Neuznaná reklamace kočáru

918
14.2.12 19:24

neuznaná reklamace

Ahoj,
prosím o radu. Před 14 dny jsem koupila nový golfový kočár. Při druhé jízdé mi rukojeti zustaly v ruce a kočár i s dítětem spadl. Skončili jsme na pohotovosti - zprávu samozřejmě mám.
Dnes mi přišlo z obchodu, že mou reklamaci neuznávají. Okamžitě jsem tam volala, pry je to z toho důvodu, že jsem kočár špatně složila. Oponovala jsem tím, že jsem ho neskládala, že mi ho dali složený už oni. Na to reagovali tím, že jsem si to měla zkontrolovat. Ještě chci říct, že kočár jsem v obchodě zkoušela skoro hodinu, kdyby byl špatn sestrojen, jistě bych si toho všimla.
Tak ted mi poradte co mám dělat. V návalu emocí jsem okamžitě chtěla kontaktovat vedení. Je to dobrá cesta? Nebo mám reklamaci vyzvednout a kontaktovat českou obchodní inspekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.2.12 19:30

Já bych tu čoiku kontaktovala, četla jsem co se stalo a teda za to by měl někdo zaplatit, vždyť se mohlo stát neštěstí :?
Pokud mi kočár v prodejně zkompletují a já se s ním projedu a nic necvaká, nebouchá, nekvrdlá, tak jako jak bys měla ještě provést kontrolu.
Nebo teda ještě líp, kontaktovala bych vedení, řekla, co mám na srdci a že chceš, aby znovu byla reklamace přezkoumaná. Pokud ne, tak dáváš ohlášení na ČOI. A když se neleknou vyhrožování, tak holt tu inspekci na ně fakt poslat, případně podat trestní oznámení za ublížení na těle na neznámého pachatele? Nevím, v tomto se už nevyznám, ale nenechala bych to tak, většina obchodů spoléhá, že když se reklamace neuzná, tak to zákazník vzdá.
V Americe bys vysoudila několik desítek milionů a tady aby byl člověk rád, když mu vymění vadný kočár :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.2.12 19:37

Na ČOI se obrátit můžeš, ale ta se bude zabývat pouze postupem při reklamaci, ne výsledkem. Můžeš kontaktovat hospodářskou komoru, ta zprostředkovává mimosoudní řešení spotřebitelských sporů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
14.2.12 19:39

Hlavně bych pohrozila čoikou obchodu a že napíšeš výrobci, že poškozují jeho jméno. Myslím, že by to mohlo zabrat. A nechtěj mluvit s prodavačkou, ale manažerem obchodu. No teda, to bych zuřila jak černá ruka :cert:

• Citovat
  • Upravit
918
14.2.12 19:42

No já jsem tam volala ted večer a samozřejmě tam žádný manažer už není. Dala mi na ně jenom mail. Možná jsem mohla počkat do rána, až trochu vychladnu a volat až potom. Ale taky jsem se rozzuřila do běla. Chudáka dítko jsem hodila do postýlky a šla to okamžitě vyřizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
14.2.12 19:47

Chudinka malá, Ty jsi teda žena činu :D Tak držím pěsti, ať Ti to dobře dopadne. A hrož právníkama, to je snad jediný, co ještě zabírá :twisted:

• Citovat
  • Upravit
oukidouki
14.2.12 19:48

České obchodní inspekce neovlivní rozhodnutí obchodníka o reklamaci, jak někdo psal už výše, oni pouze zkontrolují, zda byla reklamace vyřízena do 30 dnů atd., vidím to spíše tak, že by se asi musel dát kočárek na posouzení k soudnímu znalci, což něco stojí, ale pokud získáš posudek, že bylo skutečně něco špatně, je šance, že Ti reklamaci uznají a zaplatí tím pádem i ten posudek, ale pozor, ani tehdy ten obchodník to udělat nemusí!! pak by zbývalo se jen soudit :(, ale určitě bych zatím kočárek nevyzvedávala, když si ho přebereš, bere se to, jako vyřízená reklamace, zkoušela bych se obrátit v daném obchodě na někoho vyššího - majitel atd.

• Citovat
  • Upravit
918
14.2.12 19:49

:lol: to já právě normálně nejsem. Takhle mě ještě nic nerozčílilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
14.2.12 19:51
oukidouki píše: České obchodní inspekce neovlivní rozhodnutí obchodníka o reklamaci, jak někdo psal už výše, oni pouze zkontrolují, zda byla reklamace vyřízena do 30 dnů atd., vidím to spíše tak, že by se asi musel dát kočárek na posouzení k soudnímu znalci, což něco stojí, ale pokud získáš posudek, že bylo skutečně něco špatně, je šance, že Ti reklamaci uznají a zaplatí tím pádem i ten posudek, ale pozor, ani tehdy ten obchodník to udělat nemusí!! pak by zbývalo se jen soudit :(, ale určitě bych zatím kočárek nevyzvedávala, když si ho přebereš, bere se to, jako vyřízená reklamace, zkoušela bych se obrátit v daném obchodě na někoho vyššího - majitel atd.

Děkuji za radu, na to abych se soudila rozhodně nemám finance. Napsala jsem jim mail, ale ještě ho radši nebudu posílat. Počkám, až vychladnu, znovu si ho přečtu asi někde uberu a pak ho pošlu :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.2.12 20:13

Můžu se zeptat co to bylo za kočár? Nějak neznám žádný takový co by přišel jako součástky na smontování, většinou je to dnes vše nýtované, ne šroubované :think: Docela by men zajímalo jaká firma prodává skládačky na šroubování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
14.2.12 20:17

Ještě něco: pokud ho máš tak krátkou dobu, tak jestli ta nehoda se stala díky tomu, že je tam něco špatně, má se za to, že daná vada tam byla už při koupi zboží, do 6 měsíců od zakoupení se to takto aspoň by mělo brát, zákazník má v tu chvíli právo na peníze zpět nebo minimálně nové zboží.
Zkusila bych se poradit s nějakým právníkem, zda bys na ně nemohla kvůli toho, že to sestrojili oni a Tvé dítě pak takto dopadlo.
Taky bys mohla oponovat tím, že jsi určitě ke kočárku nedostala upozornění, že si máš vše před prvním použitím zkontrolovat např. dotažení šroubků apod. je to stejné, jako když si koupíš nové auto, taky Ti nikdo neřekne, že si máš zkontrolovat, zda jsou kola dobře dotažená…je to o slovíčkaření, ale já bych se oháněla tím, že Ti to dali sestrojené, tudíž je to jejich zodpovědnost, jak to dali dohromady a pokud jsi někde neměla napsáno zkontrlovat to a to, tak si myslím, že by se s tím dalo něco dělat.
Můžeš ale zavolat na ochranu spotřebitele: 299 149 009, třeba Ti řeknou k tomu své.

• Citovat
  • Upravit
5345
14.2.12 20:33

já bych určitě zkoušela pohrozit a taky bych se bavila pouze s vedením obchodu, když to nepomůže, zkoušela bych víc, jak píší holky.

taky by značka kočárku, případně obchod. je to totiž síla!

hlavně že se malé nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
14.2.12 20:35

byl to cybex onyx 2012. Taky mi při vyrizovani reklamace tvrdili, že ty rukojeti se tam nemontumou, že už to chodi v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
14.2.12 20:36

no a obchod je malvik v hostivicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.2.12 20:40

víš co bych ti poradila? obrať se telefoniky na jiného prodejce těchto kočárků a zeptej se -jako že máš o něj zájem, ale že jsi ho naživo neviděla - jak to posílají, jak moc je kočárek rozmontovaný, jak moc si ho budeš muset dát dohromady, jaké na ně mají ohlasy atd… a podle toho se zařiď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová