Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradíte prosím nějakou větší zavinovačku pro šestinedělňátko a více. Mám 75cm zavinovačku a poslední dobou si z ní rozkope nohy a má je pak studené. Zároveň potřebuje mít zavinuté ručičky, jinak se budí. Koukala jsem na swaddle me, ale víc by mi vyhovovalo něco, co je pevnější a má oporu na hlavičku.
díky
@jamoni zavinovala sem do deky 100×100, spinala snappkou at se nerozbali, ze zavinky se mi vzdy dostala
Edit: ted sem docetla ze chces oporu hlavicky, tak nic
Příspěvek upraven 01.01.15 v 22:06
@jamoni ahoj, vyzkoušeno nemám, ale zrovna dneska jsem narazila na tuhle http://www.fler.cz/…ebra-3914265 uvádí, že rozměry lze domluvit… uvažuju o jejím pořízení pro druhé, pokud bude. Syn spal v zavinovačce hodně dlouho, měla jsem klasické rychlozavinovačky a pak už to měl jako „trubku“ - nohy mu koukaly ven, přikrývala jsem ho ještě dekou. ![]()
Zavinuju do deky Haipa Daipa 80×110 cm, je z Biobavlny a jsem velmi spokojena, ale co to je ta opera hlavy?
Prikryt?
Detskou perinku a okraje zalozit pod matraci, pak to neodkope.
Jinak ja to ruzne pytlikovala, zavinovala jsem do flisky, pres to obyc vazaci zavinku. Pres noc byl u me pod perinou.
@jamoni Já si šila svoje veliké
Zkus nějaké stránky, kde šijí nebo známou.
Obě holky jsem pevně zavinovala do 5 měsíců, tak jsem se vybavila ![]()
A takhle se dá tady zavinovat
A nohy zabalit do deky nebo přikrýt peřinou ![]()
@Aries6 píše:
@jamoni Já si šila svoje velikéZkus nějaké stránky, kde šijí nebo známou.
Obě holky jsem pevně zavinovala do 5 měsíců, tak jsem se vybavila
Kolik by měla mít cm, aby jí fakt dole nožičkama nerozkopla? Já jsem tuhle svojí 75cm taky měla od paní, co šije. Ale nějak jsem to spletla a měla jsem vybrat větší, tuším, že šije až 90cm. Ale než by to ušila a poslala…myslela jsem, že objednámněco přes net, abych to měla brzo, ale není to tak jednoduché.
@jamoni Já mám myslím ten základ 100×100, ale nejsem si stopro jistá. Ale dole jsem udělal takový „jazyk“, jak býval na zavinkách. Takže nohy nekoukaly. Ale stejně jsem přikrývala.
Jak je obrázek, s tím, že základ toho kosočtverce (červená míra) je 100 cm.
Maly je bez 6 dni 5 mesicu a zavinuju do deky a zavazu to plinou.
Se nedivím, takhle velké jsme šili pro novorozence do porodnice, jinak vždycky doporučuju na domácí použití, kde se předpokádá zavinování cca ty 2 - 3 měsíce zhruba 90 cm.