Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 Je fajn znát názor i ze strany něčí tchýně. Děkuji.
Ano, u nás to taky,,maminka s tatínkem´´ myslej dobře (podle příteleú podlě mě to myslej dobře, ale pro sebe…Tak ať si myslej a já si budu myslet po svým
@HATI
@prcekniky píše:
Ano, u nás to taky,,maminka s tatínkem´´ myslej dobře (podle příteleú podlě mě to myslej dobře, ale pro sebe…Tak ať si myslej a já si budu myslet po svým@HATI
Jednou máte svoji rodinu a všichni ostatní můžou mít tak poradní hlas a to ještě v tom případě, když se jich na něco zeptáte. ![]()
@prcekniky Nevím, jestli to u vás jde také někdy do extrému (ty rozdílné názory), ale jestli ano, tak je těžké nemít zastání od polovičky, že?
@HATI píše:
Holky, právě jsem našla v jídle, které mi tchýně přivezla pro moji tříletou dceru, protože je to zdravé a bio, kovovou sponu. Vím, že to tam asi nedala schválně, ale v tomhle okamžiku, kdy mi pořád něco vyčítá (mimojiné i stravu pro děti), mě to dorazilo. Jsem už asi opravdu zaujatá a alergická. Musím se krotit.
Nu, což, aby měla malá i dost železa ![]()
@HATI píše:
@prcekniky Nevím, jestli to u vás jde také někdy do extrému (ty rozdílné názory), ale jestli ano, tak je těžké nemít zastání od polovičky, že?
Ano, jde to do extrému, neříkám že často, ale tak po 2 - 3 měsících se to vyhrotí a to pak stojí za to. Polovička je taková, že jim tak nějak taktně naznačí, že je to naše věc a když nemá náladu, tak je nechá, ať se vypovídají, plánují si co chtějí a stejně si to pak uděláme podle sebe ![]()
Ježiš mně mladej vyhodil skoro nesnězenej jogurt do koše a taky to neřeším
Jako kdyby se tam hrabal někdo jinej tak asi zasáhnu, ale bylo mi divný, že by ho sám vyhodil, no jogurt jsem našel a snědl ho starší, lžičku už nikoliv, takže zbývají poslední dvě ![]()
Před chvilkou jsem telefonovala s manželem. Řekl mi, že mluvil s mamkou. Ta mu řekla, že za námi nebude jezdit, aby mě prý nerozčilovala. Manžel mi to podal tak, že ji musel uklidňovat a když jsem mu pověděla podrobnosti (o tom prohrabávání odpadků apod.), tak jsem se od něj dočkala nařčení, že jsem nenávistná.
@HATI Tak to je blby, když nemáš zastání.
Můj drahý to řeší racionálně, někdy mi třeba řekne ať to prostě neřeším a jedu si po svým, že oni to myslí dobře. Taky bych byla radši, kdyby jim na rovinu řekl, ať se do nás ne*erou, ale zase chápu, že jsou to jeho rodiče a že hnusnej na ně být nechce…
@HATI no tak tě můra předběhla, musíš být chytřejší a rychlejší. Ona v tom umí už dobře chodit a ty se to budeš muset rychle naučit. Otevřené spory nikam nevedou, to je zbytečné a rozhovory se u nás vždy míjely účinkem. Takže škodit nenápadně, zato o to víc zákeřně. A chlapovi bych možná zavolala a celá vyklepaná mu pověděla, že se ti dítě málem udusilo kovovou svorkou, co byla v jídle od jeho maminky. I když by si mohl myslet, že si vymýšlíš. Ach jo. Chlapi jak jde o jejich maminky, tak je to s nimi těžké.
@HATI píše:
Před chvilkou jsem telefonovala s manželem. Řekl mi, že mluvil s mamkou. Ta mu řekla, že za námi nebude jezdit, aby mě prý nerozčilovala. Manžel mi to podal tak, že ji musel uklidňovat a když jsem mu pověděla podrobnosti (o tom prohrabávání odpadků apod.), tak jsem se od něj dočkala nařčení, že jsem nenávistná.
Bába je napřed, ale to se dá dohnat
Já mám naštěstí tchyni zlatou, v rámci možností. Do ničeho se nevmesuje, chytrá je.. No asi stále ještě manželka je po ní ![]()
@Laaja píše:
Chlapi jak jde o jejich maminky, tak je to s nimi těžké.
Nevím, jak u většiny chlapů, ale u mého to platí! Je to jedináček a vyrůstal v jednom baráku s maminkou a babičkou. Od obou měl vždy vše přímo pod nosem, takže já jim nemůžu konkurovat.
@HATI
ale no tak, nejde o dostihy, ale o zklidnění rodinných vztahů, ženská.
Manželovi to doma v klidu popiš ještě jednou, jako hrabat v odpadcích, no kdo to kdy slyšel…
Jinak nežádaná rada, vždy rada špatná, nech to profičet kolem uší a dělej podle svého. Max nezúčastněně hučet : no jooooo, bude spokojená a Ty budeš mít klid.
Tchýně se mi nehrabe v odpadcích a ani já jako tchýně to nedělám. Rychle bych ji uvedla do patřičných mezí a já ač bydlím kousek od syna a jeho rodiny, se jim fakt do ničeho nepletu. Se snachou vycházím úžasně a vzhledem k tomu, že každé ráno volá, jestli jsme už vzhůru, aby mohla přijít na kafe, tak to snad tak cítí i ona. Ale v jedné věci se musím tchýní zastat. Toho, koho máte doma, milujete ho a chcete s ním prožít celý život, vychovala právě ta děsná tchýně. Já jsem se svým mužem téměř 30let a nikdy bych neměnila. Takže v tomto bodě jsem své tchýni neskonale vděčná, že mám chlapa, který stojí za to.
A ještě musím říct, že muž dokáže oponovat svoji matce, zastat se mě, pokud mám pravdu. A za ta dlouhá léta toho nebylo málo. Bydlíme téměř vedle sebe.