Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malý (akt. 4 týdny) mi tohle dělal po Espumisanu, přestali jsme dávat, místo toho dám Infacol, ale né před každým jídlem a je relativně v pohodě. Při každém přebalování ho položím nahého na bříško, tak na 2 - 3 min, než začne ječet. Prý je dobrá i BioGaia, ale smí se až od 1. měsíce. Tak pevné nervy a vydrž.
Podle mě to vypadá na novorozeneckou koliku. Zkus Karpa, my to u první dcery neznali a byla to katastrofa. U druhé jsme jeli podle jeho rad a super. Jinak by to bylo stejný jak u první, obě holky měli koliku.
Přes den do šátku, s prdama mu pomož trubičkou to jediné malému pomohlo, na fenikl pozor, mému malému naopak ještě škodil. Buď sedne nebo ne. Dudlík bych mu necpala, dej mu prso kdykoliv si řekne. Nemají to jen pro jídlo, uklidňuje se tím i psychicky. V noci jsem u kojení spala, prostě jsem si lehla na bok a mimčo mělo samoobsluhu. A ten sunar mu dáváš proč když kojíš?
@A.1993 Nepras mu břicho UM, když kojíš. Určitě mu na bolení nepomůže, spíš mu ještě přitíží.
Na odbrkávání a vyprdění je taky dobré položit na bříško nebo na tygříka. Na zklidnění držet v klubíčku.
Ahojky, moje malá takhle křičela od druhého týdne, probrečela někdy i celé dny, někdy spala jen2 hodiny přes den a to je u takhle malinkého miminka strašně málo. Espumisan vůbec nepomáhal, fenykláč taky ne. Někdy měla tak zaplynované bříško, žd když sem jí přimáčkla nožičky, tak to byly strašný bomby
Až malinko zabrala kombinace probiotických kapiček a infacolu a pecičky. Teď nám jsou už 3 měsíce a je to o 80% lepší. Chce to pomáhat jak to jde, ale stejně je nejlepší čas.
Tak dnesni noc uplne to same. Detska doporucila Baby Calm a probiotika, prdiky jsou lepsi, ale podle me ma hlad! Kazdych 1,5 hodiny od 20.hodiny kojim, ale po tom rve. A hlasi se znovu. Jako by v noci mel vetsi hlad. Opravdu ze zoufalosti to zase skoncilo Nutrilonem, ale nebreci a docvakl se. Po celonocnim kojeni, kdy tahal (ne ze by si hral), vypil jeste 30ml. Bradavky i pres kloboucek mam uz obe bolestive, poctive mazu Mama Babylove a mezikojenim i Hemagelem na praskliny. Kojeni uz nenavidim, boli to, trva to dlouho (treba 40 -60 min.) A jeste maly rve a ma hlad. Cpe si ruce do pusy. Krasne odrihava, masirujeme brisko, nahrivame, cvicime s nohama, klokankuju kuzi na kuzi…pres den dobry…to i spinka… ale vcera ve 20 hodin to zacalo, usnul ve 22, probudil se 0:50 a ve 3:30 usnul, v 5:50 probuzeni a doted nespi…mezitim s nim delam psi kusy. V pondeli asi zavolam laktacni poradkyni…
Po CS se mi spustilo mleko 4.den, vse normalni i kojeni…ale podle me je vic hladovy nez predtim. Prikladam pres den co 3 hodiny kdy se hlasi a pres noc je prisaty neustale aby nerval a i tak to nepomaha. ![]()
@Trinci píše:
Ahojky, moje malá takhle křičela od druhého týdne, probrečela někdy i celé dny, někdy spala jen2 hodiny přes den a to je u takhle malinkého miminka strašně málo. Espumisan vůbec nepomáhal, fenykláč taky ne. Někdy měla tak zaplynované bříško, žd když sem jí přimáčkla nožičky, tak to byly strašný bombyAž malinko zabrala kombinace probiotických kapiček a infacolu a pecičky. Teď nám jsou už 3 měsíce a je to o 80% lepší. Chce to pomáhat jak to jde, ale stejně je nejlepší čas.
Mam nahrivaci pytlik a ten ho trochu uklidnil, ale nic moc…cviceni s nožičkami se snazim, ale neprdi po tom tolik asi kolik by potreboval. Ma i uvolnenou plinu. Detska mi nic noveho taky nerekla, jen, ze to mam vydrzet…
Jinak jsem docela ve stresu, resim hodne slozite veci s otcovstvim maleho, praci a do toho finance…je fakt, ze pres den vlastne moc nejim. Snazim se najit pricinu i proc je maly asi hladovy. ![]()
@A.1993 S velkou pravděpodobností bude mít spurt + to bolení břicha, tak chce v noci prso víc (na hlad i na uklidnění).
@A.1993 ve stresu se rapidne snizuje produkce mleka
Navic se blbe stravujes. Treba proto ma pak hlad, zapracuj na tomto.
@A.1993 Ale to je úplně normální že kojíš co 1,5 hodiny. Koj kdykoliv si řekne. Zavolej si nějaké laktační poradkyni ať Ti poradí jak správně přiložit, pak tě to nebude bolet. Já v noci kojila prakticky nonstop, přes tak po hodině
@A.1993 Hoja, brousím po diskuzích, protože naše malá nechce moc spát, z vašich příznaků mi to ale taky připomíná růstový spurt, my to měli minulý týden a myslím, že doteď uplně neskončil, zítra bude mít Emule 4 měsíce. Ten minulý týden buď byla na cecku nebo řvala…abych tě uklidnidnila, vaše spaní v noci je luxusní, my ten týden v noci nespali prakticky vůbec
, jen když jsem vytuhávala u kojení, ale to byly jen párminutovky…dotedˇmi malá hodně špatně spí a hodně jí
, snažím se obrnit trpělivostí, ale je to těžké, dneskauž jsem si poprvé pobrečela, nedávám, když se mi odtrhává u kojení a brečí
. věř, že každá krizovka přejde, hlavně musíš jíst a pít a snažit se uklidnit, stres se přenáší na mimisa
…hodně sil!!
@korenovazelenina píše:
@A.1993 Hoja, brousím po diskuzích, protože naše malá nechce moc spát, z vašich příznaků mi to ale taky připomíná růstový spurt, my to měli minulý týden a myslím, že doteď uplně neskončil, zítra bude mít Emule 4 měsíce. Ten minulý týden buď byla na cecku nebo řvala…abych tě uklidnidnila, vaše spaní v noci je luxusní, my ten týden v noci nespali prakticky vůbec, jen když jsem vytuhávala u kojení, ale to byly jen párminutovky…dotedˇmi malá hodně špatně spí a hodně jí
, snažím se obrnit trpělivostí, ale je to těžké, dneskauž jsem si poprvé pobrečela, nedávám, když se mi odtrhává u kojení a brečí
. věř, že každá krizovka přejde, hlavně musíš jíst a pít a snažit se uklidnit, stres se přenáší na mimisa
…hodně sil!!
Nevím co přesně malému je, neumím specifikovat :/… ale i ty prdíky, nebo prostě jen nechce spát a má převrácený režim? Ve dne je andílek, spinká, vše ok…ale v noci až do rána :/… bereme Baby Calm a BioGaiu kapičky, ohledně hladu, už by ho mít neměl, kojím ( mám zahojené bradavky - ale málo mléka :/ ) a občas dokrmím Sunarem ( Nutrilon nebyl nejlepší…) máme Premium. Prdí jinak vždy ráno a během dne…ale v noci právě obtížně, kroutí se a šponuje. Asi je toho víc najednou a nezbývá, než přečkat…
S tím kojením, já měla prsa pokousané až do krve. bolelo to 6 týdnů. pak si prsa zvykla. a byl klid. kojila jsem 2 roky. dobrý je čaj z kmínu, trošku povařit je lepší než fenikl.
Dudlík vyplivává, třeba časem ho přijme…

Místo dudlíku mi připadá, že používá jen mé prso. Já kojím i přes 40 minut a povzbuzuju ho aby tahal, ne cumlal…sama v noci u toho klimbám jako zombie
Bez plenky to zkusím - ode dneška chci vyzkoušet dávat na břicho, dočetla jsem se, že se může od narození. Musím se víc sama pídit po tom, co kdy smím s prckem dělat. Abych v něčem nezaostala