Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Přijdu si trochu jako husa. I přítel mi kolikrát říkal ať se na ně vykašlu. Taky jim dost pomohl když chtěli někam odvést třeba k lékaři nebo na nákup auto nejezdi na vodu, taky jim půjčil sice “jen” 300 Kč. A potom mi otec řekne ze se mu nelíbí a nadává na něj (přítel není Čech ale rozumí česky) můj otec je Slovák a mluví slovensky přítel mu úplně vše nerozumí, a otec nadává ze je D… jakto ze nerozumí. Ale uvědomuji si ze můj otec si o sobě mysli ze je nejlepší na světě a vše umí nejlíp a i když jsem dělala hodně pořad mu to bylo málo.
To tak proste v zivote nekdy byva. Tvuj otec bude zrejme stredniho veku, tudiz produktivni, aby mohl pracovat a financne svoji novou rodinu zabezpecit. Ty uz jim svou pomoc „nevnucuj“. Pokud te sam o neco poprosi, tak zvaz zda pomuzes anebo ne. Ale finance uz do neho nevrazej. Je to bezedna studna
Co na to vse rika tvoje mama?
Prosím tě, už mu nedej ani korunu! Jsi mladá, máš si šetřit na bydlení, cestování, zážitky a budoucnost a ne dotovat svýho (ne)povedenýho negramotnýho tatíčka. Co si zasel, ať si sklidí. Komu není rady, tomu není pomoci.
Obávám se, že to nejzdravější co pro sebe můžeš udělat je odstěhovat se s přítelem dostatečně daleko a začít se iemocionálně stavět na vlastní nohy, nenechat si ubližovat rodinou, která úplně nezvládá svou funkci.
čím víc na tebe budou spoléhat, že to nakonec zařídíš, tím méně budou ochotní naplnit svoji základní zodpovědnost.
Blbé je, že v tom je to mimino.
Příspěvek upraven 20.05.19 v 11:09
@cecetka
No mamka to nějak neřeší spis babička je naštvaná protože i babička (mamka moji mamky) mu pujcila 2 tisíce a to je v důchodu, a moc se ji nelíbí jak se ke me po tom všem zachoval.
@Anonymní píše:
Přijdu si trochu jako husa. I přítel mi kolikrát říkal ať se na ně vykašlu. Taky jim dost pomohl když chtěli někam odvést třeba k lékaři nebo na nákup auto nejezdi na vodu, taky jim půjčil sice “jen” 300 Kč. A potom mi otec řekne ze se mu nelíbí a nadává na něj (přítel není Čech ale rozumí česky) můj otec je Slovák a mluví slovensky přítel mu úplně vše nerozumí, a otec nadává ze je D… jakto ze nerozumí. Ale uvědomuji si ze můj otec si o sobě mysli ze je nejlepší na světě a vše umí nejlíp ai když jsem dělala hodně pořad mu to bylo málo.
Začni pracovat na tom vytučněným. Dle mě je toto důvod proč děláš to co děláš. Snažíš se mu zavděčit, aby tě pochválil a ty jsi měla pocit, že tě bere.
![]()
Jinak peníze bych mu už nepůjčovala ani nedávala, myslím si, že z nich neuvidíš ani korunu. Pohlídání sourozence dle tvého uvážení. Ale věci na mimčo bych už nekupovala, max. na narozeniny, svátek, Vánoce apod.
Pokud to neutnes, tak mas nakroceno k tomu, ze si udelaji dalsi dite a Tebe budou pouzivat jako zdroj jejich prijmu a budou na Tebe naveseny, vydirat Te psychycky a Ty nebudes mit svuj vlastni soukromy zivot.
Neni to lehky rozhodnuti, ale odstrihni se od nich. Kdyby Ti to neslo, odjed na nejaky cas klidne do zahranici.