Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás to tak fungovalo… bez dudlíku začala vstávat cca o hodinku dřív.
Taky jsem byla otrávená, holt něco za něco
Zas je fajn, že to šlo tak lehce, to se hned tak každému nepovede ![]()
Ahoj,
neni ta doba probuzeni posunuta, protoze je driv svetlo? Moje deti reagovaly spis na tohle. Jinak v tomto veku bych se k dudliku uz nevracela.
Pokud si dobre pamatuju, tak u nas byly doby probuzeni ruzne, ale vetsinou v trimesicnich obdobich. I dnes to vlastne plati i kdyz mam deti odrostlejsi. Obdobi vstavani ve ctyri nebo v pet nas taky neminulo…
Terik
Ahoj,
dudel už nevracej. Lukáš vstává kolem 6-6:15 běžně,večer usíná mezi 19:30-20:00 a po obědě spí zhruba 2hodiny. Než se narodil Radim,vstával i v 5 a to byla tma.
Třeba bude ranní ptáče
Taky mám jedno doma, vstává mezi pátou a půl šestou a večer usíná okamžitě po večerníčku. Už to tak má rok a asi jí to vydrží. Navíc je ráno hned čilá a plná života, žádné takové to rozespalé bloudění po bytě nebo nedej bože aby nechala mamku dospat ![]()
Ahojky,Kačka byla bez dudlu od narození,tak do 22m spávala do 8-8.30 a najednou konec,vstávačka mezi 6-7h
No hlavně,že nevstává v 5,jako některý děti,to by mě trefilo ![]()
My nemáme dudu cca tři týdny, byl velký závisláček tak mě překvapilo jak to šlo lehce a to jsem ho stříhala DOPORUČUJU!! dočetla jsem se o tom zde v diskuzích. Jenže to vstávání se nám též posunulo tak o hoďku dřív, příčítám to právě dudlíku. Chodí spát kolem 20 hod a vstává kolem půl sedmé až sedmé. Zase si říkám, že to ještě jde děti mých kamarádek měli období právě i kolem páté!! Ježiši to bych snad nevstala. A chlapeček jedné z nich přes den nespí vůbec a v noci v kuse tak 3 hodky a pak už se pořád budí. Takže máme zlatá dítka může být daleko daleho daleho hůře
Adámek je taky ranní ptáče.Dudlík na to neměl vliv.Sám ho odložil asi v 10 měsících.Dodnes mu zůstalo,že usíná kolem 20:00,když přijde ze cvičení nebo je unavený,tak i dřív a vstává kolem 6:00.Už chodí do školky,je to super a i mě tento režim vyhovuje..Ale v kombinaci s mladší typickou noční sovou je to na zabití ![]()
u nas ranne vyspavanie skoncilo zaroven koncom v kojeni.vzdy rano si cucol a este chrnel dalej..vlastne som bola tiez ako taky dudel
no..ale ako prestal pit mliecko, prestal dlho spinkat..a celkovo spi menej ![]()
Jéé,Romuldo,tak to máme naprosto stejný problém stejně načasovaný..Nechala jsem malému dudlík na spaní ještě přes nemoc (aspoň nějakou radost a hodně byl ubrečený),a jen co se z toho minulý týden dostal,šup s ním pryč..A najednou se také místo mezi 6-7 hod budí cca o hoďku dřív.Tak nevím díky čemu to je..jestli absencí dudlíku,nebo dřívějším rozedníváním nebo hladem..Byl 14 dnů nemocný a nejen že nejedl,přestal pít i mléko,což jsem neřešila,stejně zahleňuje.Teď už je zdravý,ale dál nechce večer mléko,jinak nevečeří nic.Tak ani jako zkušená matka prostě nevím
Ale vím,že dudlík už určitě nevrátím,on ho stejně nevyžaduje.
A stejně vstávám s dcerou v 6.30 do školy,tak mi to zase tolik nevadí,jen víkendy mě štvou
i s ohledem na dceru,aby se vyspala.
Ahoj,
no to mi ani neříkejte,že až malýmu zabavim dudlík,tak bude vstávat ještě dřív než teď!A to dneska spal skoro do půl sedmý - svátek..jinak šestá,půl šestá
Nedávno se nám podařilo,že ho nemá přes den,ale občas si na něj vzpomene.Dokonce je ochotný mi ho po spaní dát,abych ho uklidila,ale s tím spaním zatím nevím..uvidíme.Mladší syn ho v tomhle věku už neměl ![]()
S dudlíkem nevím, ale naše dětičky taky před týdnem začaly vstávat o hoďku dřív, a dál to posouvají na ranější hodinu. V něčem se na to léto fakt netěším
.
My jsme dudlík nikdy neměly.Ale jeho ranní vstávání má vždycky takový zvláštní etapy.většinou po 3 měsících se mu doba vstávání mění.Nedávno se budil v 8 nebo 8.30 chodil spát ve 20 hod.A teď vstává v 6 někdy v 7 a chodí spát stejně.No tak nevím.Možná je to tím že dřív svítá. ![]()
Ahoj holky, maminky, pořebovala bych znát vaše názory: úspěšně jsme se zbavili před týdnem dudlíka, malej ho dal kočičce na terasu a když jsme přišli z neku, už tam dudla nebyl !!! Pochopil to, nevyžadoval ho pak, paráda !!! Ale od té doby se ráno budí mezi 5:00 - 6:00 hod. a je po spaní, dřív jsme spávali do 6:30 - 7:00. Myslíte že to je tím nebo to je jen náhoda, že se začal budit dřív? Kdyby dudlika měl, v postýlce by si ho našel a ududal se ještě do těch 6:30 ??? Díky vám za odpovědi.