6 koček v bytě 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
9.3.15 20:06

@Michala79 Za sebe musím říct, že si nemyslím, že je šesti kočkám v malém bytě lépe než v útulku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
9.3.15 20:09
@Therushka píše:
@Michala79 Za sebe musím říct, že si nemyslím, že je šesti kočkám v malém bytě lépe než v útulku…

to nemusí být pravda. Pokud mají dostatečnou péči, lásku…Kočky jsou na prostor nenáročné. Myslím si, že kočka může být spokojená i v garsonce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 20:15

@Yasminn Nemyslím si to kvůli prostoru, ale kvůli tomu, že kočka není smečkové zvíře, když je jich hodně na jednom místě perou se, u nás se tředa některé nesnášejí a musejí být odděleně v pokojích a pod. není to jiné než v útulku, kde se o ně lidé také starají s láskou. Myslím, že je to prostě moc, několikrát jsem nabízela, že některým z nich najdu dobrý domov. Ale samozřejmě každý má svou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.3.15 20:18

Došla bych tam každý den na hodinku až dvě a pro syna bych si zařídila hlídání. Když se to dělá pravidelně každý den, nemůže to být pokaždé taková spoušť..Maminka má kočičky ráda, ráda by se postarala, ale když kvůli zdraví nemůže, udělala bych to pro ni..Rychle vybrat hovínka, vyvětrat alespoň na ventilačku, vypláchnout žrádelníky, stříknout nějakou vůni, rychle zamést a rychle setřít..Každý den hodinka až dvě udržovat a pak je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.3.15 20:32
@Therushka píše:
Ahoj, ráda bych se poradila s nezávislými osobami o své situaci. Mám mámu, náš vztah je řekněme… problematický, ale snažíme se vzájemně vycházet. Máma je manipulativní osobnost, která nikdy nerespektovala a stále nerespektuje mé hranice. Konkrétní současná situace je ale následující. Máma miluje kočky. O víkendech dělá dobrovolnici v jednom kočičím útulku, odkud si domů postupně kočky nanosila, jejich počet kolísá mezi šesti až devíti, celkem je to takto již cca dva roky. Nyní jich má šest. Máma nastoupila na plánovanou operaci, kdy jí odebrali dělohu a vaječníky. V nemocnici bude nejméně týden, rekonvalescence je až půlroční (zahrnuje to, že namá nosit nic těžšího 5kg a pod.). Mě požádala, abych se jí po dobu pobytu v nemocnici o kočky starala. Dodávám, že nemám sourzence ani jiné příbuzné, otec nefunguje, manžel je silný alergik a astmatik, když jde do bytu, kurýruje se z toho několik dní. Péče obnáší to, že k ní do bytu jedu ráno přes půl města (cca 45 min), musím vybrat výkaly ze 4 kočičích záchodů, uklidit zvratky na zemi a koberci, jedna z koček se musí připíjet injekční stříkačkou, vyměnit 6 misek s vodou, vymýt 6 misek na jídlo a dát jídlo, zalít kytky. To vše s 11měsíčním synem, který se mě celou dobu křečovitě drží a řve, neboť v tut dobu doma normálně spí. Tam neusne. Zároveň leze všude po bytě, jednou rukou držím jeho (řvoucího), druhou uklízím výše zmíněné. Pokud ho pustím, neustále shazuje nějaké „krámy“ které v bytě jsou. V bytě je zápach, ze kterého se mi zvedá žaludek, otevřít okno mám zakázáno, prý by mohla nějaká kočka vypadnout. Čeká mě ještě úklid celého (značně zakrámovaného) bytu, všech kočičích záchodů. Po dnešku jsem zdrchaná, vidím, že syn má naprosto rozhozený režim, od rána řve, není s ním k vydržení, nemám na něj čas, jsem vyšťavená. Pere se ve mně pocit povinnosti, že bych to pro ni měla udělat a názor že mít 6 koček v bytě je prostě nesmysl, zvlášť, když se o ně nebude půl roku schopná starat, a to, že toto prostě dělat nechci. Zajímal by mě váš názor… Díky :)Příspěvek upraven 09.03.15 v 19:11

Vykašlala bych se jí na to. Je to na úkor tvého dítĕte.
Ať si zaplatí nĕkoho kdo se postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.3.15 20:36
@Anonymní píše:
S ditetem bych tam nesla a matku poslala na psychiatrii. Moje babicka mela kocek 11 a po jeji smrti zjistili ze ji toxoplazmoza vlezla az na mozek. Kocky nenavidim. Odpor k nim a tomu zapachu a bordelu po nim mi znemoznil babicku navstevovat. Odmitla se mnou kamkoliv jet ( bez kocek) ani zadna delsi prochazka nebyla mozna protozf ci kdyvy neco kovky chtely. Kocky bych soupla do toho utulku, byt vyklidila, vycistila. Az se vrati, tak at si dela co uzna za vhodny
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 20:39

@Therushka
Po dobu jejího pobytu v nemocnici bych se o kočky snažila postarat. Až přijede domů, pomohla bych jí si zařídit výpomoc pro kočky, kterou by si matka platila a nebo použila služeb svých kolegyň pracujících v útulku, kde tvoje matka pracuje jako dobrovolnice. Za matkou bych zajela cca 2× týdně, nakoupila bych, něco navařila, poklidila. Pokud bych s matkou nedokázala najít společnou řeč, pomohla bych jí zařídit pečovatelku na pár hodin týdně, kterou by si zaplatila. A kdo si myslí, že toxoplasmoza není nic závažného, at si o tom něco přečte.
Děláš co můžeš, sama máš rodinu a ta tě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 20:43
@roksy25 píše:
Došla bych tam každý den na hodinku až dvě a pro syna bych si zařídila hlídání. Když se to dělá pravidelně každý den, nemůže to být pokaždé taková spoušť..Maminka má kočičky ráda, ráda by se postarala, ale když kvůli zdraví nemůže, udělala bych to pro ni..Rychle vybrat hovínka, vyvětrat alespoň na ventilačku, vypláchnout žrádelníky, stříknout nějakou vůni, rychle zamést a rychle setřít..Každý den hodinka až dvě udržovat a pak je to v pohodě…

Jen hodinu a půl stráví na cestě, takže jí to zabere dost času. Bude si platit hlídání pro vlastní dítě a bude pečovat své matce o její kočky. To by snad musela upadnout na hlavu. At si hlídání pro své kočky zařídí a zaplatí matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.15 20:44

@Fotoalbum Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.3.15 20:44

@Fotoalbum Aneb rodinná pomoc a soudržnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 20:50
@roksy25 píše:

I rodiNná pomoc má své hranice a nemá se zneužívat. Já osobně nechápu, že matka je dobrovolnicí v kočičím útulku a když je sama v nouzi, tak se na ní celý útulek včetně jeho zaměstnanců a dobrovolníků vykašle. Proč asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.3.15 20:57

@Fotoalbum Jaký zneužívání? Matka poprosila dceru o pomoc v době, kdy bude procházet těžkou operací, rodina by měla být ta první, která by měla pomoci, když ne ona tak kdo? prostě má ráda kočky a při každodenním poklízení na chvíli to nemůže být taková katastrofa, aby se to bralo jako zneužívání…Matky nás vychovali, ve spoustě případech také pomáhají s vnoučaty, nebo při nesnázích, ano některé méně, některé více…Spíš bych si dělala starost, jak to maminka zvládne a jak rychle se zotaví, než řešit kočky..Jo kočky smrdí, jako spousta jiných věcí, jestli má strach z toxi, tak ať si vezme rukavice a důsledně desinfikuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
9.3.15 20:59
@roksy25 píše:

Vše má své hranice, kdyby zakladatelčina maminka měla ještě nezletilé dítě, jistě by nebyl problém, aby se o něj zakladatelka postarala, ale kočky? Kvůli kočkám 1,5hodiny v MHD a minimálně hodinu úklidu? 1,5 hodiny denně jsem nikdy nedojížděla ani za svou obživou :roll: Kočky si obstarala matka a měla by být schopná se o ně postarat, pokud není, já bych je na čas vrátila do útulku, třeba jen ty, co vyžadují speciální péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.3.15 20:59
@Anonymní píše:
S ditetem bych tam nesla a matku poslala na psychiatrii. Moje babicka mela kocek 11 a po jeji smrti zjistili ze ji toxoplazmoza vlezla az na mozek. Kocky nenavidim. Odpor k nim a tomu zapachu a bordelu po nim mi znemoznil babicku navstevovat. Odmitla se mnou kamkoliv jet ( bez kocek) ani zadna delsi prochazka nebyla mozna protozf ci kdyvy neco kovky chtely. Kocky bych soupla do toho utulku, byt vyklidila, vycistila. Az se vrati, tak at si dela co uzna za vhodny

Tohle je fantastický!! :potlesk: :potlesk: Vlastně celá ty jsi fantastická! Jsem ráda, že mám kolem sebe normální lidi a ne takový blázny nevzdělaný jako jsi ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.3.15 21:01
@Natálka26 píše:
Tohle je fantastický!! :potlesk: :potlesk: Vlastně celá ty jsi fantastická! Jsem ráda, že mám kolem sebe normální lidi a ne takový blázny nevzdělaný jako jsi ty :)

Ty jsi fakt nevíš, že toxoplasmoza ovlivňuje lidské chování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová