Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, taky jsem taková šedá myš, vždycky jsem byla uťáplá, se sebevědomím pod podem mrazu. Vlastně mě změnilo až mateřství, dokázala jsem odnosit a porodit dítě, to mi dodalo celkem dost sebevědomí.
@slavuska1 píše:
Jo, taky jsem taková šedá myš, vždycky jsem byla uťáplá, se sebevědomím pod podem mrazu. Vlastně mě změnilo až mateřství, dokázala jsem odnosit a porodit dítě, to mi dodalo celkem dost sebevědomí.
souhlasím, navíc člověk musí najednou začít fungovat, protože je tu někdo, kdo ho potřebuje, takže sebevědomí nebo nesebevědomí, musím ze sebe dostat to nejlepší, co to jde..
Ahoj zakladatelko
Ač nerada musím přiznat že to mám stejně, i když by to do mě nikdy nikdo neřekl… Nevážím si sama sebe a nemám se ráda. Myslým, že sem chytrá a podle ostatních a někdy sama sebe i hezká. Ale to na ničem nic nemění. Kamarádky mám a jsem necelý rok vdaná, nicméně to nic nemění na mém vnitřním pocitu. Na ostatním působím sebevědomě ale opak je pravdou… připadám si děsná a neumím s tím sama bojovat. Dokonce sem brala i lehké antidepresiva..STalo se mi v životě docela dost špatných věcí, tak se to možná i na to podepsalo.
Rozhodla sem se začít zase chodit k psychologovi a řešit svůj problém. Je to čím dál horší a radím to i Tobě. Začni to řešit dřív než bude pozdě
![]()
Mám to stejně, můj manžel je ze mě na prášky. Určitý podíl na tom měla stopro šikana na základce, pořád o sobě pochybuji v různých oblastech a divím se, jak se mnou moji blízcí vůbec mohou být, když jsem tak ošklivá/blbá/špatná máma/manželka… Naštěstí mě nejspíš ještě neprokoukli ![]()
Zakladatelko, proč si myslíš, že nejsi hezká? Každá ženská je hezká, některá přirozeně, některá to musí v sobě objevit, objednej se ke kadeřnici, na konzultaci ohledně líčení a uvidíš že to půjde. A s tou psychikou, s tou to bude horší, to nevím co poradit
Dost mi v tomhle pomohl můj muž. Než jsem si ho našla bylo to to samé a teď je to lepší, ale furt to není ono. S kamarádama jsem to měla to samé, ale už mi to lezlo na mozek a tak to není dlouho co jsem odřízla všechny ty kamarády s velkým K. Byla to chyba na mé straně. Rozdala bych se pro ně a oni byli lidi co si jen brali, ale nedávali. Ve své minulé práci jsem, ale poznala jednu paní co je uplně skvělá. Umí i dávat. Je to člověk na kterého bych nedala dopustit a tak díky ní jsem poznala co to je opravdové přátelství, což mě též posunulo o kousek dál.
Člověk na sobě musí pracovat a nebo přijímat věci které nám život připravil, páč v mnoha situacích je to právě to něco co nás posune dál v tom aby jsme si sebe vážili.
Hodně štěstí přeji ![]()
Zkus autogenni trénink. Zjednodušeně řečeno, večer před spaním si budeš opakovat svoji formulku. Např. " Jsem krásná, mladá, úspěšná zena. Jsem se sebou spokojená…atd. "
Taky mám občas takový pocit, nehorší tu u mě bylo na gymplu když sem současně pracovala a studovala, byla sem v neustálým stresu jak nestíhám a s partnerem sem to v té době taky neměla dobrý, měl mě doma jenom jako služku.. pak se to zlepšilo když se mi narodila dcera, měla sem rizikovku a přesto sem dokázala donosit krásné dítě co se má dnes čile k světu
A to mi gynekoložka říkala že v budoucnu můžu mít problémy s otěhotněním
Ted se mi narodil syn a cítím se skvěle, strašně mě to posílilo, začla sem si sebe ještě víc vážit a taky už víc myslím i na sebe, minimálně hodku denně dělám jenom něco pro svoji radost ![]()
Ale to není o tom, jak vypadáš, ale jak vnímáš sama sebe. Mám v práci kolegyni, která má nadváhu a navíc je opravdu šeredná. Je i hamba, že to píšu, ale na té holce není hezkého vůbec nic, ani vlasy, ani oči, prostě nic. A zrovna ona sebevědomím překypuje, je ji v kanceláři nejvíc slyšet, docela se i povyšuje nad ostatní…je to v ní.
Zkus si koupit nějkou knihu na toto téma, ono se dá sebevědomí i natrénovat. Važ si sama sebe za každičkou věc, která se ti povede. Nikdo na světě nemůže umět všechno. A že nevypadáš 100% podle tvých představ - to je naposto normální, i hezké ženy bývají zakomplexované až hrůza. Chce to jen porténovat
.
Život je nespravedliví, kdyby byly všichni krásní a úspěšní, byl by to pořád ještě ten svět, který se nám líbí! Každý máme něco, někdo krásu, někdo inteligenci, někdo schopnost „ničit“ lidem životy, někdo má jen zelené oči, někdo zase dlouhé nohy, někdo je tlustý. Každý jsme tu, z nějakého důvodu, na který časem přijdeme a ať, se nám líbí nebo ne, je to život…
Každý máme něco, někdo to přímá lépe, někdo hůře. ![]()
Ale jdi ty
Co třeba začít trochu cvičit a stačí doma, ne utrácet za posilovnu. Pak třeba změnit účes nebo barvu vlasů, koupit si pěknou voňavku, něco hezkého na sebe a bude hned líp ![]()
Mám podobný problém, sice si nemyslím že nejsem hezká, ale zase ne bůhví jak, i když spousta lidí z okolí tvrdí opak, a právě protože mám nízký sebevědomí a nejsem suverén co se hned s každým vybavuje a toká tak si lidi myslí že jsem namyšlená, což asi souvisí i s tím vzhledem, nemám ráda společnost kde je moc lidí, spíš tak třeba 1-2 kamarádky, víc mi dělá už problém protože se všichni baví a já jen čumím páč je třeba neznám a nevím už co dodat, oni mě ani ke slovu nepustí, jako bych měla prostě dané že budu vždycky vrba a nikdy mě nebude nikdo poslouchat ale jen mi hustit do hlavy něco. Dřív jsem taková nebývala, byla jsem usměvavá, veselá, bezstarostná, hned s každým kamarádka, ale pak jsem prostě zjistila kolik tzv kamarádek mě za zády pomlouvalo, pak mi srazila sebevědomí tchýně a její hlášky o mé postavě a že nejsem schopná mít děti, pak manžel mi říkal že jsem tlustá, ale to bylo vše ještě před dětma. Po dětech jsem strašně zhubla a myslím si že jak vypadám teď jsem nikdy ještě líp nevypadala, sama se sebou spokojená jsem, cizí chlapi po mě koukají, i se mi stává že mě sem tam někdo balí, ale ten muj křupan mě i tak nepochválí, ale už vím že to není problém ve mě, ale v něm
Pokud nejsi se sebou spokojená zkus nějakou radikální změnu, změna střihu, barvy vlasů, změna stylu líčení nebo oblíkání, vyzkoušej co by ti nejvíc sedělo, třeba to teď není to pravé ořechové, požádej někoho ať ti poradí co by ti mohlo slušet, třeba se jen sama nevyznáš a nenašla jsi pouze v sobě to správný já.
Navic mi nefunguje vztah s otcem ditete.Sama bych to nezvladla.Jsem z toho spatna. Vycitam si nevhodny vyber partnera.
Mam problem. Nikdy jsem si sama sebe nevazila.Vzdy jsem mela smulu. Zakopavam o spatne lidi. Kamaradky me vyuzivaji a opousteji.Na chlapy mam smulu. Mozna je to tim, ze si zacnu s prvnim chlapem, ktery ma zajem.Vim ze si nemuzu vybirat.Jsem prumerna. Nejsem hezka, nejsem chytra.Toto jsou je casti mych myslenek.Mate to nektera taky tak? Chci se zmenit jen nevim jak. Chtela bych mit rada i sebe.Jsem pesimista. Stve me to ze neumim na sobe zapracovat.Mam sama sebe plne zuby.Chci se zmenit.Snad me nekdo pochopi. Prosim o anonym.Moc dekuji. Pocitam ze me rada z vas odsoudi.Ja jsem pritom hodna a milujici zena.Jen si nevazim sama sebe.