Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukam, ze je to v dnesni dobe hodne rozsireny problem. Ja ti poradim psychoterapii. Taky chodim a je to lepsi a lepsi. Taky jsem vzdy brala prvniho lepsiho chlapa a to mi lidi porad rikaji, ze jsem krasna a inteligentni atd. jen jsem si neverila a vztahy se rozpadaly a mi se srazelo sebevedomi. Ale naucila jsem se chválit a ocenovat sama sebe. Ted jen zbavit se strachu, aby se to neopakovalo. Chce to proste uplne zmenit chovani. Hodne stesti.
Doporucuju - ales-kalina.cz nebo na youtube.com Louise L. Hay
@Anonymní píše:
Mam problem. Nikdy jsem si sama sebe nevazila.Vzdy jsem mela smulu. Zakopavam o spatne lidi. Kamaradky me vyuzivaji a opousteji.Na chlapy mam smulu. Mozna je to tim, ze si zacnu s prvnim chlapem, ktery ma zajem.Vim ze si nemuzu vybirat.Jsem prumerna. Nejsem hezka, nejsem chytra.Toto jsou je casti mych myslenek.Mate to nektera taky tak? Chci se zmenit jen nevim jak. Chtela bych mit rada i sebe.Jsem pesimista. Stve me to ze neumim na sobe zapracovat.Mam sama sebe plne zuby.Chci se zmenit.Snad me nekdo pochopi. Prosim o anonym.Moc dekuji. Pocitam ze me rada z vas odsoudi.Ja jsem pritom hodna a milujici zena.Jen si nevazim sama sebe.
Ahoj,
mohla bych ti pomoci s líčením, mohlo by ti to zvednout trochu sebevědomí. Líčení je moje vášeň, tak kdyby jsi měla zájem. Jsem Z Prahy, odkud ty?
Lucka
Nevážím si sama sebe a jsem závislá na příteli. Klidně mi řekne dr-ž hub-u, si krá-va, si hnu-sná, ser-u na to jak se cítíš, co tady řveš atd. Mně to bolí a ubližuje mi to, ale stejně toužím po jeho obejmutí. Nezajímám ho jak mi je. Řekl mi, že si mě vezme, protože to slíbil, ale to je hrůza. Chtěla jsem se vdát z lásky, ale on mnou pohrdá a ponižuje mě. Co mám dělat
. Nemám kam jít, rodina se ke mně chovala daleko hůř (tam by mě klidně ponižovali také a k tomu klidně i občas mlátili), čekám miminko… z mojí strany je z lásky, z jeho strany je proto, abych nezůstala sama bezdětná. Už jsem starší a byla to poslední možnost. Úspory nemám, vše mi sežrala hypotéka na byt co pronajímám. Bydlet v tom bytě nemůžu, neuplatila bych ho bez nájmu z něj. A prodat ho nechci, chci, aby mi něco zbylo na stará kolena a navíc by mi s dítětem na byt už kůli výplatě nikdo nepůjčil. Taky bez přítele nemohu být, je mi pak hrozně i když je na mě hnusnej. Už se mnou nespí a vím, že byl v bordelu. Kůli těhotenství nemohu brát antidepresiva ani prášky na uklidnění a je mi zle, celé noci brečím a on mě jen posílá do háje ať ho neotravuju a nedělám scény. Začala jsem se poškozovat a vypadám kůli tomu hrozně, bojím se v práci, aby si toho nevšimli
. Psycholog nepomáhá
.
Je to hrozný, co píšeš, ale my ti tady nepomůžeme. To nemáš duvod se dát do kupy ani kvuli malému? Co si myslíš, že bude mít za život v prostředí, jaké mu dáte? Převezme stejné vzorce chování. Hlavně, že nebudeš sama ![]()
@Anonymní píše:
Nevážím si sama sebe a jsem závislá na příteli. Klidně mi řekne dr-ž hub-u, si krá-va, si hnu-sná, ser-u na to jak se cítíš, co tady řveš atd. Mně to bolí a ubližuje mi to, ale stejně toužím po jeho obejmutí. Nezajímám ho jak mi je. Řekl mi, že si mě vezme, protože to slíbil, ale to je hrůza. Chtěla jsem se vdát z lásky, ale on mnou pohrdá a ponižuje mě. Co mám dělat. Nemám kam jít, rodina se ke mně chovala daleko hůř (tam by mě klidně ponižovali také a k tomu klidně i občas mlátili), čekám miminko… z mojí strany je z lásky, z jeho strany je proto, abych nezůstala sama bezdětná. Už jsem starší a byla to poslední možnost. Úspory nemám, vše mi sežrala hypotéka na byt co pronajímám. Bydlet v tom bytě nemůžu, neuplatila bych ho bez nájmu z něj. A prodat ho nechci, chci, aby mi něco zbylo na stará kolena a navíc by mi s dítětem na byt už kůli výplatě nikdo nepůjčil. Taky bez přítele nemohu být, je mi pak hrozně i když je na mě hnusnej. Už se mnou nespí a vím, že byl v bordelu. Kůli těhotenství nemohu brát antidepresiva ani prášky na uklidnění a je mi zle, celé noci brečím a on mě jen posílá do háje ať ho neotravuju a nedělám scény. Začala jsem se poškozovat a vypadám kůli tomu hrozně, bojím se v práci, aby si toho nevšimli
. Psycholog nepomáhá
.
Máš špatně poskládané priority.
To tohohle vztahu přivést dítě, jehož tatínek se chová tak jak se chová a vlastně o něj nestojí???Myslíš, že to dítě nepřebere špatné vzorce? Sama si vyrůstala v neharmonické rodině a tohle předáš svému dítěti.
Jak je velký ten tvůj byt na pronájem?
Chlap s tebou nespí a utrácí peníze v bordelu, to je taky príma…
Proč si myslíš, že ho s dítětem nebudeš otravovat?
Vždyť se klidně může stát, že si najde jinou a s tebou se rozloučí…
Pokud je to 2+1, tak bych na tvém místě hledala někoho na spolubydlení…
Pořád ještě nechcete odejít, pořád ještě se nechcete měnit, pořád ještě nejste ochotná v psychoterapii jít k jádru - tedy ke změně.
čím déle budete v tom v čem jste budete zůstávat, tím hůř vám bude a tím složitější to bude.
Samozřejmě že se bude hnusně chovat i k vašemu dítěti.
Můžete prodat byt - co bude na stará kolena je hypotetické, to že si svými rozhodnutími a nic neděláním ničíte život teď je akutní.
To že vám je zle o samotě je věc, co se dá řešit - zejména pokud budete věřit procesu psychoterapie a nebudete si to sama sabotovat. Velmi pravděpodobně už taky potřebujete psychofarmaka - jste v péči psychiatra?
Cesty tu jsou - vždycky - ale potřebujete se rozhodnout, že změny je potřeba udělat, i když vás děsí více, než to peklo, ve kterém žijete.
@Malaga píše:
Máš špatně poskládané priority.
To tohohle vztahu přivést dítě, jehož tatínek se chová tak jak se chová a vlastně o něj nestojí???Myslíš, že to dítě nepřebere špatné vzorce? Sama si vyrůstala v neharmonické rodině a tohle předáš svému dítěti.
Jak je velký ten tvůj byt na pronájem?
Chlap s tebou nespí a utrácí peníze v bordelu, to je taky príma…
Proč si myslíš, že ho s dítětem nebudeš otravovat?
Vždyť se klidně může stát, že si najde jinou a s tebou se rozloučí…
Pokud je to 2+1, tak bych na tvém místě hledala někoho na spolubydlení…
On to dítě bude milovat, pohrdat bude jen mnou v různých situacích. Byt je garsonka na větší jsem neměla. Nevím co mám dělat, jsem na něm závislá a on na mě kašle, na duši. Finančně se stará
.
@Ou píše:
Pořád ještě nechcete odejít, pořád ještě se nechcete měnit, pořád ještě nejste ochotná v psychoterapii jít k jádru - tedy ke změně.čím déle budete v tom v čem jste budete zůstávat, tím hůř vám bude a tím složitější to bude.
Samozřejmě že se bude hnusně chovat i k vašemu dítěti.
Můžete prodat byt - co bude na stará kolena je hypotetické, to že si svými rozhodnutími a nic neděláním ničíte život teď je akutní.
To že vám je zle o samotě je věc, co se dá řešit - zejména pokud budete věřit procesu psychoterapie a nebudete si to sama sabotovat. Velmi pravděpodobně už taky potřebujete psychofarmaka - jste v péči psychiatra?
Cesty tu jsou - vždycky - ale potřebujete se rozhodnout, že změny je potřeba udělat, i když vás děsí více, než to peklo, ve kterém žijete.
Jsem těhotná tudíž psychofarmaka neužívám. Psychiatr mě předal psychologovi. Jsem na tom zle, nevím co mám dělat. Dítě mám, abych nezůstala sama, už to bylo na hraně
.
@Anonymní píše:
On to dítě bude milovat, pohrdat bude jen mnou v různých situacích. Byt je garsonka na větší jsem neměla. Nevím co mám dělat, jsem na něm závislá a on na mě kašle, na duši. Finančně se stará.
Máš pravdu, ty ho nemiluješ, ty jsi na něm pouze závislá. Pomoc jistě existuje v každé situaci, jen když budeš ty chtít. On si tě neváží, a nikdy nebude. Ale ty musíš začít u sebe. Až si budeš vážit ty sama sebe, a budeš si vědoma svojí ceny, pak si tě budou vážit i ti ostatní. A až prohlédneš, budeš se bít do hlavy, že jsi se zahazovala s takovým tydýtem.
@Anonymní píše:
Jsem těhotná tudíž psychofarmaka neužívám. Psychiatr mě předal psychologovi. Jsem na tom zle, nevím co mám dělat. Dítě mám, abych nezůstala sama, už to bylo na hraně.
Pořídila sis mimčo, abys nezůstala sama, ale sama se o něj postarat nezvládneš a proto raději budeš snášet to co snášíš…to mi přijde celkem nezodpovědné
Kontaktovala bych nejakou linku bezpeci pro dospele, kde s tebou budou dlouhodobe prAcovat a bufoi ti oporou. Protoze pokud na tebe bude chlap zly, ale dite bude milovat, tak bych se obavala, ze z tebe udela trosku a dite ti casem sebere. A ty se nebudes umet branit. Vzdycky je cesta, jen ti ji nekdo musi umet ukazat. Hodne stesti
pamatuj hlavne na to dite.
@Anonymní píše:
On to dítě bude milovat, pohrdat bude jen mnou v různých situacích. Byt je garsonka na větší jsem neměla. Nevím co mám dělat, jsem na něm závislá a on na mě kašle, na duši. Finančně se stará.
To je pouze tve zbozne prani a omluvou pro to, do jakeho prostredi to dite vedome privadis.
U muzu je casto laska k diteti odrazem jejich vztahu k zene. On ho nechtel, jen ti z nejakeho duvodu vyhovel.
Promiň ale proč si pořizuješ miminko s takovým to člověkem
? Radši bych byla sama než tohle.. Já si myslím že s tím to ti tady asi nikdo nepomůže to musíš ty sama hodně štěstí ![]()
Jo ten posledni anonym je muj-zakladatelka