Už do velké postele?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
674
13.7.10 14:25

Už do velké postele?

Holky, našla jsem pár diskuzí na toto téma, ale nikde jsem se nedočetla, že by důvodem pro stěhování z dětské postýlky bylo, že dítě z ní chce vylézt. Náš Kubík (15 měsíců) je prostě číslo, naučil se šplhat po příčkách a já se bojím, že přepadne, tak uvažuju, že ho dám do velké postele se zábranou, že bude alespoň padat z menší výšky.Zdá se mi ale na to ještě malý. Jinak umí slézat i vylézat na postele a v noci moc necestuje. Jak byste to řešili vy? Děkuju za názory.Zatím máme vybranou tuhle postel: http://www.mimistar.cz/…ranou-JUNIOR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7094
13.7.10 14:47

Ahojky no postýlka je moc pěkná, myslím, že by se mohl naučit z ní slést a kdyžtak přeběhnout za Tebou… Já jsem měla strach taky aby mi nespadla dcera, tak jsem odmontovala jeden bok z postýlky a pak jsem tu postýlku přidělala k naší velké, takže když potřebuje, tak vyleze z postýlky přes naší postel, takhle už to dělá skoro rok…Teď bohužel bojuji s tím, že bych jí potřebovala přemístit do dětského pokoje, ale zatím se mi to nedaří… velkou postel má v pokojíčku a přespává v ní přes den, přes noc bohužel s námi v ložnici… a protože jsem v 5tt, tak mám už jen necelých 8 měsíců na to, abych jí přesvědčila o tom, že by tam měla spát i přes noc… jen nevím jak :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
13.7.10 14:53

Tak ve vlastním pokojíčku spinká už 4 měsíce a vyndat bok od postýlky není tedy řešení :-(. Děkuju za pochvalu postele :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7094
13.7.10 14:56

Jé tak to Ti závidím, já zaváhala a teď to bude mazec, jinak si myslím, že tahle postýlka bude super, uvidíš, že na to příjde a když bude chtít ven, tak příjde rychle jak na to uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.7.10 14:58

Určitě jsem tento důvod na pískovišti taky slyšela.
Zábradlíčko je nutné, sousedovic kluk měl zlomenou klíční kost po pádu z postele.
Popřemýšlej, jestli nekoupit rovnou postel pro dospělé 200×90cm, až půjde do školy, bude potřebovat větší.
Syn zatím spí v šuplíku zasouvací postele. S matrací má výšku 30 cm, co ocenil, při slézání. Zábradlíčko jsem taky dala. Až vyroste, bude spát výš a ze šuplíku bude úložný prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
13.7.10 15:02

Ahoj Ninuška spí ca od 14ti měsíců u sebe v pokojíčku v posteli. Máme tu rostoucí z Ikei - dostali jsem, ale pokud bych měla kupovat, tak bych vzala rovnou nějakou klasickou válendu a k ní zábranu. Ale postýlka vypadá moc hezky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.7.10 15:24

Ahoj holky. Dcera má 3 roky a 8 měsíců. Ze zdravotních důvodů ( trpí na horečky a z nich na febrilní křeče) doteď spala v klasické postýlce. Měli jsme sundanou jednu bočnici a postýlku přiraženou k posteli. Teď jsme ji koupili tuhle z Ikei : http://www.ikea.com/…ts/S59827956. Je „rostoucí“ - dají se nastavit 3 délky až po 200 cm. Hrozně se jí líbí a spí v ní ráda. Výška postele je asi jen 25 cm. Takže když z ní ze začátku padala, dala jsem z obou stran na zem polštáře a za pár dnů se v ní naučila spát bez pádů. Je to postel na dlouho - a navíc romantická a přímo pro holčičky parádnice. Podle mně - postel s délkou 140 cm je zbytečná a na velmi krátkou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
13.7.10 15:26

V tomto případě bych s velkou postelí neváhala - naprosto s Tebou souhlasím v tom, že pád z normální postele s nízkou zábranou je lepší než přelézat šprušle malé postýlky…
Nebo varianta malá postýlka s 2-3 vyndavacími šprušlemi - ty prostě odendat a malý si bude do postýlky a z ní chodit sám, nebude mít snad potřebu přelézat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
13.7.10 15:30

A jinak my máme tuto

Je variabilní, dají se snížit nožičky, takže momentálně je Helenka níže než my… zábrany má kolem dokola, nízké, pohoda… Časem jí přiděláme nožičky a bude mít domeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.7.10 16:52

Taky si myslím,že postel dlouhá 140cm je zbytečná postýlka klasická má 120cm když už tak takovou co mu vydrží dlouho né na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.7.10 17:01

To se divim, ze ses nikde nedocetla, ze duvodem pro velkou postel je prelezani male, protoze u nas (USA) je v kazdem rodicovskem casopise duvod c. 1 prave snahy o prelezani, protoze dite se muze, bohuzel, i zabit. Nejen v dusledku padu, ale muze se zachytit treba nestastne za pyzamko a uskrtit se. Takze urcite nevahej! Moje obe holky sly teda az v 18 mesicich, protoze nemely zadne snahy o prelezani. Jinak postylku si vybrala hezkou, urcite budeete spokojeni a klidnejsi. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
13.7.10 18:55

Opravdu jsem to nikde nečetla, ale je to logické, jen mě překvapilo, že si na to moc nikdo nestěžuje a většina dětí jde do velké postele až kolem dvou let. Postel chceme tuhle menší, protože pak chceme stejně kupovat palandy, až budou dvě děti a postel bude muset jít stejně pryč. Teď ještě palandu kupovat nemůžeme, jak ho znám lezl by na žebřík a zase by to bylo o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí