Nevážím si sama sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9039
10.2.18 10:41

Čistě že zvědavosti… Kolik ti je let? Jak jsi s přítelem dlouho? A jak dlouho se k tobě chová takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 11:37
@Petruna21 píše:
Promiň ale proč si pořizuješ miminko s takovým to člověkem :roll:? Radši bych byla sama než tohle.. Já si myslím že s tím to ti tady asi nikdo nepomůže to musíš ty sama hodně štěstí :kytka:

Protože jsem nechtěla zůstat sama neplodná. Jinak bych dítě nechtěla s ním.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.18 11:40
@vonajebohyne píše:
To je pouze tve zbozne prani a omluvou pro to, do jakeho prostredi to dite vedome privadis.
U muzu je casto laska k diteti odrazem jejich vztahu k zene. On ho nechtel, jen ti z nejakeho duvodu vyhovel.

Vím že dítě bude milovat a ochraňovat. Ano vyhověl, taky už má na mále s ohledem na věk. Pohrdá jen mnou ne děckem to chtěl a bude mít rád.

• Citovat
  • Upravit
272
10.2.18 11:40
@Anonymní píše:
Nevážím si sama sebe a jsem závislá na příteli. Klidně mi řekne dr-ž hub-u, si krá-va, si hnu-sná, ser-u na to jak se cítíš, co tady řveš atd. Mně to bolí a ubližuje mi to, ale stejně toužím po jeho obejmutí. Nezajímám ho jak mi je. Řekl mi, že si mě vezme, protože to slíbil, ale to je hrůza. Chtěla jsem se vdát z lásky, ale on mnou pohrdá a ponižuje mě. Co mám dělat :(. Nemám kam jít, rodina se ke mně chovala daleko hůř (tam by mě klidně ponižovali také a k tomu klidně i občas mlátili), čekám miminko… z mojí strany je z lásky, z jeho strany je proto, abych nezůstala sama bezdětná. Už jsem starší a byla to poslední možnost. Úspory nemám, vše mi sežrala hypotéka na byt co pronajímám. Bydlet v tom bytě nemůžu, neuplatila bych ho bez nájmu z něj. A prodat ho nechci, chci, aby mi něco zbylo na stará kolena a navíc by mi s dítětem na byt už kůli výplatě nikdo nepůjčil. Taky bez přítele nemohu být, je mi pak hrozně i když je na mě hnusnej. Už se mnou nespí a vím, že byl v bordelu. Kůli těhotenství nemohu brát antidepresiva ani prášky na uklidnění a je mi zle, celé noci brečím a on mě jen posílá do háje ať ho neotravuju a nedělám scény. Začala jsem se poškozovat a vypadám kůli tomu hrozně, bojím se v práci, aby si toho nevšimli :(. Psycholog nepomáhá :(.

Jak dlouho jste s přítelem spolu?
To je k tobě takový už od začátku? to potom nechápu proč jsi s ním vlastně byla dál a dělala si s ním miminko..Už jen to co to je za vzor pro to malé.. své pocity akorát budeš přenášet na něj, nebude vyrůstat v dobrém prostředí.
Nejlíp by ti asi bylo bez tohoto přítele i když by to ze začátku bylo třeba těžké. Ale když píšeš, že se o sebe a malé nedokážeš postarat..
Já teda u sebe jistě vím, že bych neměla miminko do té doby, dokud bych si nebyla jistá, že se o něj zvládnu postarat i sama.. Vždy se může stát cokoliv.. s přítelem jsme spolu již šestým rokem, takové chování bych si určitě líbit nenechala. Vždyť máte být partneři, podporovat se když je potřeba, být tu jeden pro druhého a ne tohle..vždyť to se snad ani nedá říct vztah..
Já tedy dětí zatím nemám.. ne proto, že bych si nebyla jistá, že se o něj dokaži sama postarat.. ale ještě jsem mladá, zařizujeme teď bydlení a až bude vše hotovo, přejeme si rodinu ;) ale nedokáži si představit aby se mi narodilo miminko do takové „rodiny“ :(
Ale přeji ti kadopádně hodně sil štěstí, ať se přítel buď srovná, nebo se rozhodneš jakkoliv jinak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 11:44
@Štembinka píše:
Jak dlouho jste s přítelem spolu?
To je k tobě takový už od začátku? to potom nechápu proč jsi s ním vlastně byla dál a dělala si s ním miminko..Už jen to co to je za vzor pro to malé.. své pocity akorát budeš přenášet na něj, nebude vyrůstat v dobrém prostředí.
Nejlíp by ti asi bylo bez tohoto přítele i když by to ze začátku bylo třeba těžké. Ale když píšeš, že se o sebe a malé nedokážeš postarat..
Já teda u sebe jistě vím, že bych neměla miminko do té doby, dokud bych si nebyla jistá, že se o něj zvládnu postarat i sama.. Vždy se může stát cokoliv.. s přítelem jsme spolu již šestým rokem, takové chování bych si určitě líbit nenechala. Vždyť máte být partneři, podporovat se když je potřeba, být tu jeden pro druhého a ne tohle..vždyť to se snad ani nedá říct vztah..
Já tedy dětí zatím nemám.. ne proto, že bych si nebyla jistá, že se o něj dokaži sama postarat.. ale ještě jsem mladá, zařizujeme teď bydlení a až bude vše hotovo, přejeme si rodinu ;) ale nedokáži si představit aby se mi narodilo miminko do takové „rodiny“ :(
Ale přeji ti kadopádně hodně sil štěstí, ať se přítel buď srovná, nebo se rozhodneš jakkoliv jinak. :palec:

Já bych na rodičáku neuplatila hypotéku na byt a vzhledem k věku a zdravotnímu stavu už jsem dítě odkládat nemohla :(. Holt když někdo dědí, nemusí 30 let splácet. Rodičák je malý a na alimenty rozhodně spoléhat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
9947
10.2.18 11:50
@Anonymní píše:
Protože jsem nechtěla zůstat sama neplodná. Jinak bych dítě nechtěla s ním.

Já bych tedy zůstala radši sama než s takovým mužem mít dítě teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
10.2.18 11:51

A jak dlouho jste tedy s přítelem spolu? To je takový od samého začátku? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
10.2.18 11:53
@Petruna21 píše:
Já bych tedy zůstala radši sama než s takovým mužem mít dítě teda :roll:

To i já. Ještě představa, že by se malé mohlo potatit a stejně se pak chovalo ke své partnerce/ partnerovi :zed: nebyla bych moc pyšná máma teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 12:05

Řeším spíš co dělat, abych si sama sebe mohla vážit. Miminko jsem chtěla a jsem za něj ráda. Bude mít 2 milující rodiče, jen se musím zbavit závislosti na něm a žít po rodičáku už sama. Jen nevím jak se té závislosti zbavit? Má moc mě úplně likvidovat a strašně mi ubližovat…

• Citovat
  • Upravit
1231
10.2.18 12:14

http://www.psychoportal.cz/linky-duvery
zavolej sem, poradí ti, co dělat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
10.2.18 12:20
@Štembinka píše:
To i já. Ještě představa, že by se malé mohlo potatit a stejně se pak chovalo ke své partnerce/ partnerovi :zed: nebyla bych moc pyšná máma teda

No já právě taky a za každou cenu mít dítě i s takovým partnerem? Za žádnou cenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
10.2.18 12:22
@Anonymní píše: Řeším spíš co dělat, abych si sama sebe mohla vážit. Miminko jsem chtěla a jsem za něj ráda. Bude mít 2 milující rodiče, jen se musím zbavit závislosti na něm a žít po rodičáku už sama. Jen nevím jak se té závislosti zbavit? Má moc mě úplně likvidovat a strašně mi ubližovat…

A muze si clovek sam sebe vazit, kdyz se o sebe nedokaze postarat a je zavisly na jinem? Kdyz bere cokoliv, jen aby nebyl sam? Kdyz privadi vedome dite do nefunkcniho vztahu? Kdyz je mu garsonka dulezitejsi, nez vlastni sebeucta?
Za co by si te mel ten chlap vazit? Zacni na sobe makat, protoze tento model budes svym vlastnim prikladem predavat sve dceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
10.2.18 12:29
@vonajebohyne píše:
A muze si clovek sam sebe vazit, kdyz se o sebe nedokaze postarat a je zavisly na jinem? Kdyz bere cokoliv, jen aby nebyl sam? Kdyz privadi vedome dite do nefunkcniho vztahu? Kdyz je mu garsonka dulezitejsi, nez vlastni sebeucta?
Za co by si te mel ten chlap vazit? Zacni na sobe makat, protoze tento model budes svym vlastnim prikladem predavat sve dceri.

Přesně tak, přeci tenhle „vzor fungování“ nechceš předávat dál do dalších generací ne? To v jakém prostředí dítě vyrůstá je moc důležitý.. co až ti začne nadávat ještě za výchovu, budete se hádat ještě kvůli výchově dítěte.. na to je podle mě důležité mít dost podobné názory.. jinak to prostě fungovat nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 12:37
@vonajebohyne píše:
Za co by si te mel ten chlap vazit? Zacni na sobe makat, protoze tento model budes svym vlastnim prikladem predavat sve dceri.

Většina žen na RD je závislá na svém muži, on nebyl vždy takový, když mě měl rád byl na mě hodný. Závislost vznikla postupně a stejně tak jeho chování ke mně. Nejsem ve věku kdy si mohu partnery vybírat. Takže ano raději dítě s tímto partnerem a pak žít sama, než zůstat neplodná bez vlastních dětí. Byl milý, galantní, chápavý, tolerantní, rozumný, milující a to velmi dlouho. Já byla zamilovaná a nenapadlo, mě že to takhle skončí. Hledám způsob jak se zbavit citivé závislosti na něm? Dítě už je a netěhotná už nebudu tak prosím mé těhotenství neřešte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.18 12:41

Ono rozeznat dlouhotrvající krizi od změny vztahu je pro mě těžké, co když se zase změní a vše bude jako x let před tím. Ne nejsem bláhová… Hledám cestu jak se zbavit citové závislosti, po rd si finančně a pracovně poradím, ale nesmím ho chtít zpět nebo nebýt schopna ho opustit a to je to z čeho mám strach. Navíc vypadám kůli sebepoškozování teď hrozně :( chci bylt zase ta fajn veselá, spokojená ženská.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová