Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nestříhám.. užívám si rodičák, že ráno nikam nemusím, když se mi nechce, a jsem leda tak smutná z toho, jak se ten nejkrásnější čas s dětmi krátí… ![]()
A doufám, že až půjdu do práce, že nezačnu brzy stříhat metr do důchodu. ![]()
Metr nestříhám, ale už se mi to krátí
nechce se mi, musim..
Nestříhám spíš naopak. Nejradši bych, aby zůstal takový jaký je teď
. Doma si to užívám, chodím 2× týdně na brigádu, dělám domácí… všechno možné a vůbec se nenudím. Jsem ráda, když někdy hlídá babička, ale stejně se mi stýská a nemůžu se ho dočkat
.
Ja te celkem chapu, nepracovat jsem vydrzela rok pak jsem proste musela, sve dite miluju ale byt s nim jen doma bylo ubijejici, pracovala jsem jen par dni v mesici a bylo to pro me osvobozujici, byt zase mezi lidmi, resit „normalni“ starosti nez jen vse kolem ditete, jsme sice matka ale predevsim jsem to porad ja-zena-osobnost.
Já ano, sice je to ještě dlouhý čas, ale upínám se k bodu v budoucnu. Vlastně celé těhotenství a první rok nejmladšího dítka jsem s dětma sama. Těším se, že budu mezi lidma, budu mít jiné starosti (opravuji - měla bych asi napsat budu mít více starostí
, ale víte, jak to myslím
), snad vylepší finance, nebudu s dětma 24×365 hodin ročně. Trošku mě to mrzí, protože jsem si myslela, že si ten čas na mateřské více užiji, ale i teď musím pracovat kvůli financím, ale jen z domu a stojí mě to spoustu sil. Děti samozřejmě miluju a ten čas si užíváme, vím, že se to nebude opakovat, ale někdy to na mě padne. Je pravda, že nejsem naivní a se i bojím těch dalších starostí, co přijdou. Navíc jak se to říká - střez se splněných přání!
Zase si říkám, že stříhat metr směrem k něčemu takovému mi přijde lehčí (nejen logicky kvůli času), než třeba kamarádka, která se upíná k tomu, že její děti vylétnou a táta s mámou půjdou každý svou cestou
Vím, každý máme něco
Závidím kamarádce, která je poslední rok dálkově na VŠ
, byly časy, kdy myslela, že to nedá, a
Ťukám. Prosím anonym.