Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymni
mrzi me, co zazivas… Muj muz je bohuzel podobny potizista. I kdyz jineho razeni, nez tvuj manzel - katolik. Muj by se porad bavil a nechce sedet doma s ditetem, ktere se potazmo ani nenarodilo ![]()
Mozna me za moji radu nekdo odsoudi, ale co, kdyby sis nechala predepsat antiko a manzelovi nerikala nic? Treba injekce, nebo telisko, proste neco, co neni viditelne, a nebudes mit doma platicka…
Také bych to řešila atikoncepcí a vysadila jí až v případě,kdy bych chtěla další mimčo.Jak manžel pozná,že máš antikoncepci?Prostě bych řekla,že se nesaří otěhotnět a chce to čas…Matka by měla mít tolik dětí,na kolik se cítí a každá toto máme nastavené jinak.Někdo chce jedináčka,druhý třeba 6 dětí a každá je spokojená.Názor manžela je důležitý,ale ne jako dogma.
Řekněme, že dáš na radu ohledně antikoncepce.
Začneš-li užívat antikoncepci a přitom se tvářit, že to nejde přirozeně, vědomě jej podvedeš, nebo-li budeš mu do oči lhát. Potom je potřeba se zeptat, když jsi jej nevážiš a ještě mu budeš záměrně lhát, zda-li má smysl Váš vztah? Nebo-li jinak řečeno: Když mu vyčítáš jeho chování, zdá se Ti, že Tvé je správné? ![]()
Raději si s nim promluv, než uděáš něco, čeho budeš v budoucnu litovat. ![]()
lasička1 píše:
Také bych to řešila atikoncepcí a vysadila jí až v případě,kdy bych chtěla další mimčo.Jak manžel pozná,že máš antikoncepci?Prostě bych řekla,že se nesaří otěhotnět a chce to čas…Matka by měla mít tolik dětí,na kolik se cítí a každá toto máme nastavené jinak.Někdo chce jedináčka,druhý třeba 6 dětí a každá je spokojená.Názor manžela je důležitý,ale ne jako dogma.
Nevědomost-máš pravdu v tom,že v manželství by neměla fungovat lež a přetvářka.Ale co když to jinak nejde?Co když jinak si jako partneři vyhovují,jen zakladatelka nechce mít doma mateřskou školku?
souhlasím s většinou,nech si dat tělísko nebo injekci,každá ženská by měla si sama rozhodnout,kolik chce dětí.Hlavně když ten tvůj sokolík je takovej jakej je ![]()
lasička1 píše:
Nevědomost-máš pravdu v tom,že v manželství by neměla fungovat lež a přetvářka.Ale co když to jinak nejde?Co když jinak si jako partneři vyhovují,jen zakladatelka nechce mít doma mateřskou školku?
Jo,to je přesně ono.
Nechci se tě dotknout, ale to jsi nevěděla řív, nemluvili jste o dětech, rodině a tak.
Chodila jsem taky s katolíkem- ne že bych je chtěla nějak očerňovat a taky tam byly takové hodně zvláštní názory
proč začala být s nim? Musela dopředu vědět, že je katolík, že bude chtít děti. Něco mi říká, že předem věděla, že nebude chtít mít tolik děti, jenom počet odkládala na pozdější dobu.
PS: Jsem taktéž katolického vyznání,tedy moc dobře vím, o čem lidi -tohoto vyznání- v rámci tématu „rodiny“ mluví a co chtějí. (Autorka s tím musela být obeznámená).
nevědomost píše:
proč začala být s nim? Musela dopředu vědět, že je katolík, že bude chtít děti. Něco mi říká, že předem věděla, že nebude chtít mít tolik děti, jenom počet odkládala na pozdější dobu.PS: Jsem taktéž katolického vyznání,tedy moc dobře vím, o čem lidi -tohoto vyznání- v rámci tématu „rodiny“ mluví a co chtějí. (Autorka s tím musela být obeznámená).
oprava: že bude chtít mít tolik děti… ![]()
Ma rada je nech si dat telisko. Injekci nebo podkozni implantaty jsou podle meho mudr.hrozny svinstvo. Kazda zena ma prece pravo rozhodnout si kolik chce a nechce deti. Vztah je totiz i o domluve ne o narizovani ze bude 6deti a hotovo. pokud se necitis na tolik deti, rozhodne vyres antika a mas klid.
momi33 píše:
souhlasím s většinou,nech si dat tělísko nebo injekci,každá ženská by měla si sama rozhodnout,kolik chce dětí.Hlavně když ten tvůj sokolík je takovej jakej je
Hrozné, hrozné, hrozné i úděsné uvažování…
Pro vznik nového života je třeba dvou lidi různého (mužského a ženského) pohlaví. Není pouze otázkou ženy, teda v normálně fungující rodině určitě, zda-li chce dítě. ![]()
ahoj, take tomu trochu nerozumim. pokud si nekoho beres tak snad resite i podobne otazky ne? dle meho nazoru je potajmu brana antiko blbost. je normalni ze dalsi dite ted nechce, zvlast kdyz ma zdravotni problemy, takze komunikace je nutna
ja osobne bych asi s nikym takovym zustat nemohla pokud by me do neceho takoveho tlacil proti me vuli … ![]()
nevědomost píše:momi33 píše:Hrozné, hrozné, hrozné i úděsné uvažování…
souhlasím s většinou,nech si dat tělísko nebo injekci,každá ženská by měla si sama rozhodnout,kolik chce dětí.Hlavně když ten tvůj sokolík je takovej jakej je
Pro vznik nového života je třeba dvou lidi různého (mužského a ženského) pohlaví. Není pouze otázkou ženy, teda v normálně fungující rodině určitě, zda-li chce dítě.
Jistě,na to musí být dva,ne jeden,kdo nařizuje a druhej co mu nezbývá než poslechnout.Jak jinak se má ženská bránit? ![]()
Ahoj holky, nebudu psat svuj nick protoze je mi trochu trapne.Jsme s manzelem 4roky svoji, 5 spolu. V roce 2006 jsem otehotnela ale nasledne potratila, manzel mi oznamil ze prisel o vsechny iluze,nejak jsem to nemohla vymazat z hlavy.Pak se nam tehotenstvi povedlo znovu se zdarnym koncem, porodila jsem krasneho chlapecka. Manzel byl cely porod se mnou, podporoval me.. ale po porodu kdyz jsem mela problem s kojenim.. mi rekl, ze nas UM zrujnuje a jestli ten porod opravdu tak zavratne bolel.
V 6nedeli jsem mela vysoke horecky, musela jsem do nemocnice, zanety jak krava.. musela jsem brat reverz, rekl mi ze je strasne unavenej, ze nevi co ma delat…
a posledni kapka, jako zatvrzely katolik,nechce abych po porodu brala antikoncepci, chce hodne deti.. mam zdravotni problemy, kojit jsem prestala kvuli zdravotnim problemum a transfuzim.. chce deti minimalne 6 a ze je musime prijmout s laskou.. mam pocit ze jsem tu jenom proto, abych rodila deti, starala se o nej.. asi to moc resim co?
uz jsem mu i dala facku:( bohuzel moc me to mrzi