Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kadernice1 -v tom pripade beru rozum do hrsti. I kdyz jsem vzdy rikavala nevera, nebo facka a je konec. Casem se ta zasadovost trochu vytratila, pritel je dobrej tata, rodinny tip. Uvidime jak dopadneme.Dnes mne bere do kina:)Kde jsem s nim nebyla 100let…
Rozumná slova
![]()
@kadernice1 Dekuji za Vase slova…prisla jste jako andilek:)a hned mi je lip:) ![]()
Kdo poradi? Kamarad rika neres to.Ale ja se necitim o.k.Mam podezreni na neveru. S pritelem ziji 12let vse ok. i kdyz posledni dva roky se nejak vytratil sex.Je tak 1-2× za mesic. Pred tydnem bohuzel nechal na obrazovce netu probihajici rozhovor(sms) s nejakou pi ci slecnou.Syn 8rika mami podivej a ejhle..zamotala se mi hlava…bylo to trapne…-brouku ted to nedavam ,nestiham.On -skoda mohla sis uzit…,hned jsem pred synem delala, ze se nic nedeje, ze o tom vim, ze slo o srandu a pozvani na sraz od spoluzacky. V ten vecer jsem byla jako oparena a nedokazala jsem udelat nic.Kdyz pracoval trochu jsem si poplakala a ted co dal? Kdybych mu neco rekla zacal by silet a vztekat se…Napsala jsem mu dopis. Nerekl na to nic, jen nic nebylo a nic nebude. K nicemu nedoslo.Mam prece vas a miluji vas.Ale ja neverim a mam strach zda neni neverny.Tak trochu to dusim v sobe.
a co chceš slyšet? záleží čistě na tobě, já bych s nim vyrazila dveře, protože to nesnesu.. pokud to kousneš, neřeš, nepátrej, pokud to nekousneš, řeš ![]()
@kadernice1 píše:
Odpuštění by to být nemělo v tom pravém slova smyslu…hele, já se snažím řídit štikologií (Vyznáte se v tlačenici? od N. Tanské, dá se jistě sehnat, byť já ji mám již po mámě) a zatím vždy se mi to vyplatilo. Samozřejmě že každá situace je jiná, ale stále platí, co tam píše: vyhrávají ty sebejisté, klidné, nonšalantní… Zakousni se a nedávej nic najevo, dokud si to v hlavě nesrovnáš. Buď milá, ale ne moc. Pokud dojdeš k tomu, že to nejde, sbal mu kufry. Ale bez scén a výstupů, chlap nesnáší, když přijde domů a čeká ho scéna nebo naježená baba. Musíš docílit toho, že s tebou mu bude líp, ta druhá ho časem začne uhánět, pokud to je, jak myslíš (podle mne to může být i sex online…) Já takhle bojuji s tchýní, což je něco jiného, časem jsem přišla na to, že manžel dá zapravdu tomu, kdo mu nedělá dusno, byla to hra nervů… čím víc ho tchýně dusí, protože neděláme, co ona chce, tím víc já jsem miloučká a protože se mnou má klid, přiklání se ke mně… věř mi, je to o nervech, výdrži a inteligenci.
Píšu ti to proto, že zatím jsi (narozdíl od jiných, co sem píší většinou až když už je to fakt rozhašený) tu chybu se scénou neudělala, zatím máš ještě pořád navrch, byl tam dopis, ale v zásadě v klidu… tak rozum do hrsti a řekni si, co chceš…pokud chceš udržet rodinu, tak teď jeď přes hlavu, ne přes city.
naprostý souhlas, když mě ještě tehdy můj přítel podvedl a já na to přišla, přijela jsem z práce dřív domů, sedla si, oznámila mu, že to vím (v klidu) a jak si to představuje teď dál… připomněla jsem mu, že ať se nepokouší zapírat, že jediný, co nesnesu je, aby ze mně dělal debila a mlčela jsem, jen na něj koukala… no klopil chlapec, omlouval se, atd., když už si sypal popel na hlavu, tka sjem mu oznámila, že fajn, že dnes spím u kamarádky, zítra se vrátím a že chci mít na papíře několik typů na rodinného poradce, pokud to se mnou opravdu stále myslí vážně, jak říká… ještě večer jsme je měla v mailu
jsme spolu dalších 5 let, občas mám strach, aby to neudělal znovu, ale už nepátrám, je super táta a má nás rád… (omlouvám se za anonym, je tu spousta lidí, co mě zná a tohle ne zrovna všichni musí vědět)
@Anonymní píše:
naprostý souhlas, když mě ještě tehdy můj přítel podvedl a já na to přišla, přijela jsem z práce dřív domů, sedla si, oznámila mu, že to vím (v klidu) a jak si to představuje teď dál… připomněla jsem mu, že ať se nepokouší zapírat, že jediný, co nesnesu je, aby ze mně dělal debila a mlčela jsem, jen na něj koukala… no klopil chlapec, omlouval se, atd., když už si sypal popel na hlavu, tka sjem mu oznámila, že fajn, že dnes spím u kamarádky, zítra se vrátím a že chci mít na papíře několik typů na rodinného poradce, pokud to se mnou opravdu stále myslí vážně, jak říká… ještě večer jsme je měla v mailujsme spolu dalších 5 let, občas mám strach, aby to neudělal znovu, ale už nepátrám, je super táta a má nás rád… (omlouvám se za anonym, je tu spousta lidí, co mě zná a tohle ne zrovna všichni musí vědět)
Ty jo…ale můj obdiv žes to zvládla, ustála a dokázala jednat tak chladně. Vím, že je to těžké… ale podle mne ví navždy, co v tobě má- žádná hysterka, ale odhodlaná, sebevědomá a nezávislá žena
![]()
@kadernice1 Dekuji za Vase slova…prisla jste jako andilek:)a hned mi je lip:)
Nevěra nemusí znamenat konec…podívejte se na Clintona
Člověk to jinak vnímá ve 20 a jinak ve 30 a úplně jinak v 50
Chce to jen si velmi dobře srovnat v hlavě priority a uvědomit si, co VY SAMA od života chcete.
@Jaru22 píše:
Miluju rady typu „udelat mu to same“…a Vyznate se ve stikologii znam a miluju, jen pozor - ja v klidu zavalila, aby sel a on sel a uz se nevratil
tak to neni fer… doby kdy on muze a ona ne uz davno minuly
@Venetia píše:
tak to neni fer… doby kdy on muze a ona ne uz davno minuly
To prece nema s davnymi dobami nic spolecnyho ![]()
Co to je za reseni?…jako, kdyz mu to oplatim tak mi bude lip? Nebo jemu hur? Me osobne by bylo nejenom spatne z manzela, ale i ze me, ze jsem klesla stejne jako on a to pomijim praktickou stranku, jak v kolotoci povinnosti lovim nekoho, kdo se semnou pro zachranu manzelstvi vyspi.
@Jaru22 píše:
To prece nema s davnymi dobami nic spolecnyho
Co to je za reseni?…jako, kdyz mu to oplatim tak mi bude lip? Nebo jemu hur? Me osobne by bylo nejenom spatne z manzela, ale i ze me, ze jsem klesla stejne jako on a to pomijim praktickou stranku, jak v kolotoci povinnosti lovim nekoho, kdo se semnou pro zachranu manzelstvi vyspi.
to je asi vec nazoru.. mne by to asi pomohlo se citit o neco lip… ale stejne uz se neda nic delat
@Venetia píše:
to je asi vec nazoru.. mne by to asi pomohlo se citit o neco lip… ale stejne uz se neda nic delat
Mne taky. A nelovila bych cilene nekoho, kdo se se mnou vyspi, ale az bych mela prilezitost s nekym pritazlivym, kdo by stal za hrich ( a ty prilezitosti v zivote jsou), tak bych si to neodrikala, neb neverny chlap si to taky neodrika.
Jinak ja bych za urcitych okolnosti neveru odpustila, ale protoze mam problem s lidmi, kteri mi lzou, nedokazala bych nadale chlapovi stopro verit v cemkoli a ackoli bych byla ve vztahu relativne spokojena, drzela bych si pomyslna zadni vratka (citove, financne, existencne…)
@káťa píše:
Mne taky. A nelovila bych cilene nekoho, kdo se se mnou vyspi, ale az bych mela prilezitost s nekym pritazlivym, kdo by stal za hrich ( a ty prilezitosti v zivote jsou), tak bych si to neodrikala, neb neverny chlap si to taky neodrika.
Jinak ja bych za urcitych okolnosti neveru odpustila, ale protoze mam problem s lidmi, kteri mi lzou, nedokazala bych nadale chlapovi stopro verit v cemkoli a ackoli bych byla ve vztahu relativne spokojena, drzela bych si pomyslna zadni vratka (citove, financne, existencne…)
taky bych nesla nekam lovit, ale zacala se chovat jinak a moznemu seznameni dala sanci.
Ja bohuzel taky ne, uz bych byla podezrivava a hlavne uz se to neda vratit zpatky a pokud nedojde k rozchodu, uz je to narusene.
@Venetia @káťa Správně oko za oko, nebo rovnou za 2 oka?
. Vyspal ses s někým jiným? Tak tady máš… Otázka je jestli to druhá strana zkousne, když se to provalí i když má sama máslo na hlavě? Takže opatrně, protože jestli je ještě nějaká vůle ten vztah zachránit, tohle ji může definitivně zničit.. A co takhle to rozšířit jako univerzální pomstu? K svátku mi nepřinesl kytku, tak se jdu vyspat s někým jiným, neposlouchá, co mu říkám atp.? Vždyť nebývá tím tzv. důvodem často „moje / můj manželka/manžel mi nerozumí“?
@Gnaar píše:
@Venetia @káťa Správně oko za oko, nebo rovnou za 2 oka?. Vyspal ses s někým jiným? Tak tady máš… Otázka je jestli to druhá strana zkousne, když se to provalí i když má sama máslo na hlavě? Takže opatrně, protože jestli je ještě nějaká vůle ten vztah zachránit, tohle ji může definitivně zničit.. A co takhle to rozšířit jako univerzální pomstu? K svátku mi nepřinesl kytku, tak se jdu vyspat s někým jiným, neposlouchá, co mu říkám atp.? Vždyť nebývá tím tzv. důvodem často „moje / můj manželka/manžel mi nerozumí“?
A vysvetli mi, proc by to chlapovi co sam lhal a podvadel melo vadit?
Ja to beru jako lekci, aby taky poznal, jak je tomu podvadenemu a moznost se odpichnout od stejne startovni cary a zkusit to znovu… pokud ten stav nebude vyrovnany, bude ten vztah uz nevyrovnany nebo postaveny na uplne jinem zaklade.
@Venetia píše:
A vysvetli mi, proc by to chlapovi co sam lhal a podvadel melo vadit?
Ja to beru jako lekci, aby taky poznal, jak je tomu podvadenemu a moznost se odpichnout od stejne startovni cary a zkusit to znovu… pokud ten stav nebude vyrovnany, bude ten vztah uz nevyrovnany nebo postaveny na uplne jinem zaklade.
Ale jo, proč ne? Já jen takový drobný detail, že chlapci údajně evolučně snášejí fyzickou nevěru partnerky hůře než děvčata, kterým zase víc vadí nevěra citová? Tak aby se to pak nezvrtlo v poslední hřebíček do rakve?
@Gnaar píše:
Ale jo, proč ne? Já jen takový drobný detail, že chlapci údajně evolučně snášejí fyzickou nevěru partnerky hůře než děvčata, kterým zase víc vadí nevěra citová? Tak aby se to pak nezvrtlo v poslední hřebíček do rakve?
to souhlasim… nebrala jsem v potaz ulet nekde na zachodcich.
Posledni hrebicek do rakve..mozna, ale mit vztah postaven na tom, ze jeden muze maximalne odpoustet a toho co podvedl by se to jeste tak hrozne dotklo?