Svatba podle tchýně

4658
4.5.13 18:13

svatba podle tchýně

Zdravím..dámy jsem na palici a nevím si rady…máme s přítelem 4měsíční holčičku a rozhodli jsme se, že se vezmeme…obřad normálka na radnici, ale problém je hostina! po domluvě s partnerem jsme se rozhodli jí uspořádat u tchánovců! mají krásný barák, velkou zahradu, no prostě taková zahradní slavnost jak jsem si vždy představovala..jenže: naši byli ze začátku proti, prý by bylo lepší to udělat v restauraci, pak ale uznali, že to tam pro malé prcky (ségra má holku stejně starou jako je ta naše)není nejvhodnější a souhlasila…mamka se mi nabídla, že se postará o oběd-klasika: řízek, salát..no dnes tu byla tchýně a úplně mě šokovala! tak za 1. žádný salát se prý dělat nebude, mohl by se zkazit..2. k řízkům si každý vezme chleba a okurku!! 3.bude se grilovat kýta(taktéž s chlebem) 4.tchán na obřad prostě nepůjde, bude hlídat maso…holky já jsem v šoku ještě ted, přítel mi řekl, že mu to je jedno, at si to vyřešíme sami, jenže já mám z ní tak trochu vítr, nejsem moc průbojná a nechci dělat rozbroje, al zase nechci svatební hostinu o řízku s chlebem..vůbec nevím, co dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13237
4.5.13 18:15

Co na to říká partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:17

@Sany80s je mu to fuk, máme se prý domluvit mezi sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.5.13 18:17
@Sany80s píše:
Co na to říká partner?
Že je mu to jedno
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22223
4.5.13 18:18

No, vzhledem k tomu, že hostinu děláte u tchánovců, je nějak přirozené, že do toho tchyně chce mluvit a zasahovat.

Osobně to považuji za hloupý nápad - protože pokud spolu už teď nejste schopny normálně komunikovat a dohodnout se na pravidlech, představách a kompromisech, tak to skončí průšvihem.

Jedna věc je Tvůj sen o zahradní slavnosti - druhá věc jsou reálné možnosti. Podle toho, co popisuješ, bych udělala hostinu v restauraci, resp. na neutrální půdě (jsou i restaurace se zahrádkami a možností pobytu venku… kamarádka měla pronajatou loveckou chatu, například, prostě řešit to lze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865

Když bych nemohla mít hostinu podle sebe, tak bych tchánovcům slušně poděkovala, řekla bych, že je pro vás důležitější, aby byli oba na obřadu (než aby tchán hlídal maso) a vše si zařídila podle sebe v restauraci. Určitě si najdeš nějakou se zahrádkou, kde budou podobné podmínky a mimina tam budou mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727

Grilovaná kýta/řízek s chlebem na zahradní slavnosti je ostuda? 8o Nebo o co tu kráčí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13237
4.5.13 18:19

@dendule4
A když to vymyslíš jinak a tchyně bude nepříjemná, bude stát za tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
4.5.13 18:20

Ahoj, v klidu bych si s ní promluvila o tom, že je to vaše svatba a chcete to mít po svém. Salát bych si zajistila sama. Grilovaná kýta večer k pivku je dobrej nápad, ale stačí jí dát motat odpoledne po obědě, takže nevidím důvod, proč by tchán měl kvůli tomu sedět doma (pokud se teda nechce obřadu vyhnout :mrgreen: ) Prostě jak říká tvůj nastávají, v klidu to s ní vyřešit. Pokud by se nějak šprajcovala (netuším jaká je), asi bych volila hostinu jinde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4658
4.5.13 18:21
@Clarkia píše:
Grilovaná kýta/řízek s chlebem na zahradní slavnosti je ostuda? 8o Nebo o co tu kráčí… :think:

prostě se to podle mě nehodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
4.5.13 18:22
@Clarkia píše:
Grilovaná kýta/řízek s chlebem na zahradní slavnosti je ostuda? 8o Nebo o co tu kráčí… :think:

Kráčí tu o to, že zakladatelka nechce jako své svatební menu podávat řízek a chleba jako na zájezdu do Jugošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.5.13 18:23

Je to tvoje svatba tak jí řekni, že hostinu s chlebem prostě nechceš. ani mě by se to nelíbilo. brali jsme se v červnu a taktéž jsme měli salát, ale s kuřetem. na tchána bych byla naštvaná, teda spíš by mi to bylo líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
@Sany80s píše:
@dendule4
A když to vymyslíš jinak a tchyně bude nepříjemná, bude stát za tebou?

no nevím…ona je dost rázná a myslím, že i on má před ní velký respekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Přemýšlím nad tím, a asi bych jim taky poděkovala a zamluvila restauraci :think:. To je chlapovi jedno i to, že táta nebude na obřadu a bude radši hlídat kýtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.5.13 18:24

Ahoj, my jí naštěstí u tchánovců nemáme, tvrdě jsem si prosadila neutrální půdu. Ale! Kvůli tchýni jsme museli zmenit místo obřadu, místo hostiny, teď nám dělá scény, že svíčkovou žrát nebude, že chce knedlo zelo. A vrcholem je, že si na svatbu bere hoodně společenské a večerní šaty spíš jak na maturák, to samý přítelovo bráchy holka-jsou spolu půl roku. Tu jsem tam taky nechtěla, a několikrát jsem zdůrazňovala, že si nepřeju, aby měl někdo šaty až na zem- pochopitelně mě zazdily a půjčily si jak na vlastní svatbu. Jsem z toho špatná, já budu mít nejspíš jednoduché antické bez zdobení ( hlavně kvůli pohodlí a možnému bříšku, o kterém tedy zatím nikdo neví), a oni mi provedou tohle. Ten můj mi taky říká- vždyť je jedno, co mají na sobě, ale já jsem odhodlaná za NAŠÍ svatbu bojovat. Přinejhorším budeme vyškrtávat ze seznamu hostů… Takže tobě já přeju pevné nervy a radím ti- nedej se! Je to váš den, ne jejich :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová