Zůstat nebo odejít - život s gamblerem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
252
30.12.11 20:50

odejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
30.12.11 20:56

Anonymko, co rozdělení SJM? Notářským zápisem hned v pondělí a nemusíš až do rozvodu trnout, že nadělá další dluhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
30.12.11 21:00

Přesně tak, donutit podepsat rozdělení SJM. Klidně i s pomocí někoho dalšího. Kamarádka takto naštěstí vyřešila svoji situaci - nyní už bývalý manžel alkoholik a gambler.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
30.12.11 21:04

Taky bych s ním nebyla. Nemohla bych mu důvěřovat a pořád hlídat…bát se kde nadělal dluhy. To prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45719
30.12.11 21:23

No rozděleni sjm…jde to, ale to by pak ten manzel všude musel ten notářsky zápis nosit a výslovně na to věřitele upozorňovat.....jinak pokud o tom věřitel neví tak to pro nej nema zádné účinky. A už vidím gamblera jak si jde takto půjčovat… Takže na to bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
30.12.11 21:33

verio, skutečně to tak je, že ti někdo může udělat dluh, aniž bys o tom věděla? Že věřitel nepotřebuje manželčin souhlas k půjčce, stačí jen souhlas jednoho a automaticky se stává dlužníkem i ten druhý, aniž by cokoliv podepsal a není to věřitel, kdo si musí ověřovat, zda nemá dlužník rozdělené SJM, ale dlužník to musí uvádět, jinak to neplatí? Vždyť to je přeci hrozné!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
31.12.11 09:39

Tak už jsem si zjistila, jak to jde, buď zúžit SJM a obeslat tím všechny banky a společnosti, kde přichází v úvahu, že by si manžel mohl půjčit (což je trochu pakárna) nebo to nechat zapsat třeba do katastru- tím je to veřejně oznámeno.
A pokud si manžel napůjčoval vyšší částky, než kolik je obvyklé hospodaření domácnosti a ty jsi nedala souhlas, tak ten dluh je jen jeho, v tom případě by se hodilo investovat do právníka. Prý ta částka nikde není stanovena, každý soud to posuzuje individuálně, ale pokud si třeba půjčil 20 tisíc, tak na to tvůj souhlas nepotřebuje, ale pokud si půjčil 200 tisíc a ty jsi o tom nevěděla, tak by to měl být pouze jeho dluh. Jestli se jedná o větší částky, tak si to zjisti, zbytečné splácet něco, z čeho jsi neviděla ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gambler a doma
31.12.11 14:58

ahojky,
devcata - jsem a byla jsem pragmaticka zena, byt jsem nabyla pred manzelstvim, takze utikat nikam nechci, Dozvedela jsem se to v patek, pres vikend s pravnikem sepsala navrh na rozvod a vyporadani a svereni ditete do pece, v pondeli prinutila manzela to vse podepsat. Ano na zuzeni SJM jsem se po porade s pravnikem vykaslala, da se udelat soudne(zdlouhave) nebo notarsky(hned), problem je, ze manzel ma v mem byte trvale bydliste, takze i kdyz to udelam, tak stejne veritele pujdou olepovat nas byt (byt mi vzit nemohou, pokud mi neco doruci, tak se jiste budu branit a vse dolozim). Trvale bydliste mohu zrusit az po rozvodu!, jedine ze bych dolozila, ze spolu rok nebydlime a mela na toho svědka z domu (spravni rizeni takovym zpusobem lze udelat,ale az po rozvodu), popr. bych musela podat zalobu na vyklizeni (a na ten tyatr u soudu atd., ze me psychicky tyra, na to nemam zaludek). Na rozvodu jsme se dohodli (jedina moznost, jak zustat se mnou a se synem v kontaktu). Pravne tedy myslim, jsem udelala, co jsem mohla. O tom katastru jsem nevedela, To by me me2dova zajimalo - myslíš přesně , co?
V majetkovém vypořádání, mám od něj podepsáno,že jsem o dluzích nevěděla. Ted jde o to, aby do rozvodu nezblb a neudělal další dluhy…
Jinak jsem chtěla napsat, že prostě v momentě jak jsem se to dozvěděla, tak bych ráda udělala šlus, jen bohužel to tak jednoduché není. Potřebuji, aby do rozvodu ty své dluhy platil. Po rozvodu budou již jen jeho. Navíc děvčata jsou vánoce a on je ten nejuzasnějsá otec, takze je to tezke to synovi zkazit, ze… Ano vsechny moc chápu, co je chteji podrzet, jak uprimne bych chtela taky, ale jak mohu, kdyz je nemocny! a to psychicky! Je to zacarovany kruh.
Uprimne pripadam si jako Alenka za zrcadlem. navenek vse super, uvnitr nuz v ruce. TAKZE DEVCATA - momentalne si mailuju s lidmi ze SOS Gambler a jak jsem pochopila, cisty gambler znamena 2 roky abstinence, tak toho muj muz ma jeste dost pred sebou.
 p.

• Citovat
  • Upravit
doma a gamb
31.12.11 15:02

Devcata, pisu to jen proto, ze vyvetrejte doma a kouknete na ucet svemu muzi, ja to nedelala celych 7 let a kdybych to pred 2 lety udelala, mohl byt klid. Alespon pro me.

• Citovat
  • Upravit
3140
31.12.11 19:00

No pokud máš nějakou nemovitost (píšeš, že byt ti vzít nemohou) tak zaslat na katastr do sbírky listin ten doklad o rozdělení SJM- princip publicity. Nebo to třeba publikovat v obchodním věstníku…ale pokud by manželovi půjčoval nepodnikatel, tak ten nemá povinnost se tam koukat.
Ale tak je fakt, že ani rozdělení SJM tě před příp. exekucí nezachrání, dokud má u tebe manžel trvalé bydliště a bydlí s vámi:-(
Njn, tak hodně štěstí do nového roku a ať tě čekají jen samé lepší zprávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
doma a gambler
1.1.12 16:40

Ahojky me2dova,
souhlas - on to trvale bydliste by slo změnit,ale musel by s tim souhlasit a přihlásit se k někomu třeba na chatu. Protože pokud by se přihlásil ke komukoliv z rodiny, tak polepí jejich domácnost. Jinak ještě k tomu SJM, pokud si vzal bez meho vědomi půjčky jinde a jak říkáš je to jen 30 000 nebo 20 000, tak to není nepřiměřená půjčka, pokud tomu lichváři nesdělí, že máme zúžené SJM (což o ni mají v těch jejich smlouvách podchycené malým písmem, že toto jim sděleno nebylo a on to podepíše, tak mám smůlu. A pokud podepsal tu rozhodčí doložku, tak vlastněpro ně není problém dorazit i s exekutorem a polepit,co se dá. Píšu tu to jen proto, že ty slečny a paní, co chtějí zachraňovat své manželi a jiné (nemusí být manželé, trvalé bydliště povolíte třeba kamarádovi či příteli, se kterým žijete- pro ně to platí také), tak se pak třeba budou velmi divit. Konzultovala jsem nějaké věci a gambler je čistý po 2 letech abstinence, ale i tak není jisté ze nenastoupí recidiva. Myslím, že pokud si člověk dá 2+2 dohromady, a máte rodinu či ji do budoucna plánujete, je zcela nemožné v takovém prostředí vychovávat své dítě.
Ano i já začínám mít šílené obavy, zda to není i geneticky dané a co můj malý syn…
hrozná představa.
No nechci být negativní a skeptická v novém roce. Manželovi jsem dala dnes striktní podmínky, jak to bude doma fungovat a pokud jakoukoliv mez překročí, tak u nás do rozvodu končí. Já jsem ta, která klade podmínky, žádný soucit, on je přece nemocný, to že lže mne, lze předpokládat. Horší je, že on je schopen obelhávat sám sebe a pak tvrdit, že to vlastně tak nechtěl. Držím palce všem, které tím bohužel také musí procházet. Držte se a nenechte citově s sebou manipulovat.
Přeji pohodový rok 2012

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.12 19:43

Doma a gambler, zkuste si to zjistit u vás na úřadě, u nás pokud přijde žadatel o změnu trvalého pobytu a řekne, že prostě trvalý pobyt nikde nemá, tak je mu jako adresa trvalého pobytu nahlášena adresa místního obecního úřadu (nebo magistrátu). Takových lidí je kvantum, kteří jako OFICIÁLNÍ trvalý pobyt mají adresu úřadu. Dělají to právě kvůli hrozbě exekucí.

• Citovat
  • Upravit
a doma gambler
2.1.12 11:48

Ano, to lze, ale nesmí to být manžel nebo dítě. Pak - přesto, že můj muž s tím souhlasí, musíme počkat až na rozvod. Tímto úkonem jej jako vlastník bytu mohu z bytu odepsat (tzv. ve správním řízení -doložit, že spolu rok nežijeme) a on si trvalé bydliště napíše na úřad. Bohužel jinak bych musela podat žalobu na jeho vyklizení z bytu, mít svědka z domu, že nás týrá atd. Takový tyjátr podstupovat kvůli sobě i dítěti nechci, tak jako tak rozvod bude rychlejší.

• Citovat
  • Upravit
a doma gambler
2.1.12 12:21

A ještě jednu věc, kterou jsem si uvědomila - když ten váš partner vám sdělí tuto skutečnost a příjde s plánem, jak tu celou věc finančně i léčbou řešit, tzv. prozře a pokouší se záchránit co se dá, jen to minimálně alespon první krok ke změně. A je tu vidět nějaká cesta k nápravě, tak jako alkoholik, který pochopí, že už zašel za mez.

Můj muž momentálně ale jedná pod tlakem okolí a okolností (přišla jsem na to, stydí se a nechce to sdělit své vlastní rodině), pokud příjdu s plánem řešení souhlasí, ale opět plán dělám já. Já mu sděluji, že bude mít režim dne, kde si bude zapisovat, co zvládl a co dne atd.(dle kniy profesora Nešpora: Jak překonat hazard)
Pokud jsem dobře pochopila, jedná se o psychickou závislost a zhoršené sebeovládání. On se není schopen v té dané chvíli ovládnout, doslova šílí a v té své šílenosti pak jde a dělá věci, které by jako inteligentní člověk vůbec nedělal - hra v kasinu(chemická reakce v mozku, uvolnuje se mu při hraní dopamin atd.) A nejhorší je, že on vůbec (díky té závislosti nevnímá horizont budoucnosti, tím, že ted to je pro něj vyrešeno (má kde spát, co jíst,vypráno, vyžehleno, idyla rodiny, lítost a soucit- on je ten chudák nemocen), takže - že třeba jeho syn nebude moc jet na školku v přírodě (však oni to zaplatí prarodiče, že - přece majá vnoučka rádi… a taky to tak dopadne bohuže) to ho vůbec netankuje.(obecná odpoved: to se vyřeší , zlato = v překladu, však ty řekneš rodičům nebo si půjčíš od kamarádky. Když mu člověk položí otázku, co bude dělat když to sebeovládání (proto ten denní režim) nebude schopen dodržovat (jaká sankce nastoupí), odpoví protiotázkou, že toto přece nikdy nenastane, to slibuje :-) (vůbec tedy nevnímá reálně svou situaci, není schopen ji vyhodnotit a vůbec nepřemýšlí dopředu s různými alternativami)
Můj muž, i když se mi omluvil, přiznal, že je závislý a že nám zkazil život, slibuje hory a doly a svou nápravu, v podstatě tomu veri - on fakt nelze, on to mysli uprimne, kdyz to rika. Jen jako nemocny clovek neni schopen pochopit, ze lzesam sobe, protoze sam to schopen neni a ze jedina cesta je lecba, ale takova, aby on chtel a ne, ze tu lecbu podstoupi jen z donuceni.
Kdyby totiž byl ochoten to řešit a byl tzv připraven na změnu, tak si sežene 3 zaměstnání a maká, aby to bylo co nejdřív splaceno… (třeba minimálně toto, toho ale nenapadne, že - jedině, že bych mu nějak opět pomohla?)

A poslední rovina je ta nejhorší a to je moje dítě, umíte si představit, že za takových okolností, kdy se nemůžete na partnera spolehnout, kdy musíte počítat s jeho výlevy a zvláštními reakcemi, kdy neustále řešite dennodenně finance, právníky atd a s pocitem, co se zase někde objeví, půjčka atd? To dítě to vnímá, jak jste nercozní, jak jste vzteklá - ne na něj,ale na partnera a to vás bude čekat celý život, tak to je síla.

To pak člověk, možná aniž by si to uvědomoval vychová dalšého neurotika a psychicky nemocného člověka, což já svému synovi udělat nechci. Stačí, že půjde do života s tím, že jeho otec jej finančně nezajistil a ještě je psychicky nemocen. To už samo za sebe je dárek obrovský.

• Citovat
  • Upravit
3140
2.1.12 13:43

Docela obdivuji, jak v tom máš jasno. To já se svou povahou bych se manžela pořád snažila zachraňovat, omlouvat různá selhání a naivně bych doufala, že mu něco docvakne a že se půjde léčit…ale je fakt, že ten tvůj postup je správný. Akorát na něj má málokterá koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí