Nespavec.....co s ním??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
28.2.10 07:56

Nespavec.....co s ním??

Ahoj, myslím, že už jsem se tu někde zmiňovala, ale byla bych ráda za rady všech, co mají obdobný problém a našly nějaké řešení, nevíme si rady…je nám témeř 8 měsíců, malýho kojím a dávám přes den příkrmy a na noc kašičku.Každou noc( někdy s vyjímkou)je vzhůru dvě hodiny v kuse, někdy déle. Než se takhle vzbudí je ještě i několikrát vzhůru a kojíme. Nemůžu říct, v jakou hodinu se budí na ty dvě hodiny, ale je to pokaždé od těch 00 h do 4h, v tomto rozmezí.Najednou má jakoby vyspáno a konec, chce lézt, stoupá si v postýlce a my dáváme pozor, aby se mu nic nestalo. Chceme ho ale naučit, že je noc, takže lézt nenecháváme a snažíme se, aby ležel, takže mu zkouším dávat prso, povídat, zpívat, jen abychom ho udrželi a pak ho také držíme,což se mu nelíbí a pak pláče. Naštěstí mě muž střídá, protože by mi už asi odpadlo rameno. Když už konečně usne, za hodinku, někdy hodinu a půl je vzhůru zas, no a vstáváme každý den v pět ráno.Dneska byl vzhůru od jedný do čtyř, usnul už pláčem a v půl šestý byl zas vyspalej. Už jsme vážně unavení a kord muž do práce. Myslela jsem, že se třeba budí tím, že jsme ho učili spát samotného v postýlce, to se nám povedlo, tedy do tý doby, než se začal stavět v postýlce, ted už ho zase uspávám, protože to bylo nejméně 20× ukládání do lehu.. Ted když u mě usíná, myslela jsem, že ho to třeba uklidní, ale není to tak, můžem s námi spát v posteli, v postýlce…a stejně nespí. Máme se s tím smířit a hrát si s ním v noci, vstávat uprostřed noci, jít pryč z ložnice a po dvou hodinách si jít opět lehnout, nebo co myslíte? Někdo říká, že spí hodně přes den, spí třikrát za den( doktorka tedy říkala, že je to v tomhle věku ještě normální), spí dohromady tak 4 až 5 hodin přes ten den, nenutím ho spát, je prostě unavený…ráno když v pět vstáváme, v půl osmý už je uplakaný a v postýlce za chvilku usne..zajímavý, že sám a nestoupá si…asi je taky unavený z tý noce, ale nikdo mu neříká vstávej :roll: . Pokud by vás něco napadlo, napište…napadlo mě ještě spát někde jinde než v ložnici, máme zkosené šikminy a slyšela jsem, že to nemá dobrý vliv na zdraví a spánek…už mě napadá cokoliv :zed: Že bychom ho dali na vyzkoušení k babičce??? :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
28.2.10 08:44

Lituju vás. Maty se sice dost často budil, ale že by kunil 2 hodiny v kuse, to teda naštěstí ne.
Já osobně bych malého nechala svému osudu. Ať si kuní v postýlce, ale je noc a mamka s taťkou jsou unavení a spinkají. Žádná zábava, žádné držení, žádné povídání, žádné hlídání. A chodila bych po chvilkách za ním. Uložila, vysvětlila, že je noc a šla si lehnout.
Ale třeba poradí holky, co mají zkušenosti. Ať je to jen období a rychle přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.2.10 08:48

slunicko nedokazu rict co zafunguje u vas, ale muzu ti napsat jak to bylo u nas.
Skoro do 7mi mesicu, byl nas syn maly terorista…ja na to narozdil od tebe, byla v noci dost sama, protoze manzel se potreboval aspon trochu vyspat, i kdyz to vetsinou stejne neslo ani kdyz jsem s malym odesla treba do obyvaku.
U nas k tomu byly hodne jeste koliky, takze jsme ho porad omlouvali. Nikdy do te doby nespal dyl nez 2 hodiny v kuse, byla jsem chodici mrtvola…az jsme si rekli dost…nacetli knihu slovenskych lekaru o spanku…a pustili se do toho…prvni faze byla ze takhle velke dite uz v noci kojit nepotrebuje…

(zvyk je proste zelezna kosile…a ustupovat v tomhle je dost cesta do pekla, jak se mi ted potvrdilo u dvou kamaradek, ktere na to maji jiny nazor a po roce je to uz skoro nemozne to ty deti odnaucit…jedna v roce ditete koji v noci co 30 minut.. :nevim: …jasne ze jednou se to odnauci, nebo ty maminy reknou dost, ale kdy to bude a za jakou cenu to nedokazu rict…)

…to slo docela bez problemu, drzela jsem se hesla ze kdyz uz jednou spal treba do 2 do rana, neni mozne aby druhy den se vzbudil uz v 10 vecer a bylo to hlady…takze dostal jen dudlik, pripadne napit vodicky…to pochopil celkem rychle a ustalili jsme se na jednom kojeni za noc kolem 2 hodiny rani, behem mesice se sam odnaucil i to…

…ale naprosto zasadni bylo aby se naucil usinat sam…s tim se u nas vse otocilo o 180st…najednou spal lepe…tech par krusnych veceru za to stalo.
Zpetne tohle povazuju za svuj nejvetsi vychovny uspech :mavam:
Od tech asi 8mi mesicu nam spi prakticky celou noc s vyjimkou buzeni na dudlik pri rustu zubu atd. zvladli jsme to jeste nez se zacal stavet…vy uz jste v malinko tezsi pozici, ale myslim ze se to jeste vcelku zvladnout da, jen musite byt opravdu rozhodnuti, ze s tim chcete neco delat :wink:

Jinak to ranni vstavani jsme meli taky, pak uz byl v 8 desne unaveny a musel jit hajat…postupne se to da hezky natahnout…preju uspechy, tyhle deti uz si hodne potrpi na rezim, kdyz se vam ho postupne podari nastavit, mate vyhrano :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.2.10 12:22

Nejsem zastáncem drastických metod,ale pokud jste hodně unavení a hodně vyčerpaní,zkusit ho dát na noc k babičce není špatný nápad.Ony se děti jinak chovají doma a jinak někde jinde.Vlastní zkušenost nemám,ale hodně maminek v podobných diskuzích psalo,že právě pobyt u babičky jim naučil spinkat dítě celou noc :nevim:

U nás je to tak:
Adámek je od miminka skřivánek.Chodí spát brzy a brzy vstává.Jako miminko velmi brzy.V 8 měsících se na kojení budil snad jednou za noc.Od 7 večera do 5 ráno spal.Přes den jen dvarát tak na půl hodinky.

Emička je sova.Od příchodu z porodnice asi do půl roku spala celou noc - Tak od 9večera do 8-9 rána.Spala dost i přes den.V podstatě daleko víc než Adámek.Po půl roce se to pokazilo.Usínala hodně pozdě večer,ale jak usnula,spala taky celou noc.Přes den spala stále hodne.Budila jsem ji,moc to nepomohlo.Byla akorát nevrlá a protivná..Po čase se to zase srovnalo a dnes spí většinou celou noc - od8 do 7,s jedním nakojením nad ránem.Tak ukázková noc není samozdřejmě každá.

Já bych se držela zásady,že noc je na spaní,žádné uspávání,kojení pořád dokola,hraní si s ním :nevim: Do postýlky,dobrou noc a hotovo.U Emičky,když nechtěla jít pozdě večer spát,jsem se to snažila praktikovat taky,ale nešlo to dlouho,máme malý byt a svým řevem by Adámka vzbudila.Kdyby byla první dítě,byla bych na ni tvrdší,jestli by to mělo úspěch,nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
28.2.10 13:29

tak to znám velice dobře. Naše Anička (7M) je to samý. V noci se vzbudí cca 2× (to dám dudlík nebo napít čaje - aspoň to noční kojení jsem jí tímhle odnaučila) a pak se vzbudí třeba ve 4 ráno nebo v 5 absolutně vyspalá. Dokud je v postýlce (což se snažím aby byla), tak začne po chvíli řvát. Když jí vyndám, tak je to chi chi chi - prostě je vyspalá.
Spát jí dáváme v 8 večer a přes den naspí tak cca 3 hodiny.
Taky už nevím, co mám dělat.
Všichni radí jenom VYDRŽET, že se to časem srovná.
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
5964
28.2.10 13:37

Sluníčko - můžu Ti říct, co jsem vypozorovala u nás a jak si děti učím já. /mám ještě dva kluky/ A ty si buď něco vezmeš anebo taky ne.
Barunka byla taky zvyklá přes den hodně spát, navíc vydží ještě i dnes 2-3 hodinky v kuse. Ale je už opravdu dost velká a tak přišel čas buzení. Chce to dobré nervy, důstlednost a hlavně abyste v tom byli s manželem zajedno. Momentálně Barča vstává po šesté ráno a po té půl deváté už začíná být protivná a je už unavená a tak jde spinkat. Většinou usíná sama bez protestu. Pak jde spinkat po obědě,to vydrží spinkat nejdéle a já ji nechám. Jenže když spí tak do tří, půl čtrvté není schopna vydržet pak až do večera. Byla vždycky zvyklá ještě k večeru na jedno spinkání. Ale bohužel, pak se právě začala budit v noci i na jiné věci než na jídlo :roll: . Takže podle toho, jak nám vyjde odpolední spánek, buď se snažíme za každou cenu zabavit a vydržet už bez spánku anebo /což je většinou/ ji nechám ještě na chvíli pak k večeru zdřímnout. Ale max. na 15-20 minut a to max před půl šestou. Pak jsem vypozorovala, že spinkat už nemůže, protože pak si v postýlce neustále stoupá a nechce spinkat. V sedm se u nás koupe a do půl osmé spinká. Takže za mě, nenechat už tolik spinkat přes den. Klidně 3×, ale to třetí spaní opravdu zrátit. A s nočním kojením. Byla zvyklá 3×, ale má už 10 kilo, přes den toho sní myslím už vcelku dost a určitě nemá hlad. Je to jen zvyk, vypozorovala jsem, že už ani tolik nepije. TAkže důsledností jsme snížili na jedno, kolem druhé. A taky - když se vzbudila na kojení -přijít, položit, pohladit, případně pak chvilku ponosit a odejít. A je lepší tatínek, není z něho cítit mlíčko. Poprvé vydržela řvát přes hodinu a pokládali jsme snad 10×, pdruhé chodil už jen tatínek a stačilo 3× položit a 20 minut, po třetí stačilo 1× položení a hladit a počtvrté už se nevzbudila. Jde to opravdu naučit, ale chápu, že ne každá maminka na to má.
Tak přeju hodně sil, ať už vyzkoušíš cokoliv :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
28.2.10 13:39

Zdeni - tak na to, že malá spinká přes den „jen 3 hodiny“ je tedy pěkně čilá ranní rybička. Tak držím pěsti, ať to brzy přejde a trochu si ráno přispíte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.2.10 14:03

Tak já jsem taky měkká, ještě v noci 2× kojím, ale už to chci řešit.

Co jsem ale dělala od začátku - když je spokojený a nebrečí, tak ať si povídá, sedí, staví se třeba na uši, ale je noc a já spím :mrgreen: Docela to u nás funguje, většinou usne taky a zbůhdarma se nebudí - jenom na to prso :roll:

3× denně spal myslím Samík v 8 měsících taky, teď to sám zredukoval na 2 spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.2.10 14:21

Sluníčko u nás je to obdobné. Taky ještě kojím, ale na prso se malá nebudí, spíš chce chovat. Přes den spí tak 5 hodin, po odpoledním spaní je tak 3hodiny vzhůru(víc nevydrží) a pak jde spinkat, položím do postýlky, držím ručičku a ona usne, ale každý večer je po 30min.vzhůru, pokud ji vezmu na ruce a začnu houpat, tak chrní dál, ale pokud ji nechám v postýlce a dám jí jen dudana a ručičku, tak se rozeřve a je schopná i dvě hodiny fnukat, úplně se probere a pak prostě nemůže zabrat :zed: Spí max.4hodiny v kuse a potom kolem 4hodiny ranní je vyspaná a hodinu prostě nespí, po hodině ji musím zase vzít na ruce a uhoupat, pak vstává kolem 8. Jsem už taky z toho zoufalá, nejhorší je, že prostě vždy vyměknu a na ty ruce ji zase vezmu. Taky budu ráda za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.2.10 19:05

Děkuju vám za vaše názory a rady, každý dítě je jiný, jinak všechno zvládá. My se naučili taky hezky usínat samotný, trvalo mu to tedy asi měsíc, než se to opravdu naučil, ale byla to paráda..v noci se ale stejně budil, klidně i za hodinu, tak jsem mu dala čajík. Někdy to vzal, někdy nechtěl, tak jsem mu dala prso..už jsem nechtěla, aby plakal. Je to vážně těžký dilema..to samotné uspávání jsme porušila tím, že sis toupal v tý postýlce, apk azse, že má kašel a rýmu a z kašle se mu zvedal žaludek, nechávala jsem si ho u sebe i v posteli, abych na něj viděla…no a pak jsem zase to samotný uspávání porušila a začala uspávat…nějak to dělám, tak jak to právě cítím..myslím si,že mě potřebuje a hlavně cítím, že je klidnější, když je u mě…ráda bych, aby to bylo dítko vyrovnané a klidné a já se bojím, že tím plakáním a nedáním mu to, co potřebuje mu ubližuju. No ale využívá toho pěkne, v náš neprospěch a to každodenní nevyspání se je pak znát zase na mý psychice. Zaplaťpánbůh, že mám muže, který mi pomůže a nechá mě jít přes víkend se vyspat a taky babičky, který malýho jdou vozit a můžu to taky využít na odpočinek. Já jen doufám, že je to jen období…takže musíme vydržet!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.2.10 22:54

slunicko

moc preju abys mela pravdu, hlavni je fakt delat to jak to clovek citi..
u nas vim ze by tohle neproslo, ale mozna i tim, ze jsem nemela ty babicky mi to doslo trochu driv…
a hlavne daleko vyrovnanejsi a klidnejsi jsme oba byli, kdyz jsme se vyspali…zamerne pisu oba, protoze i na prckovi bylo najednou videt, ze to nocni vstavani proste vycerpava :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.3.10 08:16
slunickop píše: … tak jsem mu dala prso..už jsem nechtěla, aby plakal. … já se bojím, že tím plakáním a nedáním mu to, co potřebuje mu ubližuju. No ale využívá toho pěkne …

Jen výcuc toho, co jsi napsala, ale v podstatě sis i sama odpověděla. Ty děti jsou neuvěřitelně vyčuraný a ten váš malej s váme pěkně cvičí. Myslím, že když ho chvilku necháš plakat, neublížíš mu. Ale je to tvé dítě, jen ty sama ho znáš. Takže opravdu dělej to, co cítíš, že je nejlepší. V tomhle ti fakt nikdo nepomůže.
Já bych ti jen poradila, až jednou přijde den, kdy se naštveš, pevně se rozhodni a tomuhle nočnímu „vyvádění“ rázně utni tipec. Ono totiž stačí to pevné rozhodnutí, dítě to cítí a kupodivu tolik nevyvádí, když mu „něco“ odepřeš. Aspoň u nás to tak fungovalo.
Držím palec, ať to radši brzy přejde :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401