Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, našla jsem pár diskuzí na toto téma, ale nikde jsem se nedočetla, že by důvodem pro stěhování z dětské postýlky bylo, že dítě z ní chce vylézt. Náš Kubík (15 měsíců) je prostě číslo, naučil se šplhat po příčkách a já se bojím, že přepadne, tak uvažuju, že ho dám do velké postele se zábranou, že bude alespoň padat z menší výšky.Zdá se mi ale na to ještě malý. Jinak umí slézat i vylézat na postele a v noci moc necestuje. Jak byste to řešili vy? Děkuju za názory.Zatím máme vybranou tuhle postel: http://www.mimistar.cz/…ranou-JUNIOR
Ahojky no postýlka je moc pěkná, myslím, že by se mohl naučit z ní slést a kdyžtak přeběhnout za Tebou… Já jsem měla strach taky aby mi nespadla dcera, tak jsem odmontovala jeden bok z postýlky a pak jsem tu postýlku přidělala k naší velké, takže když potřebuje, tak vyleze z postýlky přes naší postel, takhle už to dělá skoro rok…Teď bohužel bojuji s tím, že bych jí potřebovala přemístit do dětského pokoje, ale zatím se mi to nedaří… velkou postel má v pokojíčku a přespává v ní přes den, přes noc bohužel s námi v ložnici… a protože jsem v 5tt, tak mám už jen necelých 8 měsíců na to, abych jí přesvědčila o tom, že by tam měla spát i přes noc… jen nevím jak ![]()
Tak ve vlastním pokojíčku spinká už 4 měsíce a vyndat bok od postýlky není tedy řešení
. Děkuju za pochvalu postele
.
Jé tak to Ti závidím, já zaváhala a teď to bude mazec, jinak si myslím, že tahle postýlka bude super, uvidíš, že na to příjde a když bude chtít ven, tak příjde rychle jak na to uvidíš
Určitě jsem tento důvod na pískovišti taky slyšela.
Zábradlíčko je nutné, sousedovic kluk měl zlomenou klíční kost po pádu z postele.
Popřemýšlej, jestli nekoupit rovnou postel pro dospělé 200×90cm, až půjde do školy, bude potřebovat větší.
Syn zatím spí v šuplíku zasouvací postele. S matrací má výšku 30 cm, co ocenil, při slézání. Zábradlíčko jsem taky dala. Až vyroste, bude spát výš a ze šuplíku bude úložný prostor.
Ahoj Ninuška spí ca od 14ti měsíců u sebe v pokojíčku v posteli. Máme tu rostoucí z Ikei - dostali jsem, ale pokud bych měla kupovat, tak bych vzala rovnou nějakou klasickou válendu a k ní zábranu. Ale postýlka vypadá moc hezky ![]()
Ahoj holky. Dcera má 3 roky a 8 měsíců. Ze zdravotních důvodů ( trpí na horečky a z nich na febrilní křeče) doteď spala v klasické postýlce. Měli jsme sundanou jednu bočnici a postýlku přiraženou k posteli. Teď jsme ji koupili tuhle z Ikei : http://www.ikea.com/…ts/S59827956. Je „rostoucí“ - dají se nastavit 3 délky až po 200 cm. Hrozně se jí líbí a spí v ní ráda. Výška postele je asi jen 25 cm. Takže když z ní ze začátku padala, dala jsem z obou stran na zem polštáře a za pár dnů se v ní naučila spát bez pádů. Je to postel na dlouho - a navíc romantická a přímo pro holčičky parádnice. Podle mně - postel s délkou 140 cm je zbytečná a na velmi krátkou dobu.
V tomto případě bych s velkou postelí neváhala - naprosto s Tebou souhlasím v tom, že pád z normální postele s nízkou zábranou je lepší než přelézat šprušle malé postýlky…
Nebo varianta malá postýlka s 2-3 vyndavacími šprušlemi - ty prostě odendat a malý si bude do postýlky a z ní chodit sám, nebude mít snad potřebu přelézat…
A jinak my máme tuto
Je variabilní, dají se snížit nožičky, takže momentálně je Helenka níže než my… zábrany má kolem dokola, nízké, pohoda… Časem jí přiděláme nožičky a bude mít domeček.
Taky si myslím,že postel dlouhá 140cm je zbytečná postýlka klasická má 120cm když už tak takovou co mu vydrží dlouho né na chvilku.
To se divim, ze ses nikde nedocetla, ze duvodem pro velkou postel je prelezani male, protoze u nas (USA) je v kazdem rodicovskem casopise duvod c. 1 prave snahy o prelezani, protoze dite se muze, bohuzel, i zabit. Nejen v dusledku padu, ale muze se zachytit treba nestastne za pyzamko a uskrtit se. Takze urcite nevahej! Moje obe holky sly teda az v 18 mesicich, protoze nemely zadne snahy o prelezani. Jinak postylku si vybrala hezkou, urcite budeete spokojeni a klidnejsi. Linda
Opravdu jsem to nikde nečetla, ale je to logické, jen mě překvapilo, že si na to moc nikdo nestěžuje a většina dětí jde do velké postele až kolem dvou let. Postel chceme tuhle menší, protože pak chceme stejně kupovat palandy, až budou dvě děti a postel bude muset jít stejně pryč. Teď ještě palandu kupovat nemůžeme, jak ho znám lezl by na žebřík a zase by to bylo o nervy.