Malá nespí a řve - nevím, jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
31.3.10 12:54

Musím říct, že nám tahle metoda kontrolovaného pláče pomohla.
Malá nebyla od začátku schopna sama usnout - ani ve dne, ani v noci. Večer jsme ji museli třeba i 3 hodiny (občas byly excesy i mnohem delší) nosit v náručí, několikrát ji pokládat do postýlky, kde se okamžitě opět probudila a brečela .. upřímně, bylo to vyčerpávající jak pro nás, tak i pro ni.
Estivilla jsme aplikovali v 6 měsících (poté co jsme vyzkoušeli ji dávat k nám do postele, zůstávat u ní u postýlky atd atd) a čekali do několika dnů výsledek. Mno naše Terča asi není v tomhle směru tabulkové dítě, takže trvalo téměř měsíc, než se umoudřila a přestala se vztekat. Bez partnera bych to asi nezvládla, museli jsme se podporovat navzájem, protože každý večer propukala v téměř hysterický pláč (bez jediné slzičky), který ze začátku trval i 2 hodiny. Ale povedlo se. Teď (v 10m) usíná téměř bez problémů, když je unavená. Má nastavený režim a vyžaduje svůj klid a prostor. Pokud jí tohle dopřejeme, není se spánkem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
1.4.10 09:01

Jak tak nad tím přemýšlím, tak u nás v podstatě není problém s usnínáním, protože ona usne rychle. Pokud pominu to, že usíná s lahvičkou. Kolikrát, když je hodně unavená a nemůže usnout, např. v autě, tak jí stačí lahvička třeba s čajem nebo vodou a usne hned. Myslím, že to používá na uklidnění místo dudlíku, protože ten nikdy nechtěla a odmítá ho i teď, když jsem jí ho zkoušela dát místo hlavičky. Problém je spíš to, že spí neklidně a hodně se budí v noci. Navíc s sebou hodně háže, čímž budí jak sebe, tak í mě a manžela. Ale dnes v noci se stal buď zázrak nebo byla už opravdu hodně unavená, protože se probudila jen jednou, kdy jsem ji přendala k nám do postele a potom spinkala v klidu až do rána. Tak snad to bude už lepší. Doufám… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.3.14 10:08

Ahojky, potřebuju poradit mám 7 týdenní holčičku a malá včera celý den řvala, nemohla vůbec usnout a když usnula tak na 5 min a pak se začala kroutit a řvát. Přišlo mi to jako dětská kolika ale divný je že ona se vykadí i vyprdí ale kroutí se a křičí pořád :( už nevím co mám dělat. Jinak kojíme teda alespon jsme do včerejška kojili od včerejška mě nechce dáváme i UM protože moje mlíčko jí nikdy nestačilo. Měli jsme dřív Nutrilon ale po tom měla malá hroznou zácpu tak ted máme sunar. Myslíte že to může mít z toho sunaru? A malá má zarostlej nehtík byli jsme ve čtvrtek u doktorky tam jí vymačkali hnis a mažeme framikoinem a už to má o hodně lepší a když jí na prstík šáhnu už nepláče takže z palečku to mít nemůže. Už vážně nevím prosím poraďte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
16.3.14 10:10

@Michii19 : my jsme vyzkoušeli tři UM a nakonec máme Hipp, po ostatních jí bylo hrozně špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.3.14 10:18

Takže by to mohla mít z toho sunaru. já taky přemýšlela nad hipp mají to na to bolavý bříško jaký používáte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
16.3.14 10:24

Synovi taky sedl až hipp bio combotic. Zkoušeli jsme dávat babylove, ale měl po něm bolavé bříško, na radu jiných maminek jsme zkusili hipp a je klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.3.14 11:55

Na hipp jsem už taky koukala a čtu od maminek samou chválu tak zítra koupíme a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
16.3.14 11:57

A davas i neco na prdiky? zkus ji dat na brisko a placej po plince-moje ditko to milovalo a aspon bylo chvili ticho! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.3.14 12:45

Právě že už jsme zkoušeli všechno a včera už sem byla zoufalá protože nepomáhalo vůbec nic :( dáváme infacol a jednou denně laktobacílky baby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.3.14 15:30

Taky jsme museli přejít máme Hipp bio combiotic a naprostá spokojenost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.3.14 15:36

Taky vyzkoušíme a uvidíme :)