Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Musím říct, že nám tahle metoda kontrolovaného pláče pomohla.
Malá nebyla od začátku schopna sama usnout - ani ve dne, ani v noci. Večer jsme ji museli třeba i 3 hodiny (občas byly excesy i mnohem delší) nosit v náručí, několikrát ji pokládat do postýlky, kde se okamžitě opět probudila a brečela .. upřímně, bylo to vyčerpávající jak pro nás, tak i pro ni.
Estivilla jsme aplikovali v 6 měsících (poté co jsme vyzkoušeli ji dávat k nám do postele, zůstávat u ní u postýlky atd atd) a čekali do několika dnů výsledek. Mno naše Terča asi není v tomhle směru tabulkové dítě, takže trvalo téměř měsíc, než se umoudřila a přestala se vztekat. Bez partnera bych to asi nezvládla, museli jsme se podporovat navzájem, protože každý večer propukala v téměř hysterický pláč (bez jediné slzičky), který ze začátku trval i 2 hodiny. Ale povedlo se. Teď (v 10m) usíná téměř bez problémů, když je unavená. Má nastavený režim a vyžaduje svůj klid a prostor. Pokud jí tohle dopřejeme, není se spánkem problém.
Jak tak nad tím přemýšlím, tak u nás v podstatě není problém s usnínáním, protože ona usne rychle. Pokud pominu to, že usíná s lahvičkou. Kolikrát, když je hodně unavená a nemůže usnout, např. v autě, tak jí stačí lahvička třeba s čajem nebo vodou a usne hned. Myslím, že to používá na uklidnění místo dudlíku, protože ten nikdy nechtěla a odmítá ho i teď, když jsem jí ho zkoušela dát místo hlavičky. Problém je spíš to, že spí neklidně a hodně se budí v noci. Navíc s sebou hodně háže, čímž budí jak sebe, tak í mě a manžela. Ale dnes v noci se stal buď zázrak nebo byla už opravdu hodně unavená, protože se probudila jen jednou, kdy jsem ji přendala k nám do postele a potom spinkala v klidu až do rána. Tak snad to bude už lepší. Doufám… ![]()
Ahojky, potřebuju poradit mám 7 týdenní holčičku a malá včera celý den řvala, nemohla vůbec usnout a když usnula tak na 5 min a pak se začala kroutit a řvát. Přišlo mi to jako dětská kolika ale divný je že ona se vykadí i vyprdí ale kroutí se a křičí pořád
už nevím co mám dělat. Jinak kojíme teda alespon jsme do včerejška kojili od včerejška mě nechce dáváme i UM protože moje mlíčko jí nikdy nestačilo. Měli jsme dřív Nutrilon ale po tom měla malá hroznou zácpu tak ted máme sunar. Myslíte že to může mít z toho sunaru? A malá má zarostlej nehtík byli jsme ve čtvrtek u doktorky tam jí vymačkali hnis a mažeme framikoinem a už to má o hodně lepší a když jí na prstík šáhnu už nepláče takže z palečku to mít nemůže. Už vážně nevím prosím poraďte ![]()
@Michii19 : my jsme vyzkoušeli tři UM a nakonec máme Hipp, po ostatních jí bylo hrozně špatně
Takže by to mohla mít z toho sunaru. já taky přemýšlela nad hipp mají to na to bolavý bříško jaký používáte vy?
Synovi taky sedl až hipp bio combotic. Zkoušeli jsme dávat babylove, ale měl po něm bolavé bříško, na radu jiných maminek jsme zkusili hipp a je klid ![]()
Na hipp jsem už taky koukala a čtu od maminek samou chválu tak zítra koupíme a uvidíme ![]()
A davas i neco na prdiky? zkus ji dat na brisko a placej po plince-moje ditko to milovalo a aspon bylo chvili ticho! ![]()
Právě že už jsme zkoušeli všechno a včera už sem byla zoufalá protože nepomáhalo vůbec nic
dáváme infacol a jednou denně laktobacílky baby.
Taky jsme museli přejít máme Hipp bio combiotic a naprostá spokojenost ![]()