Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky máte nědko zkušenost s touto hudbou? http://www.nespavost.com/…miminka.html
Zkušenost nemám, ale mrkla jsem na ty stránky a na to video s rychleusínajícím miminkem. Bylo mi ho líto, že ho nechají krčit se zkrouceného v autosedačce. A bez ponožek. Já bych tak teda neusnula, i kdyby mi pouštěli kdovíco. Ale já nejsem mimino ![]()
tak jsem sehnala ten čaj,ale byl to nářez. Uspěla jsem až v 3. lékárně a ve 4 bylinkových obchodech ho neměli ![]()
K tématu: psala jsem, zda si myslí, že je to vhodné i pro větší děti než jsou novorozenci. Přišla mi tato odpověď:
Hezký den Katko,
myslím si, že devítiměsíční miminko není pro tuhle hudbu vůbec staré. Naše zkušenosti nám říkají, že do zhruba čtyřech-pěti měsíců mimčo hudbu vnímá jen hodně okrajově. Sice mu pomáhá s uklidněním či odvedením pozornosti, ale vlastně nerozlišuje co se v ní děje a tudíž ta efektivita jejího působení je omezená. Čím je starší, tím všechny detaily vnímá lépe a tudíž i ta dramaturgie třeba mého cédé funguje lépe. Ten zvyk určitě je důležitý faktor, děti jsou rády když slyší to co znají (nakonec to i plno dospělých), ale na druhou stranu jsou ohromně zvídavé a tak, když slyší něco nového co je neděsí a co se jim naopak líbí, jsou rády. Ty moje CD jsou koncipované tak, že zeb začátku obsahují plno všelijakých bláznivých zvuků, cinkání, pískání a tak, což se dětem líbí a většinoui je to docela zaujme, potom se pomalu hudba mění až do takové klidné části, kde se usíná (samozřejmě pokud dítě nemá nějaký objektivní problém jako je hlad, potřeba se vykakat, však to známe:) Čím starší dítko, tím by mělo lépe reagovat hlavně na tu úvodní fázi, ty zvuky by pro něj už neměly být jen nějaká veselá změt', ale právě i rytmus, melodie, pískání, cinkání, to všechno by mělo dítko zaujmout a „přinutit“ zaposlouchat se.
Doufám, že vám to co jsem vám napsal trochu pomohlo.
V naší nabídce jsou v tuto chvíli dva tituly, Nová relaxační hudba pro miminka a Spinkání s miminkem. Pro cenu a ukázky bych vám doporučil http://www.nespavost.com/objednat.html
V tom odkazu je možnost stažení, jsou tam krátké ukázky. Zkus to malé pustit, Lukymu se to líbilo. V pozadí se tam směje miminko. No, ale jestli to budu kupovat, to fakt nevím. Nechám si to projít hlavou, ale nejspíš by to mohlo nějaký smysl mít. Myslím si, že nejlepší by bylo, kdyby to znal od mimi, teď si fakt nejsem účinkem jistá. ![]()
jsem si pustila ukázku a spolehlivě mi to vzbudilo kluka spícího v postýlce ![]()
myslím, že ta hudba je příjemná, ale ten dětský smích v tom rušivý ![]()
já mám hudbu od Roland Sante - používají tam akordy v tonech, které miminka dobře vnímají a působí to uklidňujícím dojmem. Teda---já měla nespavce ořvaného, takže na něj to mocnefungovalo a uklidňovalo to akorát mě. Ale aspoŇ něco ![]()
No já to kašlu, kdyby se mi dneska malá nevzbudila ze zvyku na jídlo tak spala celou noc. Kakiko ten čajík fakt začína zabírat, jenže zabírá tak po třech hodinách, takže jí ho asi budu dávat kolem 5-6 aby už fungoval, když jde spát.
Jinak jí dávám do koupele johnsons baby na dobré spaní a mažu jí i tím olejíčkem, je to levandule, tak to uklidňuje. Uvidím co nám řeknou po tom EEG a jestli nám dají ještě tu sedálii. Jinak trávíme celé odpoledne venku, jelikož malá chodí za ruce, tak jí vždycky na půl hodinky vytáhnu z kočárku a chodím s ní za ruce aby se trošku hýbala. ![]()
Kakika píše:
tak jsem sehnala ten čaj,ale byl to nářez. Uspěla jsem až v 3. lékárně a ve 4 bylinkových obchodech ho neměli
A můžu se zeptat, jaký čaj? Zvlášť když LadyRebeka píše, že funguje? ![]()
Katko no my jsme s kakikou tež expertky to je z jiné diskuze víš, dáváme čajík na uklidnění na noc od megafytu, je to tady z téhle diskuze https://www.emimino.cz/…treni-39382/
tak se koukni jestli chceš je tam i odkaz na ten čajík. Jinak holky stáhla jsem si z netu album jmenuje se to sweet mama a je to pro maminky s dětmi relaxační hudba a je to fajn na nervy, strašně fajn. ![]()
Rebeko, máš pravdu, ten čaj je fakt zázrak. Včera jsem mu ho dávala cca od 16.hodiny večer (je kojený, takže toho moc nevypije) a běžně mě budil do půlnoci minimálně 3× a po půlnoci už se to ani spočítat nedalo. Na dnešek mě vzbudil o půlnoci, ve dvě, v půl čtvrté, v půl šesté a o půl sedmé jsme vstávali. Proti předchozím dnům jsem se královsky vyspala. Já mu ten čaj dnes dávala v průběhu celého dne (abych do něj dostala celý šálek) a unavený nebyl, teď už hodinu chrní v postýlce a zatím ani nehlesl, takže to vypadá, že to má fakt velkou šanci na úspěch.
Koupel od Johnson´s jsem zkoušela někdy před vánoci, ale Luky byl po třech dnech strašně vysušený, takže koupu zase buď ve weledě, nebo jen čisté vodě. Olejíček bych mohla zkusit.
Kakiko já to nechci zakřiknout, ale my jsme dneska ještě vzhůru nebyli! a to je 23:00 jinak my jsme se z toho v zimě taky osypali a vysušili jak blázen!! Takže jsme to zkusili teď a dobré, je to paráda. ![]()
Tak to já ji zase vyštrachám a zkusím to
Jinak dnes to bylo podobné jako včera, takže čaj je prostě super. Jo a vstávali jsme skoro až v 8!!! Ale je fakt, že včera jsme byli většinu dne venku, spousta zážitků, takže i z toho mohl být unavený, ale i tak se mi nebudí co 20 minut a to je prostě príma ![]()
Hele holky, koukly jste se co je to za chlápka? Já teda jo, většinou pátrám trochu do hloubky, když se o něco zajímám. Mám pocit, že to rozhodně stojí za vyzkoušení, má za sebou hezkých pár titulů a recenze ucházející. Cena absolutně přívětivá 149,– Kč v porovnání s panem Rolandem Santém (ikdyž jak jsem zjistila je to takový nick name
) a cena jednou taková, no hold hezký lapavý pozlátko. Je stejně hezký, že aspoň pár lidí z hudební branže se zajímá o ty naše mrňouse…Já jsem nějakou relaxaci poslouchala už během těhotenství na mě to působilo ok tak uvidíme co to udělá s malým.
ahoj, také koukám po hudbě pro miminka a našla jsem v levných knihách cd od roberta jíši, jmenuje se to sladké sny a stojí to pouze 39Kč…mějte se
Ahoj holky,
tak tohle vám musím napsat: včera jsem potkala toho Roberta Jíšu na jedné akci firmy kde dělá můj muž, tak jsem se s ním dala do řeči. Docela sympat'ák, musím říct
no a tak jsem se ho ptala jak to bylo s tím mimčem a taky proč ho nechali trápit se v té autosedačce. A on mi docela příjemně vysvětlil, že ten kluk na tom videu je jejich Jáchym, a že prej když mu bylo toho půl roku kdy se to točilo, tak že prostě nejlíp ze všeho zabíral v autosedačce, což je samotný prej docela mátlo, ale v postýlce prej nezabral nikdy tak dobře a spokojeně jako v autosedačce… Asi že si myslel že je v autě což prej zbožňuje. A bez ponožek byl prej z prostýho důvodu, že v té místnosti v tu chvíli prej bylo hodně teplo. No prostě docela mě dostal. Žádnej Herodes ![]()
Cédéčka prej se jim prodávají dobře a mají údajně i docela dost reakcí s díky od maminek, ale to už třeba mohl kecat, nevím, s tou autosedajdou mě ale dostal. Myslím, že je v pohodě, tak jen tolik, byl mi sympatickej a tak to jeho CD zkusím ![]()
Alenko ty sis jako myslela, že když někdo nechá mimčo usnout v autosedačce a sundá mu ponožky, tak ho tím úmyslně týrá..?
No potěš koště ![]()
To z tebe měl asi Robert radost, musím se ho zeptat ![]()