Neustálý stres a nervozita

Anonymní
2.1.16 13:58

Neustálý stres a nervozita

Zdravím všechny a přeji pěkný den…
Prosím mám dotaz, jak už samotný název diskuze vypovídá, mám problém, který mne velmi trápí a jsem sním v koloběhu pořád dokola. Existuje něco přírodního, co by mi mohlo pomoci? Jsem v neustálém stresu z něčeho. Vše si moc zabírám, i věci nad kterými by leckdo mávl rukou jsem schopna řešit dlouho…mám z toho pak i špatné spaní a jsem nesoustředěná. Jsem i výbušná třeba a nervózní což je logické. Vše až moc řeším, dumám nad vším, jsem přehnaně opatrná na vše a dlouho rozvažuji a přemýšlím než něco udělám a i když něco udělám, tak opět přemýšlím, zda to bylo správné. Cítím už, že to tak nejde a opravdu mne to trápí. Jelikož to pak odnáší mé okolí. Myslíte nebo máte zkušennost, že by mohlo pomoci utlumit toto chování nějaká alternativní medicína? Četla jsem o bachových esencích, ale nemám zkušennost…
Dotaz vkládám anonymně, mám zde hodně známých…děkuji za respektování a omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
2.1.16 14:02

Doplnit horcik, zelezo a nabrat stitnou zlazu, zda je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.1.16 14:03

Brala bych i hořčík…
Co nějaká terapie? Jestli ti to tak moc ovlivňuje běžný život - to je znamení, že je čas na odbornou pomoc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.1.16 14:04

Bachovky - na začátek krizová esence, dále se poradit s odborníkem.
Psycholog nebo jiný terapeut.
Meditace na zklidnění + tak lze hledat i příčiny problémů a sama je odstraňovat.
Jsou i další cesty a záleží na tobě, kterou cestou chceš jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
2.1.16 14:10

Čaj z meduňky, hořčík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 14:13

Neovlivnuje to zivot do nejake extremni sily. Pouze v tom, ze jsem treba na ty nejblizsi doma nervozni, ze slouzi jako hromosvod, protoze jsou nejblize… Coz me mrzi. :( ze to drti me nitro a zdravi, ze se zbytecne tolik honim, nevydrzim v klidu, stresuju se vsim a vse si zabiram a od toho jiste i prameni to, ze jsem casto nemocna. Chtela bych to spise vyrovnat sama v sobe at si vice verim a dokazu si odpocinout. Nevim jak to popsat. Urcite si nemyslim, ze bych to mela lecit nejakymi leky a chodit k psychologovi, chtela bych hlavne zkusit neco prirodniho.

• Citovat
  • Upravit
4099
2.1.16 14:15

Hořčík v kombinaci s B-vitamíny – jako první pokus, který ničemu neuškodí

naučit se meditovat, odpočívat, zklidnit se

stáhni si nějaké uklidňovadlo, např. Chudík (primář Sova) namluvil moc hezký text, jmenuje se to „cesta k uvolneniu“. člověka to zklidní, pomáhá třeba i na usínání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
2.1.16 14:18

Mne na presne tohle pomohly konstitucni homeopatika - tipuju ze budes silicea :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
2.1.16 14:25

Psycholog Ti žádné prášky nenapíše, ten s tebou bude ústně řešit problémy, naučíte Tě, jak je zvládat, ovládat se… Nabídně Ti pohled z druhé strany… Prášky dává psychiatr a to už musí být… Já bych se psychologovi určitě nebránila, i kdyby Ti jen zpočátku poradil způsoby, jak se uklidnit… Ten kdo chodí k psychologovi není blázen, pouze ví, že ho něco zlobí a hledá cestu, jak to vyřešit=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 14:29

Samozrejme nejsem nejaka mura doma, ale je to takove, ze jak me neco trapi a premyslim nad vecmi, chlap mi treba rekne uz to neres, ma to tak byt, melo se to tak stat, neovlivnis to, tak ja to uz pak dusim v sobe a neumim to vypustit dlouho z hlavy, nedovedu se pak bavit treba a uzit si chvile s rodinou nebo se vyspat no a cloveka pak vse vytoci a je naladovy…neni to porad, to jiste ne, ale je to casto. Ze uz si rikam kdy budu mit klid. Mozna ze si to delam i sama. Protoze resim i problemy druhych treba az moc, sama si je beru a snazim se pomoci. Jestli i takove lidi pritahuji?! Stvou me veci, ktere nemuzu ovlivnit, jako vztahy v rodine…asi se musim naucit zacit myslet na sebe a odpocinek. Je i nejake cviceni treba, ktere by mi pomohlo? Necham si poradit…moc dekuji opravdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.16 14:37

Homeopatika pouzivam…jake redeni te silicea mam poridit pro zacatek? Kombinovat treba s nejakym meditativnim cvicenim, ale jakym?

• Citovat
  • Upravit
24798
2.1.16 15:00

No ale ten psycholog právě ti může poradit všelijaké relaxační techniky atd…
Já třeba háčkuju :mrgreen:, pletu - jak se musím soustředit na počítání oček a celkově na vzorek, tak nemám čas myslet na „blbiny“.

Zkus si najít autogenní trénink. Třeba ti to bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.1.16 15:02

Anonymní, homeopatika na blind určitě ne! Jedině od odborníka.
Meditace - jsou různé knížky, kurzy, nevím, co by tě mohlo oslovit… Jsou i na youtube takové, co tě provedou např. tím usínáním aspoň pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
2.1.16 16:42

Tohle je spis na psychologa… nebo zkus meditaci, prima je mindfulness mediation a dalsi techniky. Kupodivu to funguje, pust si to treba pred spanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karolinka95
1.5.21 17:07

Reaguji na příspěvek zakladatelky a mně osobně pomáhá ústní sprej, ke kterému jsem se dostala fakt náhodou přes známou, která ho taky užívá a hrozně si ho chválila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová