, ale s velkou radosti bych to nedelala, kocky nemusim a uz vubec ne sest pohromade. Ten smrad tam musi byt desnej, takze bych rozhodne vetrala, co to da.