Svatba podle tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1998
6.5.13 09:59

@Clarkia tak nas bude mrzet asi jen priteluv tatinek a jeho zena, jen s nima vychazime dobre.. s myma rodicema- mama vidi 2× do roka vnoucata, jinak nic, tatu jsem nevidela uz nejakych cca 15 let, takze v tomhle je to celkem v pohode..a stejne pritelovo zena mi pujde za svetka, tak tam vezmeme i tatu, ostatni si holt budou trucovat, ale aby mi celou svatbu zkazili? to at jsou radeji nastvany..a moje mama mi nemuze nic vycitat, kdyz se podruhe vdavala, taky nas nezvala, ani oznameni neposlala, proste nam to rekla, az kdyz jsme prijeli s detma na navstevu, bylo mi to vcelku jedno..byla to jen jejich svatba a bylo na nich, jak se zaridi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
6.5.13 13:03

@Mauzik2 Takhle sme to přesně udělali my. Domluvili jsme si vše po svém, vzali dva svědky a rodičům řekli den předem, že máme soukromou svatbu a ať přijdou večer na grilovačku. Tchyně teda hned začala dělat plány, co musíme změnit, že máme domluvenej obřad blbě, že máme nazdobit auta, že máme tohle a tohle, že máme pozvat toho a toho, nedovedu si představit, že by o svatbě věděli dřív, to by byl horor.

• Citovat
  • Upravit
5684
8.5.13 19:45

@dendule4 já bych to udělala lišácky, je libo chleba, prosím a pro zájemce bude připraven i salát. A je to no.

To mě zase chtěl organizovat svatbu tchán ve styly Gutta Jarkovského přímo s dvorní etiketou. Chtěl mi rozházet hosty, prý je to na svatbě běžná věc. Tím myslím, že chtěl promíchat všechny páry a sesednout vedle sebe lidi, kteří se neznají. Nějaký Jarkovský mi byl ukradený, chtěla jsem na svatbě hlavně pohodu a ať se všichni cítí dobře. Tchán byl uražený a rozpoutal takovou hádku v rodině, že mi naši den před svatbou říkali, že co jsme objednali to sníme, ale ať se proboha nevdávám. Můj nastávající se mě už tehdy nezastal. Bylo to znamení, které jsem nechtěla vidět a táhne se to s námi celých devět let. Manžel mi utíká za maminkou a já a děti jsme ti poslední. Naši měli pravdu, neměla jsem se vdávat. Byla jsem blbá a teď za to platím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
10.5.13 19:44

Nečetla jsem celou diskuzi, ale příteli je to jedno? Má strach z maminy nebo je maminčin mazánek? Nějaký názor mít musí. Je to vaše svatba a vy si ji máte udělat dle vašich představ ne dle představ tchýně. Spíš bych volila tu restauraci, když do toho chce tchýně kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
12.5.13 21:00

Já bych taky viděla jako nejlepší možnost hostinu v restauraci nebo třeba někde v kulturáku se zahradou… My si tedy s nastávajícím taky začínáme kvůli příbuzným a svatbě „užívat“, neb každý má pocit, že to musí být podle něho a ne podle nás… Ale naštěstí jsme oba za jedno a nenecháváme si diktovat každou blbinu jen proto, aby dotyčný měl radost (a to jde i o rodiče… prostě je to naše svatba, my si ji platíme a bude podle nás) - už proto je na pováženou, zda OPRAVDU musí být hostina u tchýně doma.

(Jediný kompromis zatím nastal při výběru místa pro hostinu, přítelovi rodiče s ním z jistých důvodů zásadně nesouhlasili a vyhrožovali, že vůbec nepřijdou… ale tam jsou částečně pochopitelné důvody osobního rázu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.5.13 20:42

Tak myslím, že zrovna salát není dobrá volba a tchyně má v tomhle pravdu, navrhnout ale jako alternativu chleba je taky docela mimo. Osobně když řízek, tak s bramborem, ale stejně bych raději oběd volila v restauraci a na zahradu bych si nechala až pozdější grilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
17.5.13 13:08

Nemáš stejnou tchyni a tchána jako já? :lol: Taky nám nabídli udělat takhle hostinu u nich, ale naštěstí jsme s díky odmítli. A kecají nám i do té hostiny v restauraci, ale my si to stejně uděláme podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.5.13 11:57

Zakladatelko, má svatbu tchýně nebo vy? Myslím, že vy, takže si udělejte svatbu podle svého. Na svatbě hlavní „důstojné“ jídlo nesmí chybět. Ať si tchýně proštuduje slavnostní stolování alá SVATEBNÍ MENU. Chápala bych její vizi, kdybyste po obřadu jeli někam do restauračky na slavnostní oběd v úzkém kruhu rodinném a pak se po obědě přesunuli k nim na zahradu, tak to bych jí chápala, ale pokud chcete mít celý slavnostní oběd na zahradě, tak rozhodně né kýtu nebo řízek s chlebem, to následuje až po slavnostním obědě. a slavnostní oběd je takový svatební rituálek.

V chlapovi moc opora není, že by odporoval mamince, tak je to na Tobě, prostě kdyby zase vyrukovala s řízkama a chlebama, tak ji slušně utni, že už máte menu vytvořené a zajištěné, a že to bereš, jako uzavřenou věc.

A možná bych se poohlédla po jiném venkovním objektu, když nemáte možnost „svobodné volby“ ve svatebním menu.

Já nechápu, proč ty matky při svatbách se snaží být vždy tak maxi-důležité. Víc si tím ubližují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová