Nevěra - proč jsou všichni moralisti?

349
4.12.11 23:48

Nevěra - proč jsou všichni moralisti?

Dobrý den, ženy,
jen by mě zajímal názor ostatních (v sobě už to mám vyřešené), proč jsou lidé, když slyší o nevěře, tak moralističtí. Já sama jsem byla zastáncem naprosté monogamie a pak jsem jednou ujela. Pak podruhé… Víckrát ne, ale připouštím, že se to může stát. Proč nikdo nechce připustit, že se to může stát právě jemu. Nikdy nevíte, koho potkáte… Kdo vás zaujme, ale nebudete ho milovat, jen vás bude fyzicky přitahovat. Proč jsme tak pokrytečtí? Neptám se, jestli jste nevěrní nebo ne, jen mě zajímá z psychologického hlediska, proč se tak chováme a z více názorů (i anonymních) to snad můžu vypozorovat. Díky za odpovědi. Já sama za sebe ruku do ohně nedám a za partnera ano (i když mi to kamarádky vymlouvají :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
4.12.11 23:57

kryndy - zajímavé a opravdu si myslíš, že se ti tady někdo přizná :mrgreen:

jinak víš jak 100 % není nikdy nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
5.12.11 00:00

Dokud jsem nevěrná byla a stalo se to tak jsem moralista nebyla.Naopak,byla jsem velmi benevolentní a chápavá.Snažila jsem se nevěru omlouvat,nejdřív u sebe a tím pádem i u druhých.Snad jsem i chtěla,aby i ostatní ten pocit znali,abych možná podvědomě nebyla špatná jen já.I když tenkrát jsem si rozhodně nemyslela,že jsem špatná,nebo že dělám něco,co není úplně košér. :think:
Dnes,mám nový vztah budou to tři roky a jsem opět moralista.Ono to tak prostě je,ale i logicky.Pokud chce člověk,aby mu ten druhý byl věrný tak trochu nevěru odsuzuje,protože tam někde v tom houfu nevěrných může být ten,nebo ta co mě partnera svede ;)
Takže shrnutí-miluješ-moralizuješ a odsuzuješ nevěrníky-hi,nejlépe,před partnerem,aby věděl,jaký na to máme názor :lol:
Nemiluješ,nebo jen málo-podlehneš,a pak omlouváš chování své a tobě podobným.
Zažila jsem obojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
5.12.11 00:01

S tím co jsi napsala..souhlasím.Stát se může cokoliv a jak říká můj táta nikdy neříkej nikdy.Člověk může ujet kdykoliv…a kdo tvrdí opak,že by nikdy neujel tak lže sám sobě.V mém okolí mám spoustu přátel,kterým se rozpadl vztah třeba po 10-15letech..samozřejmě ten manžel nebo ta manželka udělali to co by nikdy neudělali v očích těch druhých.No mám manžela a tvrdit,že mě bude věrný do konce života si netroufnu..třeba nebude,ale nevím co bude zítra natož jestli mě bude partner věrný..půjde někam..někoho potká..bude mu dobře a dál už asi psát nemusím..to samé můžu napsat o sobě.Stát se to může,ale jak k tomu přistoupí ten druhý to už je asi jiná kapitola :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.12.11 00:10

Tak já to klidně přiznám, taková ta fyzická věrnost není to, co bych vyžadovala. Nejsem výhradním vlastníkem partnerova těla, ať si s ním dělá co chce, jen by měl dodržovat takové ty hygienické zásady…A na druhou stranu nikdy jsem nebyla s žárlivcem, nějak mne asi odpuzovali už od prvního pohledu, tudíž nikdy jsem nikomu žádnou věrnost neslibovala. Já sice tu „volnost“ nevyužila nikdy, o partnerovi si myslím, že asi taky nevyužil :mrgreen: prostě by to nestíhal ale baví mne, že oba máme tu možnost a vcelku nic by se nestalo.
Jsou ale případy, kdy mi nevěra vadí, ale nejde ani tak o nevěru jako o chování partnerů k sobě navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
5.12.11 00:14

Nechodím na diskuse moralizovat (nebo vůbec do těchto témat něco psát), ale názor, že každému se může stát cokoli, mi přijde úplně stejně pokrytecký. Lidi jsou různých přesvědčení a některé věci se podle mne některým stát opravdu nemohou (např. podobně, ve stylu „nemudruj, nikdy nevíš, co tě potká“ se zvrhávají diskuse o potratu, přitom za spoustu holek dám ruku do ohně, že by nešly/opravdu nešly). Tolerance a vlídný přístup k čemukoli se mi tím pádem nelíbí o nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
5.12.11 00:21

Já vím, že bych nikdy nepodvedla a sama sobě v tomto nelžu. Znám se. I kdyby ten chlap byl sebevíc přitažlivější tak ne.

Kryndy píšeš…„kdo nás bude fyzicky přitahovat, ale nebudeme ho milovat“
Asi jsem divná, ale nemůžu mít s nikým nic, pokud ho nemiluju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 00:41

Tak já bych snad i nevěrná byla, ale když jsem chtěla být, tak nebylo s kým :? Ohledně odsuzování - jsem pokrytec, kritizuji manžely kamarádek, kamarádky podporuji, sobě bych tolerovala - omluvila, u manžela bych se zhroutila, že ho to se mnou nebaví a nadávala bych že je „hajzlik“ . Moralisty okolo sebe ještě trochu mám, ale většinu jsem podrobila selekci, život je komplikovaný i bez toho, aby nad Vámi někdo mával holí či vyhrožoval božím mlýnem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
oukidouki
5.12.11 00:49
mari1912 píše:
Dokud jsem nevěrná byla a stalo se to tak jsem moralista nebyla.Naopak,byla jsem velmi benevolentní a chápavá.Snažila jsem se nevěru omlouvat,nejdřív u sebe a tím pádem i u druhých.Snad jsem i chtěla,aby i ostatní ten pocit znali,abych možná podvědomě nebyla špatná jen já.I když tenkrát jsem si rozhodně nemyslela,že jsem špatná,nebo že dělám něco,co není úplně košér. :think:
Dnes,mám nový vztah budou to tři roky a jsem opět moralista.Ono to tak prostě je,ale i logicky.Pokud chce člověk,aby mu ten druhý byl věrný tak trochu nevěru odsuzuje,protože tam někde v tom houfu nevěrných může být ten,nebo ta co mě partnera svede ;)
Takže shrnutí-miluješ-moralizuješ a odsuzuješ nevěrníky-hi,nejlépe,před partnerem,aby věděl,jaký na to máme názor :lol:
Nemiluješ,nebo jen málo-podlehneš,a pak omlouváš chování své a tobě podobným.
Zažila jsem obojí ;)

Tak já teda musím souhlasit :D
Měla jsem partnera, kterému jsem nevěrná byla, ale byla jsem mladá a na vztahu mi tak až nezáleželo, takže v podstatě člověk si říká, že když by se to náhodou provalilo, tak se vlastně nic neděje, když ten vztah není tak úplně to pravé ořechové.
Teď jsem se svým manželem celkem už 9 let, z toho 4 roky manželé a směle mohu říct, že jemu bych to nikdy neudělala, prostě opravdu ne. Jednak nemám sebemenší důvod po žádné stránce a jednak bych kvůli nějakému zážitku na chvilku neriskovala,že mi skončí krásné manželství. Na pěkného chlapa se třeba podívám, ale to je všechno.
I partnerovi před manželem jsem byla věrná, ačkoliv ten vztah taky nebyl bez škraloupů.
Myslím, že opravdu, když doopravdy člověk miluje, tak to prostě nedokáže. Věřím, že bych byla schopná couvnout i na poslední chvíli, ale já jsem ten typ, kdy mi naopak velmi vadí nějaké ty lichotky atd. od cizích chlapů.
Myslím si, že nevěra je jen důsledek toho,že ve vztahu něco nefunguje, jak má…:( Ve vztahu, kde vše funguje, pro nevěru není prostor, ty lidi to totiž ani nenapadne…toť můj názor :D

• Citovat
  • Upravit
7584
5.12.11 01:09

Od kdy je moralista někdo, kdo říká, že by nikdy nebyl nevěrný? :nevim:

Pokud ti to někdo bude vyčítat a srovnávat tě se svojí neposkvrněností. Pak asi jo. Ale když prostě konstatuju, že já bych to neudělala, přece nejsem moralista?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
5.12.11 01:23

No, třeba já na nevěru nejsem tak nějak stavěná a prostě nevěrná nejsem a nepředpokládám, že budu. Ovšem v životě platí nikdy neříkej nikdy, stát se může spousta věcí… Nevěra se mi nelíbí, ale to, že s nevěrou nesouhlasím, neznamená, že moralizuju. Každý by se měl starat především sám o sebe, hned by bylo na světě lépe. Ono kolikrát moralizují nejvíc ti, kteří něco skrývají, že :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.12.11 04:24

Já vím na 100%, že bych nikdy nepodvedla, prostě jsem taková a znám se velice dobře :* Moralizování, to máš těžké, kvůli nevěrám se rozpadají rodiny, děti přicházejí o rodiče, jen kvůli sexu někde bokem, což je hnus. Viz včerejší diskuze, kdy ji opustil s 18timěsíčním klukem a 2a půl týdenní holčičkou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.12.11 07:09

Tak já se teda přiznám at si mylslíte cokoliv.Byla jsem těhotná a jak bylo psáno ujela. :) A upřímě,nevadí mi to.Jsme lidi a je to krásný.A tten kdo to nejvíc odsuzuje se do toho jednou určo dostane taky. :palec: Nevěra je prevít ale CHEMIE JE CHEMIE. :palec: A málo kdo podvede jen tak bez důvodu a fyziky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.12.11 07:11

Jo a že je to krásný jsem nemyslela tu nevěru a cítit,že vás někdo chce a potřebuje.Ono třeba po několika letým vztahu už tam něco taky chybí… jen tak mimo.Radši už psát nebudu,dokážu si představit co si myslíte. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.12.11 08:02

Jsou lidé, kterým se to stát opravdu nemůže, pro někoho je nevěra prostě nepřípustná. Víš.
Ale já moralista nejsem, tohle je každého věc a podle mě i normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí