Neuznaná reklamace kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5502
14.9.11 08:51

neuznaná reklamace

Ahojky, nemáte někdo zkušenost s neuznanou reklamací kočárku? Posílala jsem kočárek k reklamaci z toho důvodu,že došlo k poranění mého dítěte. V místě kde je madlo připevněno ke kočárku-madlo se dá odepnout. Je tam prostě škvíra,do které si syn skřípnul kůži na ruce. Nevím jak to lépe popsat,ale ono je to v podstatě jedno. Každopádně pro mě tento kočárek už není bezpečný a bojím se do něj syna dát. Kočárek je celkově velmi nekvalitní na to, že stál 3000. Po třech týdnech (spíš ani ne) používání se hned zlomily brzdy-tehdy mi reklamaci také neuznali a řekli, že jsem si brzdy zlomila sama a že jsou tak hodní a protentokrát mi je na vlastní náklady opraví.Praskl mi potah na sedadle ve švu(syn má 9,5kg a kočár je do 15kg!),boudička už v srpnu viditelně vyšisovaná (všichni víme jaké bylo letos léto,že?), madlo mi syn takovým středním tlakem vysune nohama ven… No prostě hrůza!!! a to, že si tam ještě skřípnul ruku to už byla poslední kapka! Mám v plánu ČOIku,ale nevím jak se postupuje…Nemáte někdo zkušenost? Budu moc ráda za jakoukoliv zkušenost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14500
14.9.11 09:05

Ahoj, s tím zkušenosti nemám, každopádně už ty brzdy jsi asi prokaučovala, mám dojem, že do nějakých 6 měsíců máš nárok na výměnu nebo vrácení, protože se může jednat o skryté vady.. Ale to je teď asi jedno.. Co je to za kočárek??? Jinak s ČOI zkušenosti nemám, ale snad si vše musíš zaplatit sama a pak se můžeš soudit.. Nejlepší by bylo si zavolat přímo na ČOI. Když jde o „bezpečnost“ dítěte, mohli by na to slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.9.11 09:09

Taky bych ti doporučila obrátit se na ČOI. Případně rovnou nahlásit adresu prodejny, provedou šetření a věřím, že v tomto případě bude právo na tvé straně a reklamaci uznají ve tvůj prospěch. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.9.11 09:24

určitě se obrať na ČOI. mají i elektronickou podatelnu, na svých stránkách, ..

noa co bych ještě zkusila, je napsat dopis prodejci, s tím, že nejsi naprosto spokojená se způsobem jejich řešení, že kočárek je zdraví nebezpečný a že se obrátíš na TVNOva nebo na ČT (černé ovce tuším), apod. třeba je medializace vydděsí a vyhoví ti.. lepší 3tis, než být vláčen tiskem :mrgreen:

a napiš nám, co je to za kočár a prodejce, ať má nějakou pořádnou negativní reklamu!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
14.9.11 09:25

ČOI má na svých stránkách formulář, který vyplníš (bezplatně) a oni mají povinnost to vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 09:25

Co je to za kočár? Za 3000… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.9.11 09:26

Zkušenost nemám, ale existuje i možnost mimisoudního řešení spotřebitelských sporů, se kterým ti bezplatně pomůže státní mediátor - doporučuji tenhle článek! a pro bližší informace a odkaz na kontakty koukni sem.

Jestli byli „tak hodní“ a opravili brzdy, tak asi vědí, že kočárek je klump. A když jim v klidu sdělíš, že ses obrátila na spotřebitelské sdružení nebo na HK ČR, tak budou vstřícnější. ČOI podle všeho neposuzuje oprávněnost reklamace, jen dodržení zákonných podmínek obchodu.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
14.9.11 09:26

Ale jinak oni mají povinnost do 30 dnů reklamaci vyřídit. Za vyřízení se ovšem považuje i to, že ji neuznají, ale vyjádří se k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.9.11 09:30
ugluk píše:
Ale jinak oni mají povinnost do 30 dnů reklamaci vyřídit. Za vyřízení se ovšem považuje i to, že ji neuznají, ale vyjádří se k tomu.

Tak, tak a ČOI může pouze zkoumat, zda reklamace proběhla v souladu se zákonmem (ten proces), nikoliv výsledek. Ale určitě podnět k prošetření dej. Mohli by i dojít k závěru,že kočárek je nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
14.9.11 09:35

Jo, to je pravda, na druhou stranu se mi docela osvědčilo ČOI jenom pohrozit, „hříšník“ většinou ví, že sice se třba nepohrabou v té konkrétní reklamaci, ale prověřej i všecko možný kolem a chybička se vždycky najde, no a za ty pokuty jim to prostě nestojí. V minulé firmě na nás zákaznice poslala ČOI a když už tam byli, prohrábli i věci typu označení prodejny a dostupnost veškerých prohlášení o shodě, no a samozřejmě jsme jedno nemohli nalézt, takže nějaká ta pokuta byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.9.11 09:42

Jedná se o kočárek ZOPA CITY 2011!!! Tak holky bacha na něj!!! Mamka ještě mi teď říkala, že má známeho na ČOI tak se zkusím zeptat ho,jestli je nějaká šance…Malého už do toho prostě neposadím!!! děkuji moc za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MELEC
7.12.11 20:03
  • Citovat
  • Upravit
3380
7.12.11 20:11

Ahoj, mě se stalo něco podobného s Baby designem. Praskl středový nýt a složil se i se synem vprostřed silnice, při přecházení. Pan dovozce byl taky tak „hodný“ že opravil ale neuznal. Napsala jsem mu lehce výhružný dopis a dodatečně uznal. Pokud budu reklamovat znovu, rovnou přiložím dopis aby v případě, že reklamaci neuznává, nic neopravoval, aby bylo možno kočár předat soudnímu znalci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.12.11 20:26

No já skončila tak že poté co jsem vyhrozila čoi a soudem tak mi to uznali ale obchod nakonec zkrachoval a tak nemám ani peníze,ani kočár a ještě kupu starostí n :cert: avíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.12.11 20:30

No, my zatím jezdíme na opraveným, ale děsím se kde se zas rozpadne. Posledně to bylo zrovna když byla stávka MHD :cert: Snad přes zimu vydrží a pak už nebude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí