Svatba podle tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
4.5.13 21:26

@paola white Však jo, já neříkám. Mně se zdá, že to tchýně spíš než jako „hostinu“ pojala prostě jako „raut“, a to je dle mého názoru jí třeba vysvětlit, že chtějí HOSTINU na nějaké úrovni. Ale hned proto bych nezatracovala tu zahradu.

Když tam milá snacha nakráčí, a byť i slušně poděkuje za nabídku, ale v zápětí oznámí, že to bude někde jinde, tchýně bude asi tak jako tak naštvaná, uražená, nebo tak něco. Ale to je jiná kapitola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 21:28

Hlavně si myslím, že si si musí ujasnit, jeslti je to formální a nebo neformální..
Sestřenice měla neformální, pořád jsem nevěděla, jak to myslí, co si obléknout..
Nakonec prostě lidi měli jenom slušivé oblečení, bez nějakých rob, udělal se raut a pak bylo na zahradě grilování..
Jestli to chtějí formální, tak je divné i to jídlo - řízek s chlebem a pak grilovat.. Musí to nějak skloubit no..Nějaké roby a u toho jíst řízek s chlebem nevím no :mrgreen:Ale kdyby to měli nerofmální, rpoč třeba ne.. :nevim:
Známá měla na zahradě opékaní selete a spíš pro mladé, ale to zakladatelka nechce.. polde tho co píše.. a taky podle toho odpovídalo oblečení hostů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.5.13 21:32

@Clarkia tak určitě je lepší zkusit se prostě domluvit, ale pokud by tchyně neustoupila tak bych se nepodřídila. já mám bohužel od mojí tchyně negativní zkušenosti takže mi nějak mozek nebere, že by někdo mohl mít tchyni se kterou se dá domluvit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.13 21:34

@paola white naprosto stejné.. podáš prst a ukousne ti celou ruku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.5.13 22:42

@dendule4 Mno, je to tvoje svatba a pokud to chceš jinak nezbude ti nic jiného než si zatím stát a dupat ;) I když možná by to chtělo kompromis - oběd v restauraci v nekuřáckém ;) a pak na zahradě grilovačka až do rána :palec:
salát si myslím, že by nemusel být problém, já se vdávala 26.6. a nic se mu nestalo - byl v lednici, na stole byl chvíli a pak se zase odnesl. My jsme teda měli oběd jen pro rodinu a svědky v restauraci( jako hlavní chod byla svíčková) a pak u našich doma jsme měli pro kamarády občerstvení - sekaná a salát, koláče, dort, cukroví plus další. A večer jsme se sebrali a jeli jsme na bigbít :mrgreen: (byla jsem asi 18-19tt :mrgreen: )
Pokud se opakuju, tak se omlouvám, nečetla jsem celou diskusi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
5.5.13 15:09

Každopádně je to tvoje svatba a předpokládám, že vdávat se plánuješ jen jednou, takže přehnané kompromisy nejsou na místě. U nás do všeho kafrali naši, tchýně si věčné rozkazování a manipulaci schovávala, až na narození vnoučat :palec: Platili jsme to sami, takže mi to dávalo tu moc, třísknout s dveřma a oznámit jim, že to bude po našem. Jinak jsou naši rozumní a nikdy jsem s nima problémy neměla, ale kolem svatby byli jak pošahaní. Asi je něco na tom, jak to tu někdo popisuje, že jejich svatbu jim někdo zorganizoval a nic nebylo po jejich a teď je tohle teda ta jejich svatba :mrgreen: Brácha s nima o rok později prošel podobným procesem :jazyk: Nedej se a při nejhorším kašli na zahradu úplně. Já jsem v některých věcech taky ustoupila a zpětně mě to mrzí.

• Citovat
  • Upravit
15977
5.5.13 17:21

@novo123 :-O Vůbec si nedovedu představit, že by mi někdo kafral do svatby. Ani by mě nenapadlo, že někdo tyto choutky bude mít. Aspoň vím, na co se připravit. :)

Zkl.- Osobně bych nedělala kompromisy žádné. Je to MÁ svatba, chci jí mít podle představ a ne podle předastav tchýně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitule2568
6.5.13 08:30

Trochu takticky - řekni: chleba a řízek - bezva, ale sousedi/hosté nás pomluví…
Na to každá tchýně slyší, jen aby nás někdo nepomluvil…

• Citovat
  • Upravit
1998
6.5.13 08:36

Kdyz jsme zacali mluvit o svatbe, tchyne hned mela jasno, ze vse bude podle ni, saty mi vybere, jidlo uvari, o vsechno se postara, po slusnem pozadani, aby to nechala na nas, ze my se bereme a chceme to mit podle sebe byla nulova reakce, dal si delala podle sebe, tak jsem svatbu zrusila a zadna nebyla..Mymu nastavajicimu to nastesti bylo jedno (vezmeme se pozdeji) a bylo po problemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
6.5.13 09:38

@Mauzik2 kamarádka to tak měla taky, je už to od té události šest let a pořád nejsou svoji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1998
6.5.13 09:41

@novo123 u nas uz to par let taky je a porad nejsme svoji, kdykoli o tom zacneme mluvit, tchyne si sprada plany, uz mi oznamila, ze u jeji znami, co dela saty mi jedny vybrala a zamluvila..to jsem myslela, ze me klepne a na otazku, zda rozumi tomu, ze to chceme mit podle sebe byla reakce takova, ze delala, jakobych se na nic nezeptala..Nastesti muj,,muz,, je chapavej a ikdyz by chtel, abych byla jeho manzelka, netlaci na me..ale on taky stoji za mnou, s mamou nemaji dobry vztahy..dohodli jsme se, ze nikomu nic nerekneme, vezmeme dva svetky a pak jen obeslem, ze toho a toho dne jsme se vzali a hotovo..at se treba pak vzteky zblazni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
6.5.13 09:45

@Mauzik2 svatbu moje tchýně moc neřešila, ale vynahrazuje si to na mojí domácnosti a dětech - např. mi u známých komplet zajistila výbavičku pro dvojčata a otravovala s tím ještě dva měsíce, než pochopila, že tudy cesta nevede. Mimochodem jsem taky kupovala např. použitej kočár, ale poté, co jsem si vybrala typ, prohlídla inzeráty, vybrala, kterej chci, prohlídla fotky, domluvila cenu apod. - takhle to prostě byla hotová věc a my jsme do toho neměli, co kecat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5724
6.5.13 09:45
@Mauzik2 píše:
@novo123 u nas uz to par let taky je a porad nejsme svoji, kdykoli o tom zacneme mluvit, tchyne si sprada plany, uz mi oznamila, ze u jeji znami, co dela saty mi jedny vybrala a zamluvila..to jsem myslela, ze me klepne a na otazku, zda rozumi tomu, ze to chceme mit podle sebe byla reakce takova, ze delala, jakobych se na nic nezeptala..Nastesti muj,,muz,, je chapavej a ikdyz by chtel, abych byla jeho manzelka, netlaci na me..ale on taky stoji za mnou, s mamou nemaji dobry vztahy..dohodli jsme se, ze nikomu nic nerekneme, vezmeme dva svetky a pak jen obeslem, ze toho a toho dne jsme se vzali a hotovo..at se treba pak vzteky zblazni..

Přesně to bych udělala. Rozhodně bych neodkládala svatbu o několik let. 8o Akorát je na tom blbé, že tím „potrestáš“ např. svoje rodiče, kteří jsou třeba v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
6.5.13 09:51

@Clarkia jiná kamarádka to udělala takhle a její rodiče jí sice nic nevyčítali, ale myslím, že její mamince je to strašně líto doteď :,(

• Citovat
  • Upravit
15977
6.5.13 09:56

Brrr, holky, mě by fakt nenapadlo, že mi někdo může do svatby kecat. :nevim: To bych si fakt líbit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová