Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky mám takový problém. Neřekla bych vyloženě problém, ale takovou zvláštnost. Můj malý, už je to tak 3 týdny dělá to, že mi přelézá do postele. Dám ho do postýlky usne si spinká, jdu večer podívat se jestli je zakrytý a on nikde, leží na velké posteli a je zakrytý mým zlavcem:-) Nejsem tam, taskže nejde jako za mnou. V nosi spim u našich rodičů, kde máme pokojík a slyšeím rachot. tma a on v polospánku přelezl postýlku a lehl si za mnou na letiště. Jdu se opět podívat jak spinká,dívám se klíčkovou dírkou a postýlka prázdná a on se vyvyluje na letišti.. neučili jsme ho s náma spát tak nevím, co to znamená??
Treba mu vadi, ze kdyz se v male postylce otoci, tak uz je jako na kraji. To mate spruslikovou? Jestli jo, tak mu treba i vadi, ze se pohne a hned narazi do sprusle. Me osobne by totreba vadilo, kdybych se nemohla poradne natahnout a rano kdyz manzel vstane, tak je to uplne nejlepsi mit celou velkou postel pro sebe. ![]()
no jo, ale ty už si snad zralá na velkou postel ne
co máme teď dělat?? Jako on přelézá i vnoci za tmy a spí u toho
a jednou spadl na mě a málem jsem dostala šok, protože mám postýlku vedle.jo šprušlíkovou
Podobně jako náš… Ten se mi teď v noci vzbudí, volá: Mami, hop. (jako abych ho vytáhla z postýlky a vzala k sobě). Pak chvilku leží u mě, chvilku ho nechám a ještě než zabere, tak mu řeknu: Dám tě k tobě do postýlky, jo? On udělá: Hmm (jako ano). Bez problému se nechá vyexpedovat.
Já bych řekla, že se těm dětem v tom vedru teď blbě spí, víc se vrtuli v potýlce a tak potřebují o trochu víc prostoru.
Za sebe můžu říct, že jsem ráno ráda chodila do máminy (prázdé) postele. Pěkně to tam vonělo jako máma a ráda jsem tam dospávala. Ale ji sem k tomu nepotřebovala, možná by mi to i vadilo, kdyby tam byla. To jsem byla ale o dost starší (1. stupeň základky).
máme pokojík s postelí, mám ho tam zkusit dát na noc a nechat otevřené dveře??Spíš mi jde o to, že to dělá ve spánku, že to neni, že by se probral a chtěl za námi, mám strach, aby nelezl na opačnou stranu a nebo nespadl na roh postele-rok a půl , zkusit do velké postele do jiného pokoje?
jo a já jsem byla prý taky náměsíčná, či co, běžně jsem chodila do obýváku a mluvila s mamku, napila se a ráno jsem nic nevěděla ![]()
máme ten samý problém,taky jsme začli kolem roku roku a půl a dodnes jsme se to neodnaučili,takže máme v plánu k vánocům prckovi koupit novou postel a pak snad bude klid
![]()
kvaček píše:
máme pokojík s postelí, mám ho tam zkusit dát na noc a nechat otevřené dveře??Spíš mi jde o to, že to dělá ve spánku, že to neni, že by se probral a chtěl za námi, mám strach, aby nelezl na opačnou stranu a nebo nespadl na roh postele-rok a půl , zkusit do velké postele do jiného pokoje?
Zkušenost s náměsičností nemám. Ale tak nějak instinkt mi říká, že bych neměnila dispozicní řešení a nechala to tak, jak to zná. Právě aby se nic nestalo.
takže už byste se nebáli dát malého do pokoje samotného na postel - nechám otevřené oboje dveře..
kvaček píše:
takže už byste se nebáli dát malého do pokoje samotného na postel - nechám otevřené oboje dveře..
Já bych se bála. Malej je cestovatel a zaručeně by spadl. Na 100%. Nechávám ho ve šprušlové postýlce a nevím, kdy to změním…
Ale on ji neumí přelézt, takže tvůj problém to neřeší. Přelízání šprušlí je asi nebezpečnější, než že se skutálí z 15cm výšky na zem. Zvlášť když tam dáš třeba nějakou deku (na zem).
já teda musím říct,že máme za sebou přes půl roku přelézání šprušlí na postel a nikdy se mu nestalo,že by lezl na druhou stranu,taky jsem měla strach a tak jsem ho zkusmo dala do postýlky stoupla na druhou stranu,kde postel není a vábila ho k sobě a šel vzorně přes postel a pak za mhnou teprve.Od té doby se nebojí,že by šel na špatnou stranu oni se zdají spící,ale jsou jakoby v polospánku a trochu vnímají,ale jakmile lehnou zase spí jako dřeva.Velké postele bych se nebála a kdybysme měli možnost,tak ji už dávno máme,podle mě to bude jediné řešení ![]()
kvaček píše:
no jo, ale ty už si snad zralá na velkou postel ne![]()
No a proč on jako není…? ![]()
Tak ho dejte do velké postele se zábranou a máte po problému… bude mu to pohodlnější a maximálně bude vylézat taky, ale aspoň nebude hrozit zranění při přelézání šprušlí.