Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Donekonečna to takhle samozřejmě nejde, ale léčba gamblera předpokládá spolupráci okolí. Jak se mohl dostat k tvojí peněžence, k penězům na dovolenou? Pokud teda odečtu násilí(že by ti vyrval peněženku z rukou), tak ty máš zabezpečit ty peníze, aby se k nim nedostal. To je až další fáze léčby, dávat mu postupně větší přístup k penězům.
Je to tvoje věc, já osobně bych s gamblerem nežila, prostě bych okamžitě odešla, bylo by mi jedno, jestli se léčí nebo ne. A chápu, že ti to možná za to nestojí.
Ale chápu i uvažování manžela, že to vnímá jako nefér, když jste se rozhodli proti tomu bojovat a on se léčí. protože pokud se léčí pouze od léta, tak nemůže mít přístup k penězům. To nedostatečné zabezpečení je prostě i tvoje selhání.
Rozhodnout s eopravdu musíš ty, já bych na život s gamblerem nervy neměla. Potřebuji jistotu a tu bych s ním neměla nikdy. Myslím tu absolutní.
Příspěvek upraven 04.12.11 v 22:31
ahoj,taky si myslím,stejně jako tvůj manžel,že pokud ho opustíš,když se začal léčit,není to fér.Teď právě potřebuje tvoji podporu nejvíc.Určitě vás má rád a ví,že má problém,proto se léčí.Můj otec byl též gambler,ale nechtěl si to připustit a život s ním byl peklo,proto jsem byla ráda,že jsem v 16ti utekla.Ale u vás je to jinak.Manželovi bych ještě dala šanci,pokud ho ještě miluješ a jinak se chová pěkně.
Určité řešení,kdy by se hraní mohl dobře vyhýbat,je přestěhovat se tam,kde nejsou herny.Ale to je asi neprovditelné.Moc držím palce,ať to spolu zvládnete.
Kamarádky přítel v automatech lítá taky. Ty nové a nové šance mu pořád dává. Střídá se u nich období klidu a období, kdy ho nezajímá nic jiného. Kamarádka má jediné štěstí. Není jeho manželka. I tak mu ale sebrala občanku a pas, poté, co si vzal již asi pátý úvěr u pochybných společností. Na tvém místě bych měla veliký strach z toho, že za dluhy odpovídáte oba, tedy pokud nemáte nějak vyřešeno SJM. Protože pokud on nebude platit, budou to vymáhat po tobě. A to už není sranda.
Co mě hodně zarazilo v tvém příspěvku bylo a musím počítat s tím, že může selhat
Na mě to působí tak, že si už dopředu dělá alibi pro další úlet. A potom, až k tomu dojde, tak ty jsi to přeci věděla, že k tomu může dojít a ty pak za ním nebudeš stát a ty pak budeš ta špatná. Pokud bych se měla rozhdovat já, tak by musel vědět, že jediné další selhání znamená konec. Definitivní ![]()
Já neříkám, že se máš hned sbalit a odejít, to si podle mě musíš rozhodnout sama, jen ty znáš všechny ostatní okolnosti. Jen pokud zůstaneš, tak bych doporučovala rychle vyřešit společný majetek. Třeba pokud je byt v osobním vlastnictví psaný na oba, tak ho mohou dát k exekuci.
To, že otec gambler není dobrý příklad pro dítě asi ani psát nemusím ![]()
Přeji hodně štěstí v rozhodování a aby se manželovi podařilo závislosti zbavit.
ja osobne bych odesla. Bez premysleni…pracovala jsem 2 roky v herne a vim jak to techto lidi chodi…zavislost jako zavislost, bohuzel na penezich stojime, z nich „jsme“..mam s tim spatnou zkusenost tak proto pisu negativne, zase ti muze pisnout nekdo kdo ma dobrou zkusenost ze jo…nevim, mam dite, zjistit ze chlap hraje utecu na 100kilaku dalko…
Bohužel tě nepotěším,ale já radím odejít.Možnost,že se vyléčí je pramalá,spíš žádná.Může sekat latinu třeba dva roky,ale pak se k tomu zase vrátí!!!
![]()
Toto téma už se tu probíralo,jukni na to https://www.emimino.cz/…tavit-68480/
Držím palce.
Ahoj.Nezbývá mi nic jiného, než souhlasit s Verisca a Babababa…
Bývalý manžel byl taky gam. ještě mě podváděl…A to byl o 9 let starší. Z tohohle se chlap jen těžko vyléčí a pokud ho nevyléčí vlastní dítě…pak není co řešit. Omlouvám se za negace,ale jsem ráda že tuhle etapu života mám zasebou. Protože malej má novýho tatínka, kterýho zbožňuje a já jsem teď moc šťastná ![]()
Za mna - odist. Ja mam zlu skusenost, byvali manzel je gambler, snazila som sa ale bez uspechu. Mozno to nie je fer, opustit ho ked sa lieci, ale ja im neverim - po svojej skusenosti - moj byvaly to pouzival ako natlak na mna, ale nemyslel to uprimne, vzdy som sa len nechala oklamat. ![]()
Ja som neustala situaciu ze by som ho musela neustale kontrolovat a co bolo najhorsie ja som mu prestala verit a tym to vsetko skoncilo.
Drzim ti palce, nech ti to dobre dopadne. ![]()
Ja som odchodom len získala, mam uzasneho manzela a krásne deti. ![]()
Zdravím všechny,
kterých se to týká. Prožívám noční můru. Můj muž je gambler, po 7 letech manželství, máme krásného 5letého syna. Začlo to před 2 lety, kdy ztratil práci a musel odejít do Prahy. Tak mi to tvrdí on. Finanční problémy nastaly před 3 měsíci, tvrdil, že jim sebrali peníze atd. Tak jsem vyměkla a nepátrala, zatím tedy nebyl ve fázi vybírání mého konta, doma se nic neztrácelo, takže by to asi prošlo i tento rok. Náhodou jsem to zjistila, potřebovala jsem volat a můj mobil byl kaput a přišla mu sms, že má vybraný kontokorent. O kontokorentu jsem nevěděla, začal mě osočovat, že mu lezu do jeho věcí. Po poradě se sestrou jsem vběhla do banky, kde mám díky bohu podpisové právo k jeho účtu a tam jsem se dozvěděla novinu, že má dluh. Ano jsem vdaná, a nebylo nic sděleno, ani oznámeno. Můj muž i banka mi to zapomněly sdělit, když jsem pak s ním seděla v bance, cítila jsem se jako idiot, paní mi opět nechtěla nic sdělit, dokud manžel nebude souhlasit. A to máme SJM, tzn. jeho dluhy jsou mé dluhy. Takže já o nich nevím, ale banka je po mně bude vymáhat. Omlouvám se je to čerstvé, vím to 14 dní. Večer jsem si sedla na net apřečetla jsem, co mohla. Pochopila jsem , že manžel je nemocen a tak s ním muset jednat. jasně, že se ke všemu přiznal a nasliboval hory doly, je to vzorný otec a já ho přece zachráním. Po víkendu jsem dala návrh na rozvod, svěření dítěte do péče, abych zachránila sebe a malého. On vůbec nechápe důsledky a jak z něj postupně vypadaválo začal si půjčovat i u lichvářů, kde podepsal rozhodčí doložky (rozhodnutí bez soudu), takže exekutor může být za dveřmi.
Ano, chci jemu pomoct, neb pokud on nebude splácet - jsme manželé budu muset já a já to svým platem neutáhnu. To, co mi udělal, mu nikdy nezapomenu. Těším se na den rozvodu. Ted momentálně jsem idylická rodina, neb jeho rodině si to nepřál říct. Takž e jsem ta přestala chodit. Já jeho rodičům lhát nebudu, je to ale jeho podmínka rozvodu, tak ji dodržuji. Můj život se přes den otočil o 180 st. V noci nespím a pořád přemýšlím.
Léčit se nechce, protože to zvládá a já ho přece podržím. Manipuluje se mnou přes původní city, kdy navozuje atmosféru jako za starých časů a chce mě zmást. že to bude jako dřív. Všechny, co tu píší, velmi chápu, dokonce mi navodil pocit, že to udělal pro nás - z peněz jsme jeli na jednu dovolenou, zbytek bohužel skončilo v ruletě. A to je můj muž VŠ, a výborný matematik. On nás chtěl přece zajistit. Tak se mu to trochu vymklo z rukou. Vidím, jak kouří, jak je úplně psychicky na dně, ale on to zvládá.
Takže mi držte palce, a%t to zvládnu do rozvodu, pak mu jistě ráda pomůžu, ale teď se cítím hrozně a upřémně pomoc potřebuji já, já jediná si u nás v rodině uvědomuji jeho činy i s důsledky.
P.S. Nikdy neříkej nikdy!
p.
Janulko,
přesně tak, je teď zahnám do kouta, tak se snaží o poslední výkřik. Ještě před týdenem tvrdil, že mu nic není, teď přiznal, že je závislý, když jsm mu řekla, co bude finančně dělat, prohlásil, že je to v pohodě. Dnes jsem si s ním sedla a řekla mu jak to vidím, já a že pokud to tak nebude měním zámky od bytu. Ano jsem radikální, protože mám strach, že si ještě napůjčuje než se rozvedem (on totiž vůbec neví, co dělá, mám sto chutí ho prohlísit za nesvéprávného, což tedy ten rozvod bude rychlejší
. Tvrdí mi, že neharaje, že je čistý a ve slabé chvilce sdělí, že poslední výplatu opět prošustroval půjčil si na ni.
Jo a poslední třešinka na dortu - prý mi to chtěl v lednu říct - a své rodině mám tvrdit, že mi to řekl sám od sebe… .p.
je mi vás líto,setkávám se s těmito závislákama každý den,trosky!!nemají nic a znala jsem je jako úžasný chlapy od rodin,dnes??smutný…já bych taky utekla…přeju hodně štěstí
Tohle je vážně hroznej případ… znám to z domova kdy mámin manžel hrál bohudík toho na starý kolena nechal, ale nebyl problém prohrát 100tis za noc
![]()
Je to šílený a moc bych nevěřila, že toho chlap jen tak nechá a vůbec když máte dítě. Bůh ví kde by byl schopnej si napůjčovat a kdo by pak přišel vymáhat! Fakt bych měla strach… ![]()
Přeji hodně štěstí a mnoho, mnoho sil ![]()
Bič a pryč, prohraje ti střechu nad hlavou!!!!
Jeden z mých sourozenců do toho před lety spadnou a mnoho let se pak z toho finančně dostával… není to prdel ![]()
Devcata, je to tak, jsem jako ve spatnem filmu. Můj sen o idealnim partnerovi se rozpadl diky blbe sms (díky bohu!), rodina mi tvrdi, ze jsem si toho musel vsimnout driv,ale uprimne fakt je to nahoda, ja to nepoznala. Citim se nejen podvedena,ale take zrazena. Uprimne milenku bych vydychala daleko lepe, proste bych se rozvedla a byl by klid. Tak to ted rozdýchávám a do rozvodu daleko…
On ze slušné rodiny, vzdělaný a milovaný otec rodiny,kdo by to do něj řek…
a já se cítím jako 5letá naivní holka, co ji vzali sen mít stastnou rodinu.
Ahoj, řeším dost vážnou věc. Jsem vdaná skoro 5 let, s manželem máme 3letého syna. Už rok se táhne manželova závislost na automatech.Od léta se léčí, chodí na skupinu,i přes to 2× (co já vím) selhal. Protože u sebe má hotovost maximálně do 500 kč, jeho karty mám u sebe já, každá recidiva se neobešla bez hrozného způsobu získání peněz - poprvé sebral peníze na dovolenou, podruhé se v noci vrátil z večírku z práce, vybral mi peněženku a domů se vrátil s částí peněz jen po pohrůžce, že ho půjdu hledat.
Takže mi to teprve teď celé došlo. I když se bude dál léčit, neznamená to, že léčba bude úspěšná.A je tu riziko recidivy při osobních problémech (a může se přece stát leccos). Takže teď zvažuju - stojí mi život s manželem - se schovanými penězi a obavami s dalšího průšvihu - za to ? Manžel se teď samozřejmě snaží, já jsem od poslední události začala spát v dětském pokoji a moc spolu nekomunikujeme. Na druhou stranu možnost, že bych ho opustila vnímá jako nefér - přece se začal léčit a snaží se… a musím počítat s tím, že může selhat..
Nevím, co dělat. Pokud ho opustím, možná to bude nefér, na druhou stranu, jaké máme šance ?