Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si to nedovedu představit, jak se tam dostala. Někdy se takovými těmi kancelářskými sponkami spíná třeba ten igelit u baleného chleba a tak. Tak jestli jí to tam „odlítlo“ nebo co. Fakt nevím.
@HATI tak pokud se tam ta spona dostala nedopatrenim, a ty ji to reknes, nadosmrti bude uktivdena a ty to budes mit od ni porad „na taliri“. Pokud te chtela vyprokovat (pak ale nedomyslela co vsechno se mohlo stat) a ty ji to reknes, opet to bude pro ni zaminka se s tebou pohadat, protoze nemas dukaz ![]()
Takze na tvem miste bych ji nerekla nic, aby te nemohla obvinit z narceni, ale urcite bych to rekla manzelovi, protoze je to natolik zavazna vec, ze bych to neprechazela a asi bych pockala co bude dal. Kazdopadne bud obezretna, nechce se mi sice verit, ze by byla tak hloupa, ze by ji nedoslo, jak mohla ohrozit malou, ale podle popisu to neni uplne normalni osoba a nevis, co od ni muzes cekat..
No nevím, nechci soudit, dotyčné osoby tohoto dramatu nikdo neznáme, jen @HATI zná svou tchýni, a když myslí, že to bylo nedopatření, tak bych babičku nekriminalizovala. A jako nevím, ale babi mi nepříjde podle popisu nenormální, spíš taková emotivnější a holt ne každému to sedne. Ale dělat z ní atentátníka na vlastní vnouče, to si myslím je celkem přehnané. ![]()
No myslím, že to byla opravdu nějaká nešťastná náhoda, že se to do toho jídla dostalo. Neřekla jsem o tom tchýni, jen manželovi.
@HATI měla bych pro tebe jednu radu…bydlíme vedle tchýnáků..taky se nám hrabali v popelnici…manžel začal dělat jednu věc..přes celou zahradu schválně nahlas na ně volal a vy se nám hrabete v popelnici? fuj…že vám to za to stojí hrabat se nám v odpadcích… a víš co? přestali to dělat, protože se báli že by to slyšeli sousedi a že by si o nich řekli že jsou prasata… ![]()
@HATI nepostřehla jsem jestli bydlíte ve stejném domě jako tchýně… ale předpokládám že když má čas kontrolovat Tvoje odpadky tak asi jo.. Tohle znám také… a věř tomu že určitě už začínáš být i zaujatá… Já jsem přijala nabídku mé kamarádky na konzultaci s psychologem jelikož jsem chtěla slyšet názor nestranného člověka a pokud je problém ve mě tak jsem chtěla něco udělat pro „hladší“ chod našich domácností… On mi po asi dvou větách okamžitě řekl že víc ani nemusím říkat… Prostě tchyně je manipulátor a já musím tento fakt akceptovat a brát to jako hru. Přestat „bojovat“ jelikož mě to zbytečně vysiluje a jí to dělá naopak dobře… Je to sice těžké rozlišit jestli ještě bojuji nebo už je to jen „hra“ ale snažím se jí prostě s úsměvem vždy říct „NE já to vidím jinak“ takže jediné téma u kterého prohodíme asi 3 věty je počasí a i tam potom dojde k tomu že máme prostě jiný názor. Bude to znít asi blbě.. ale prostě snažím se ji ignorovat a brát ji jako sousedku v paneláku a jako ke starší osobě která navíc vychovala mého muže k ní prostě mám nějakou tu úctu ale tím to končí. Nevybrala jsem si ji ale jejího syna… a proto přeci ji nemusím zbožňovat a „na silu“ se účastnit činností které opravdu jsou v hrubém rozporu s mojí představou o životě. Samozřejmě pokud mě požádá o pomoc či jinou službu ráda jí vyhovím pokud je to v mé moci. Manžel bohužel nebo možná bohudík není na straně nikoho… „Vždyť víš jaká mamka je…“ Takže bych řekla že postoj mého manžela je dost podobný jako Tvého manžela… Ovšem pokud by jsi chtěla použít nějaké ultimátum pro manžela aby maminku vykázal do patřičných mezí nebo že NĚCO…a nejsi si na 150% jistá že manžel bude na Tvé straně tak dobře zvaž co to NĚCO bude… ULTIMÁTUM KTERÉ NEJSI SCHOPNÁ DODRŽET je k ničemu…
posílám Ti hodně síly ať Tě už ta tchýně netrápí ![]()
@BellinkaX píše:
No nevím, nechci soudit, dotyčné osoby tohoto dramatu nikdo neznáme, jen @HATI zná svou tchýni, a když myslí, že to bylo nedopatření, tak bych babičku nekriminalizovala. A jako nevím, ale babi mi nepříjde podle popisu nenormální, spíš taková emotivnější a holt ne každému to sedne. Ale dělat z ní atentátníka na vlastní vnouče, to si myslím je celkem přehnané.
Děkuji všem za příspěvky. S tchýní spolu nebydlíme pod jednou střechou, ale zaujatá už asi opravdu jsem. Na druhou stranu tchýně je opravdu oříšek. Možná už pochopila, že nic se nesmí přehánět a za celý víkend nám ani jednou nevolala a nic nekomentovala, což už je u nás úspěch. ![]()