Svatba podle tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
4.5.13 18:24

@Clarkia myslím, že jde hlavně o to že podávat jako svatební menu řízek s chlebem je prostě podle zakladatelky nevhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.5.13 18:25

A co dát oběd slavnostní někde v restauraci poblíž obřadní síně, a po obědě se přesunout na zahradu, kde bude raut?
Bramborový salát v létě vážně asi není úplně ideální věc. Případně je možné to objednat někde v restauraci - salát i řízky a nechat dovézt, případně sami dovézt…
Co se týče tchána, který bude hlídat gril a tudíž nemůže jít na obřad - mému muži by bylo úplně fuk, kdyby tchán na obřadu chyběl. Ale mně by to asi bylo blbé. Nešlo by na tu chvíli domluvit někoho ze sousedů nebo známých, kteří by gril pohlídali?
Odpoledne bych udělala nějaký raut, ať si vezme kdo chce, co chce…
Ale pokud se s tchýní nedá domluvit a tvůj drahý za tebou nestojí, tak bych se na tchýninu zahradu vybodla a pronajala si zahradu někde jinde. Určitě bys našla něco, kde se ti bude líbit, a nemusíš se ničeho doprošovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:25
@Kallkapa píše:
Kráčí tu o to, že zakladatelka nechce jako své svatební menu podávat řízek a chleba jako na zájezdu do Jugošky.
:mrgreen: asi tak nějak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
4.5.13 18:26

Jsi dospělá a budeš se vdávat, to si uvědom a pak si dupni. Je to tvoje svatba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
4.5.13 18:26

Jako že se salát zkazí? Bóže, bude v lednici a pak za chvilku v žaludkách. Já bych taky na svojí svatbě nechtěla chleba a řízek :nevim: Grilovat stačí začít po obřadu, aby bylo večer k pití. Asi by jsis to měla s tchyní vyříkat, nebo si zařídit svatbu jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:27
@tterka píše:
A co dát oběd slavnostní někde v restauraci poblíž obřadní síně, a po obědě se přesunout na zahradu, kde bude raut?
Bramborový salát v létě vážně asi není úplně ideální věc. Případně je možné to objednat někde v restauraci - salát i řízky a nechat dovézt, případně sami dovézt…
Co se týče tchána, který bude hlídat gril a tudíž nemůže jít na obřad - mému muži by bylo úplně fuk, kdyby tchán na obřadu chyběl. Ale mně by to asi bylo blbé. Nešlo by na tu chvíli domluvit někoho ze sousedů nebo známých, kteří by gril pohlídali?
Odpoledne bych udělala nějaký raut, ať si vezme kdo chce, co chce…
Ale pokud se s tchýní nedá domluvit a tvůj drahý za tebou nestojí, tak bych se na tchýninu zahradu vybodla a pronajala si zahradu někde jinde. Určitě bys našla něco, kde se ti bude líbit, a nemusíš se ničeho doprošovat ;)

to už jsem také navrhovala, to je prý blbost(řekl i můj přítel) a prý zbytečně komplikované :nevim: mě se teda nezdá, ale co nadělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.5.13 18:29
@paola white píše:
@Clarkia myslím, že jde hlavně o to že podávat jako svatební menu řízek s chlebem je prostě podle zakladatelky nevhodné

Tak hlavně, že se zakladatelce hodí využít krásnou zahradu tchýně. :mrgreen: Ne, teď vážně, zakladatelko, Ty chceš řízek, no bože, tak by bylo pečivo (nějaké lepší klidně), a nebo co opékat na grilu americký brambory? Já bych hned neustupovala ze zahradní slavnosti u tchánů jen kvůli salátu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
4.5.13 18:31

Tak pripravte den predem svickovou, ta s chlebem nemuze byt a bude to jednodussi, nez rizky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 18:32

Já si myslím, že bys měla rázně zakročit, hned na začátku…
Já jsmše se nechala tak ukecat, všchno podle tchýně- ono to vypadá, že chce jen to dobré, a člověk to nevidí, ale pak na svatbě mě to štvalo, že rozhodovala co, a jak, a pak nakonec můžu řít, že i jiné věci kromě jídla byli jinak… A to tchýně neni až tak špatná, ale prostě si myslí, že svatba byla její…
Jestli můžu být upřímná.. tak hostina doma minepřijde moc dobrý nápad nevím.. Chtěla to tak mít sestřenice a nakonec to zrušily, a dobře i tak, protože jim hodně lilo a nakonec byla ráda, že to mají v restauraci, kde měli dětský koutek, byla jenom pro hosty a jídlo měli ve stylu rajtu, takže si hosté vybraly…
Musím souhlasit, že řízek a salát ne.. mohlo by se to zkazáit, ale určitě ne chlebem 8o..Třeba oběd klasický a pak třeba na zahradě grilovačka, ale na oběd normální jidlo… Třeba s bramborem a zeleninový salát

Příspěvek upraven 04.05.13 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.5.13 18:32

@Clarkia já bych zase nechtěla dělat kompromis ve svojí svatbě kvůli tomu co chce tchyně. pokud po tchyni nikdo nechce aby ho dělal tak je jí do toho prd. my taky měli svatbu na cizí zahradě, ale kecat bych si do toho nenechala. má to být NÁŠ den :nevim: v tomhle případě bych asi vycouvala a pronajala restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:33
@Clarkia píše:
Tak hlavně, že se zakladatelce hodí využít krásnou zahradu tchýně. :mrgreen: Ne, teď vážně, zakladatelko, Ty chceš řízek, no bože, tak by bylo pečivo (nějaké lepší klidně), a nebo co opékat na grilu americký brambory? Já bych hned neustupovala ze zahradní slavnosti u tchánů jen kvůli salátu. :nevim:

tak za prvé: ano jsem ráda, že tu možnost máme, ale nebyl to můj nápad
za druhé: asi jsem staromodní, ale řízek s chlebem??? to mě prostě přijde dosti nevhodné vzhledem k tomu, že jde o svatbu, kde budou všichni očekávat normální oběd (obřad máme v 11..tím pádem na hostinu se dorazí kolem poledne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.13 18:34

Všechno podstatné už bylo řečeno, já bych to jen zbytečně opakoval… A jak jsem chlap, dělník s přízemním uvažováním, tak tchýně zakladatelky mně přijde ještě přízemnější než já sám… :oops:
Hlasoval bych za obřad plus hostinu v restauraci, to teda ve formálním oblečení… a následně grilovačku na zahradě až do noci… Tam už by to i po stránce oblečení mohlo být volnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.5.13 18:35

@dendule4 bych se tchyně zeptala, jestli řízky se zkazit nemůžou jestli by nebylo lepší hostů máznout paštiku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 18:36

@Jura007 naprostý souhlas.. ale sestřenka měla neformální oblečení a to můžu řícřt, že hromada svatebčanů měla problém to co je, když restaurace a pak odpoledne přesun na grilování na zahradu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:36
@paola white píše:
@dendule4 bych se tchyně zeptala, jestli řízky se zkazit nemůžou jestli by nebylo lepší hostů máznout paštiku :cert:

já se jí chtěla zeptat jetsli mám nakoupit papírové tácky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová