Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky můj dvouměsíční chlapeček si zvykl spát jenom na jedné straně. Když se ho pokusím otočit strašně řve
Nevíte dokdy by měla miminka spát střídavě na obou stranách aby se jim nepřeležela hlavička? Ať vím jak dlouho mám ještě bojovat ![]()
Ahoj.mates taky upřednostňoval jednu stranu a když byl vzhůru,tak jsme museli cvičit i tu druhou tím,ze jsme mu hračky ukazovali na druhou stranu.cvičil tak obě strany a dnes už to je v poho.
My jsme s tím také měli problémy. Malý upřednosťnoval taky jednu stranu, hlavičku měl lehce sleželou, poznal to i pediatr.
Poradil nám následující - do postýlky ho vždy položit tak, aby toho, kdo je u něj, koukal na tu horší stranu. Aby ho to donutilo hlavičku otáčet.
Pak jsme cvičili - když byl vzhůru, položila jsem ho na postel a hlavičku mu opatrně otočila na tu horší stranu, chvilku držela a pak pustila, opakovat asi třikrát a několikrát denně.
Pomohlo obojí ![]()
Ahoj,můj případ to není,ale kamarádky kluk taky upřednostňoval jednu stranu,a tak mu musela dávat mouku kolem hlavičky,aby jí neotáčel(pozor poradil doktor). taky to zabralo.
milhaus píše:
Ahoj,můj případ to není,ale kamarádky kluk taky upřednostňoval jednu stranu,a tak mu musela dávat mouku kolem hlavičky,aby jí neotáčel(pozor poradil doktor). taky to zabralo.
mouku?? jako mouku na pečení?? ![]()
JJ, balíček mouky nebo cukru. Ale u nás to nepomohlo vůbec !! Dávali jsme na jednu stranu, ale mouka vydržela tak 5 min, mlátil do ní hlavou tak dlouho, dokud ji neodšoupnul
![]()
tak ted jsem se musela zasmát jak jsem pitomá protože už jsem si představovala jak miminko obsypáváte moukou
naše klárka měla taky šišatou hlavičku z toho jak spala na jedné straně, a pomohlo nám prostě otočit postýlku