Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, po dlouhé době jsem se zas dostala ke čtení a už nemám inspiraci. Nerada si půjčuji v knihovně knížky jen tak namátkově. Ale hledám něco dobrodružného, tajemného, možná i hororového, s trochou romantiky… Mám ráda Kinga, teď jsem četla Osvícení a bomba! Moc se mi líbil Třinástý příběh (nevím už autora), trilogie Stmívání, Dům u jezera… Prosím prosím o radu.. Čekám teď např. až se v knihovně uvolní od Larrsona Milénium, na to se těším…
Jsem v dosti podobné situaci.Dala jsem se víc do čtení a nevím jak a dle čeho v knihovně vybrat.Tak polovina půjčených knížek mě nezaujme. A také nevím jak hledat.
Zatím jsem zkusila, když se mě nějaká knížka líbí, tak kouknu na konec, kde je upoutávka na podobné knihy.
Nebo jsem hledala knížku na www.knihcentrum.cz a když jsem zadala knihu co mě zajímala, tak se pod tím objevily podobné. A občas podle názvu či přebalu knihy něco upoutá.
Jnak pokud máte někdo tip na knihy z islámského prostředí, nebo podobné jako Bílá Masajka, tak sem s nápadem. Leccos jsem četla, ne vždy to byly nejzajímavější tituly. Např. Panenky z ráje mě neupoutaly.
Také tematika druhé světové války mě není cizí.
A odlehčená literatura-četla jsem od Lancový Manželky, milenky a zoufalky. Pěkné čtení. Ale prý Lancová píše hlavně pro dospívaící holky a napsala dně knihy pro „starší“,což tato kniha byla jednou z nich. A nevím jak se jmenuje ta druhá…
@crazymisha holky u nás na diskusi hodně doporučují Theorina. Teď jsem od něj kupovala Skrýš (ta je prý nejlepší) kamarádce k narozeninám a zrovna tam bylo napsáno, že ho přirovnávají ke Kingovi v jeho nejlepším období (snad jsem to nepopletla, ale myslím, že zrovna k němu). Takže to si myslím, že by se ti mohlo líbit.
Jo Nesbo - velmi slušné a zamotané detektivky. Já na detektivky nejsem, ale toto mě chytlo.
@lasička1 Knih s islam. prostředí mám doma hodně, dobrá je Fatwa, Děvče z města mrtvých, Arabská žena (ta je drsná), Poslušná dcera, S láskou lvice apod. Teď čtu Útěk ze Sýrie, jak otec vzal matce dítě a ta se jej vydala hledat, moje noční můra.
@ellen.mody Děkuji za nápady. Fatwu mám nyní objednanou v Knihcentru. S láskou lvice nebyla španá kniha, ale porovnávala jsem jí s Bílou Masajkou, která byla o hodně lepší. Ten Útěk ze Syrie si objednám v knihovně. Fatwu bohužel neměli. Tu si koupím.
@marcela74 Jo Nesbo mi teď leží doma - Nemesis, jen nevím, jestli se do toho pustit, detektivky moc nemusím…
Ransom Riggs, Sirotcinec slecny Peregrinove pro podivne deti. Vynikajici ![]()
@lasička1 Zkus ještě Arabskou žena, tu jsem přečetla jedním dechem.
@crazymisha
stojí to za to, detektivky nejsou můj oblíbený žánr, ale když se do Nesboa začtu, tak to musím dočíst co nejrychleji do konce.