Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, holky,
jako prvorodička prosím o radu. Už jsem si sice pročetla pár diskuzí, ale stejně v tom mám hokej
takže prosím o radu
:
Jak nebo v čem spí novorozeně? Např. od příchodu z porodnice do cca 6měsíců?
Děkuji! ![]()
Malé jsem dávala na spaní overálky, nebo bodyčko a kalhoty od pyžámek.
Neměla „pyžamo“, po koupání večer jsem ji oblíkla do čistého a pokud vydrželo čisté do dalšího koupání, byla i pak přes den v tom samém.
Na noc zabalená do rychlozavinovačky a položená jen tak do postýlky.
já teda doufám,že ten náš bude aspoň dva měsíce spát v overálku a v rychlozavinovačce a pak bude spát ve spacím pytly…věci na spaní jako peřinku a polštářek nekupuju
ani do kočárku nekupuju pd hlavou bude mít plínku a přikrytej bude larisou
![]()
Dle teploty- bodýčko-jen když jsou velké vedra, nebo bodýčko s krátkým ruk+overálek, spací pytel.
Hm, to samé jsem dělala já, malá měla jak v postýlce, tak v kočárku pod hlavou plínku a přikrytá byla slabší dekou.
Maruška spí v overalku (v největších vedrech v overalku s krátkými rukávky i nohavičkami) a je zabalená v zavinovačce - stačí deka, do které ji zavineš, tak jsem se to naučila v porodnici. Miminka to mají rády a Maruška spí bez zavinovačky hůř. Maruška se narodila v únoru a když byly mrazy, tak jsem jí dávala dvě zavinovačky přes sebe (na fotce).
Moje deti spaly v overalku - ted ve vedrech jen v body a zabalene dokud se vesly v zavinovacce, pozdeji ve spacim pytli.
Polstar s perinou jsem koupeny mela, ale pouzila az v zime, kdy mi prisel slaby pytel malo. Polstar sem povlikla v synovych 10m, byl nachlazeny, tak aby mel pod hlavou. Uz mu zustal. dcera ted zatim nema jeste ani jedno.
V kocarku pod hlavou plenku, prikryta larisou, v zime pytel.
Moc děkuji za bleskové odpovědi ![]()
Takže dáváte spací spytel hned od narození? Co zavinovačky? Spíš ne?
A ještě se mi osvědčilo kolem Marušky položit kojící polštář, je v něm jako v hnízdečku (jinak mi v postýlce připadala malinká ve velkém prostoru). Kojící polštář má v postýlce dodnes.
Ahojky, já jsem dávám malé overálek a ještě ji zabaluji do rychlozavinovačky. Miminka to mají moc rády, cítí se bezpečněji. Spací pytel bych dala později. Záleží ale na tobě, každá maminka si to dělá dle potřeb svého dítěte. Některé děti nepotřebují být v zavinovačce.