Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ženy, kterých se toto téma týká. Jak vycházíte s dětmi svého partnera? Můj partner má 11 - ti letého syna a vždy když je u nás tak je tady pořádné dusno. A jak je to u vás?
Já se s dětmi svého muže nesmím stýkat, jejich matka si to nepřeje. Takže on je s nimi téměř každý den, já je pozdravim, když je potkám ve městě. Případně pomáhám přes může s úkoly do školy a podobně.
Vycházím. Bývalo to horší, ale teď je to v klidu. Občas musím hodně přivřít oči a opakovat si, že není moje, nevychovala jsem ho a ani za jeho výchovu nejsem zodpovědná. Taky bych řekla, že je to dost o přístupu partnera.
@Xverunka píše:
Vycházím. Bývalo to horší, ale teď je to v klidu. Občas musím hodně přivřít oči a opakovat si, že není moje, nevychovala jsem ho a ani za jeho výchovu nejsem zodpovědná. Taky bych řekla, že je to dost o přístupu partnera.
v dobrém se ti to vrátí
11 let je pitomy vek ;( mam syna malicko starsiho, k nove partnerce exmuze prilnul, prtz ja jsem ta trapna matka a ona mu vse dovoli
ale podle meho to neni reseni…
dulezite je, aby vedel, ze ty nejsi duvod rozchodu rodicu, ze ho beres jako partaka, ze ho nebudes vychovavat, ale ze u vas musi respektovat vase pravidla ![]()
@WERUN28 Mému bratrovi zničilo manželství to, že její dcera nevycházela s jeho dětmi a časem se neměly rády ani navzájem jeho žena s dětmi..víkend co 14 dní byl čím dál větší očistec, kdy děti nasazovaly na macechu a macecha na ně.. Ale já si myslím, že si za to brácha tenkrát mohl i sám.. namísto aby se dětem věnoval, vymýšlel výlety a tak, seděl u PC a děti se pak v tom cizím prosředí nudily a zlobily a na to se to celé začalo nabalovat.
Byla jsem v roli ditete, kdyz otec mel pritelkyni. Dopadlo to tak, ze jsem se sni nesnesla a odstehovala se k babicce, otec neprotestoval a macecha byla jen rada, ta mela rada jen svou dceru a s otcem se uz pres deset let nebavime. Tohle svemu diteti udelat nechci.
V pohodě…jsem „maceška“
Jsou 13 a skoro 16 let. Vzhledem k tomu, že jejich maminka je zde na epipi také, nemůžu napsat NIC jiného… ![]()
Né, jsou fajn a nemám problém. Ale nevídáme je pravidelně, spíš jak ony chtějí…občas přespí celý víkend, občas zaskočí jen tak, ta mladší tu tráví 1 týdně dopoledne před kroužkem, aby nemusela jít domů a zase do školy na kroužek(z kopce do kopce)
Se synem(18let) vycházím výborně. Je moc fajn. S dcerou(12let) je to hrozné. Neuvěřitelně žárlí. Dělá naschvály a manipuluje.. ![]()
Dcera je u nás každou středu plus každý druhý víkend(takže cca třetina měsíce). Syn je u nás každý druhý víkend.
@ProfZav píše:
Já se s dětmi svého muže nesmím stýkat, jejich matka si to nepřeje. Takže on je s nimi téměř každý den, já je pozdravim, když je potkám ve městě. Případně pomáhám přes může s úkoly do školy a podobně.
Já se s ním sice vídat můžu ale bojím se na něj jen promluvit aby se to opět neotočilo proti mě. Jeho mámě se pořád něco nelíbí, třeba že po víkendu stráveného u nás po něm chci aby vyluxoval dětský pokoj kde celou dobu byl. ![]()
Můj muž má dvě skoro dospělé děti z prvního manželství. Když byly menší, tak v pohodě, vycházeli jsme dobře, nikdy žádný problém, ale v pubertě se to otočilo. Máme střídavou péči. Když vše povolíme, je to v pohodě, ovšem nastane velký problém když něco zakážeme nebo dostanou za něco vyhubováno - ihned nastanou výčitky stylu u mamky to můžeme, mamka by nám to dovolila, tohle neřeší apod. Někdy je to fakt na mašli
![]()
@Anvi píše:
Očistec a jediný, ovšem zásadní problém našeho vztahu.
Naprosto souhlasím.
Ahoj… Manzel ma dceru skoro 11,s manzelem mam 15ti mesicni dceru. Starsi uzasna, hodna a sestricku miluje. Pomaha mi kdyz je u nas, mazli se. Proste ok.Za to ta ma vlastni vzteklinka.. ![]()