Svatba podle tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rachel55
4.5.13 18:38

@dendule4 ja bych zacala premyslet, zda vubec chci svatbu, kdyz uz ted musim skakat, jak tchyne piska a partner ji k tomu prizvukuje, misto, aby se staral o to, co si preje jeho budouci zena a mel taky vlastni rozum

jinak, jak uz napsali ostatni, radeji na neutralni pude a po svem

Příspěvek upraven 04.05.13 v 18:38

• Citovat
  • Upravit
5724
@dendule4 píše:
tak za prvé: ano jsem ráda, že tu možnost máme, ale nebyl to můj nápad
za druhé: asi jsem staromodní, ale řízek s chlebem??? to mě prostě přijde dosti nevhodné vzhledem k tomu, že jde o svatbu, kde budou všichni očekávat normální oběd (obřad máme v 11..tím pádem na hostinu se dorazí kolem poledne)

Mně nepřijde podávat pečivo zas takový průser vzhledem k té grilované kýtě prostě. K tomu nějaký dobrý zeleninový salátek, mňam. To je celé. Jinak jsem psala jako alternativu ty americký brambory třeba.

Celé bych to řešila ale přes manžela. Je to Vaše svatba, tak jak, že mu je to jedno? To se pak nedivím, že to tchýně bere do svých rukou… Můj muž by mě v tom nenechal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

A kolik lidí máme dohromady.. nějak to nemůžu najít???
Já nevím, ale svépomocí jídlo už nikdo nedělá, přidělávám to hodně problémy :nevim: Třeba to smažení řízků..
Bud sál, restaurace, domluvit kuchaře, číšníky- známý..a nebo ta zahrada, ale nechat si udělat jídlo u kuchařů.. :nevim: mluvím o obědu.. pak odpoledně grilovačka..
Ono stejně jedno jídlo na celý dne je málo.. oběd a něco

Příspěvek upraven 04.05.13 v 18:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.13 18:39
@dendule4 píše:
já se jí chtěla zeptat jetsli mám nakoupit papírové tácky :mrgreen:

A zase jsem si vzpomněl na oblíbenou hlášku: „Karle, řekls jim to o těch podšálkách?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
4.5.13 18:39
@Clarkia píše:
Mně nepřijde podávat pečivo zas takový průser vzhledem k té grilované kýtě prostě. K tomu nějaký dobrý zeleninový salátek, mňam. To je celé. Jinak jsem psala jako alternativu ty americký brambory třeba.

Tobě. Ale nevěstě to vadí. A to je hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.5.13 18:41
@dendule4 píše:
já se jí chtěla zeptat jetsli mám nakoupit papírové tácky :mrgreen:

Neptej se, mohla by to vzít vážně :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
4.5.13 18:42

Prostě bych nechala tchýni být s tím chlebem a na hostinu bych donesla i ten salát. Zdůvodnila bych to tím, že naše rodina chce salát. Její at si dá chleba. Vždyt může být větší výběr příloh, né!

Ještě reaguji na to, že někdo diriguje jaké šaty (tchýně a přítelkyně švagra.) na svatbu. Jinak, že se bude škrtat v pozvánkách. No to mě připadá trochu trapný určovat lidem, co si mají obléci. Prostě společensky oblečení, ale jestli si někdo vezme dlouhý šaty nebo mini, to je snad jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:42
@kvaček píše:
A kolik lidí máme dohromady.. nějak to nemůžu najít???
Já nevím, ale svépomocí jídlo už nikdo nedělá, přidělávám to hodně problémy :nevim: Třeba to smažení řízků..
Bud sál, restaurace, domluvit kuchaře, číšníky- známý..a nebo ta zahrada, ale nechat si udělat jídlo u kuchařů.. :nevim: mluvím o obědu.. pak odpoledně grilovačka..
Ono stejně jedno jídlo na celý dne je málo.. oběd a něcoPříspěvek upraven 04.05.13 v 18:39

hostů bude 25..taky jsem tvrdila, že jedno jídlo bude málo, ale prý se udělá pár chlebíčků a bude :mrgreen:…no nic, já to asi fakt zruším a skočím zamluvit tu restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 18:45

@dendule4 já nechci do toho kecat, ale jedno je fakt málo… Já vím, jak sestřenka sice měla raut, ale měl to být oběd, ale došlo se najídlo až ve 2 h, všichni hladní jak psi a do dvou hodin všechno hlavní jídlo snězené a porstě pak byly tam dezerty a tak, tak to vydrželo..
Osobně mi přijde nesmysl, podávat chleba - oběd, chlebíčky, mezitím, a pak chleba večeře. To už k těm řízků opravdu bramvo, salát, ale teplé jídlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
4.5.13 18:50
@Žirafátko píše:
Jsi dospělá a budeš se vdávat, to si uvědom a pak si dupni. Je to tvoje svatba.

Na cizí zahradě? 8o 8o 8o

Tak hlavně si pořádně dupnout… když je dospělá a bude se vdávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 18:54
@BohunkaP píše:
Na cizí zahradě? 8o 8o 8oTak hlavně si pořádně dupnout… když je dospělá a bude se vdávat :roll:

nevím, ale tak bude to má rodina, tak snad ne tak úplně cizí a pak: to že jsem souhlasila, že se hostina udělá tam, znamená, že budu souhlasit se vším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 18:54

@BohunkaP ona neni cizí je to už rodina a je to její svatba.. Má si to naplánovat ona a její přítel..
Toto je vyloženě sobecké jednání někoho, kdo si myslí, že všechno bude podle něj a věřím, že i kdyby to bylo jinde, tak tchýně bude určovat co se objedná v restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
4.5.13 18:55

Na to bych neměla žaludek… Zamluv si restauraci, nadiktuj si hostinu dle svých a přítelových představ, nech do toho max. mluvit šéfa restaurace (dle zkušeností doporučí) a budeš mít svatý pokoj :-D Pokud si vybereš takové místo, kde se dá udělat hostina s možností „výběhu“ na zahradu, tak to splní i představy ohledně hostiny s malými dětmi.
Takhle by jste se mohli rozhádat všichni mezi sebou a úplně zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
4.5.13 18:57

@kvaček, jenomže kdyby to bylo v restauraci (na neutrální půdě), je to o něčem jiném. Tam bych byla první, která by řekla „jsi dospělá, je to Tvoje svatba a Ty o ní rozhoduješ“. (za předpokladu předem jasně dohodnutého financování, což je samozřejmě zase jiná věc mimo tuto diskusi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
4.5.13 18:58
@BohunkaP píše:
Na cizí zahradě? 8o 8o 8oTak hlavně si pořádně dupnout… když je dospělá a bude se vdávat :roll:

ano, na cizí zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová