Záhadné dítě na fotkách z dětství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45747
16.3.15 13:07

Myslim ze to bylo rodina od rodiny, u nas se i v 70. Letech fotilo hodne, pac to meli naši jako hobby, ale treba manzel moc fotek z dětství nema. Urcite nebylo bezne mit kvanta fotek jako dnes. Rozdil proti tomu kdy ma dnes prakticky kazdy foťák v kapse, byl obrovsky, to se neda srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
16.3.15 13:09
@jalemina píše:
No před 30 lety nebyl foťák běžnou součástí života jako dnes. Byl jen na filmy, a třeba u nás se nefotilo každý den jako je tomu dnes. Z dětství mám opravdu pár snímků. Fotilo se ve „svátek“ :D Narozeniny, vánoce, dovolená… Tak lenka to asi napsala špatně se vzácností, ale rozhodně to nebylo běžné.

Přesně tak, my foták doma neměli, jenom teta a ta nás fotila jenom při těchto příležitostech. My měli doma foták až po revoluci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
16.3.15 13:09

Manžel měl bratra, který zemřel asi ve dvou letech. Nikdo s tím nedělá tajnosti, všichni v rodině o tom ví. Není to žádné tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.3.15 17:40

Tak já jsem ročník 87 a táta fotil hodně a rád, děda taky, ale stejně do nějakých 4 let nemám extrémně moc fotek (pokud to srovnám s našima klukama)… Od toho roku cca 90 těch fotek bylo víc, měli jsme pak i kameru, ale z té doby před revolucí těch fotek moc nemám…

A to jich mám mnohem víc, než třeba manžel, ten má fakt fotek jen pár (je podobně starej jako já… :-) ). :nevim: Rozhodně to nebylo tak, jako to je dneska… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
16.3.15 22:11
:kytka:

Příspěvek upraven 11.08.15 v 14:43

• Citovat
  • Upravit
30332
16.3.15 22:15
@Immortalkova píše:
Ještě jsem se tady našla u některé z uživatelek komentář ohledně focení pohřbů. Také takové fotky moji rodiče doma mají. V dětství mi přišly velmi smutné až strašidelné, v pubertě morbidní, dnes to beru tak, že to bylo zvykem. Ovšem význam fotit si tak smutnou a bolestivou vzpomínku mi stále uniká :|

Taky toto nechápu. Nedávno jsem probírala fotky do rodokmenu a přesně tyto fotky mě tam pořád zaráží. Ano byla to smutná rodinná událost, ale ty lidi si ji stejně budou pamatovat do smrti i bez fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 22:17

zakl.

Abyste si nemyslely, že ji na vás kašlu :) mamka byla nemocná, tak jsme se nakonec neviděly, když jsem s prckem ustala zimu bez nemoci, nehodlala jsem si něco přitáhnout v březnu ;) ale zítra by měla přijet na kafe, tak to snad už rozuzlím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.15 22:20

Diskuzi sleduji, moje babička měla doma fotku svojí prvorozené dcerky, zemřela když měla 10m a neměla jedinou její fotku a tak jí vyfotili až v šatičkách posmrtně. Fotky jsem našla nedávno ale věděla jsem, že je babička celý život střežila jako oko v hlavě. Maminka mi to vyprávěla. Vždycky vytáhla z krabičky a plakala. Ale jinou prostě neměla. Doteď vím kde fotky jsou. Koukla jsem jenom jednou. Taky to byla bolestivá vzpomínka ale člověk neví, co jiné vedlo k pořízení takových to fotografií. U mojí babičky jsme to věděli…

• Citovat
  • Upravit
Ivanesca
16.3.15 22:21

• Citovat
  • Upravit
30332
16.3.15 22:23
@Anonymní píše:
Diskuzi sleduji, moje babička měla doma fotku svojí prvorozené dcerky, zemřela když měla 10m a neměla jedinou její fotku a tak jí vyfotili až v šatičkách posmrtně. Fotky jsem našla nedávno ale věděla jsem, že je babička celý život střežila jako oko v hlavě. Maminka mi to vyprávěla. Vždycky vytáhla z krabičky a plakala. Ale jinou prostě neměla. Doteď vím kde fotky jsou. Koukla jsem jenom jednou. Taky to byla bolestivá vzpomínka ale člověk neví, co jiné vedlo k pořízení takových to fotografií. U mojí babičky jsme to věděli…

U nás to jsou fotky, kdy všichni sedí v pohřební místnosti a jdou vyfocení jak pláčou. Já ty fotky přeskakuju a přemýšlím, že je z té krabice vyndám nebo je schovám do obálky, abych je neměla v té spoustě ostatních vzpomínek. Ty lidi na fotkách znám z jiných událostí a nemusím si je připomínat takto.

Fotku co si nechala pořídit babička chápu, když chtěla mít aspoň jednu vzpomínku, ale tady ty lidi mají plno jiných fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
16.3.15 22:25

@Immortalkova no právě, třeba taková svatba, tak se hezky prohlíží. Nedávno jsem našla svatební fotku mojí babičky a to je super na zkoumání. Pak tam mám asi ještě fotku ze svatby prababičky to musím zjistit od mamky co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.3.15 22:34

No holky já jsem napnutá já bych to asi nevydržela ani den.. Jinak naši mají doma taky fotky z pohřbu.. Nepřijde mi to nějak divný, ale to je asi tím, že přítel dělá rakve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
16.3.15 22:34

Někdy můžou být fotky něco jako symbolika, nebo jak bych to řekla. Na podzim zemřela skoro stoletá babička mého muže. Poslední rozloučení měla v kostele v Karlíně, kde prožila celý život. Když jsme si pak prohlíželi fotky, tak v tom samém kostele se vdávala a byla v něm vyfocená s novomanželem, respektive jak z toho kostela vycházejí, pak tam křtila své děti, celkem čtyři, taky fotky jak vycházejí s miminkama…a poslední fotka byla, jak pohřební zřízenci vynášejí rakev…úplně nás z toho mrazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
16.3.15 22:47

• Citovat
  • Upravit
7569
17.3.15 01:41

@Immortalkova třeba tyhle :lol: :lol: