V noci se bezdůvodně budí.

27264
23.2.10 14:42

V noci se bezdůvodně budí.

Holky mám docela problém.
Už několikátou noc se mi stane, že se malý vzbudí a nechce spát.
Například dneska v noci. Šla jsem si lehnout, naklonila jsem se nad postýlku a cítím, že je malý pokaděnej. Přebalila jsem ho, rovnou i nakojila, dala do postýlky a řev. Chvilka utěšování, po 20 minutách vyndání z postýlky, snaha utěšit v posteli, několikrát zabral, ale po pár minutách ho něco vzbudilo a zase se rozbrečel. To trvalo asi hodinu. Další hodinu seděl u nás na posteli a povídal. Pak jsm ho dala do postýlky a povídal si tam. Narozdíl od mého muže fakt nedokážu usnout, když si někdo vedle mě povídá, zpívá, kvílí…
Předminulou noc prozměnu začal plakat po kojení a opět vždycky usnul a zachvilku ho něco probudilo a plakal dál.
Co s tím máme dělat? Řvát v postýlce ho klidně chvíli nechám, ale on se potom začne úplně zakuckávat a navíc bydlíme v paneláku a myslím, že sousedi nejsou zvědaví na to, aby museli v noci poslouchat moje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
23.2.10 15:08

rafánek poslední dvě noci taky kolem čtvrté vykládal, vykládání přešo v řev, který ale naštěstí zastavil dudlíček. o ostatních četných dudlíčkovacích výletech nemluvě, spíš nevím, proč jako byl vzhůru a veselej

říká se, že mají děti více spát ve dne a že budoi líp spát v noci, no tak držím rafana v kočárku, protože ani to denní sopaní není jako dřív, kdy dal v kočárku třeba 2 hodiny. teď má svoje třicetiminutovky a víc ani ťuk.

jo a vstává taky stále dříve, už se nemůžu dočkat změny času… nechce se mi chodit spát kvůli němu v sedm večer :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
23.2.10 17:00

Moje zkušenost je taková, že jsou to přechodná období, takže spíš zatnout zuby a vydržet, pokusit se nevypěstovat nějaké zbytečné zlozvyky…u mých dětí to naštěstí vesměs přešlo samo, oba si tím prošli, že se na mě v noci tvářili jako sluníčka, klidně i dvě tři hodiny…nerozsvicet, nebrat z ložnice, pokusit se je udržet v postýlce (v našem případě tedy ve společné posteli).
Držím palce, ať to se to i u vás spraví samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
23.2.10 17:07

Tak u nás to je úplně to stejné, přes den si dá 2× 45min, ale fakt na minutu přesně .....
Večer usne v 8 a pak se každou noc budí přesně ve 22,30, v 1,30 a v 4,30 to už končí u mne v lůžku do 7,30 a to se jen vrtí a kope nohama...... Jsem KO, doma bordel protože dopoledne si chodím lehnout s ním a odpo jsme venku. Ráno něco uklidím, v poledne uvařím a odpoledne jsem mrtvý muž (žena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
23.2.10 17:08

Já mám na to trochu jiný názor, my jsme malou přestěhovali do jejího pokojíčku a přešlo to úplně. Je fakt, že teď se mi taky občas stane, že ne a ne zabrat, ale tak prostě už nemůže usnout. Jinak ale máš dost mléka ještě na zasycení? Nebolí ho bříško? Není mu horko nebo zima? Nerostou mu zoubky, zkus zvážit i tohle. Malá taky řvala furt zkusila jsem vše a pak mamka koupila gel namazali jsme a byl klid pak zase další noci znovu tak jsem volala Dr. zkusila jsem jestli ucítím pod dásnem a byl tam hrbol jako blázen tak dát na noc proti bolesti nurofen, panadol nebo ibalgin ne kvůli mě ale kvůli ní ať se vyspí no a spala celou noc. Jestli vyloženě jen vymýšlí zkusila bych to přestěhování třeba prostě potřebuje jen soukromí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.2.10 17:13

prestehovani nam pomohlo prechopdne, to nocni povidani se projevilo uz v novem pokojicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.2.10 17:51

Holky děkuju.
Já doufám, že je to jenom přechodový období. Nedávno měl období, kdy řval před spaním. Zavedli jsem vyřvávácí metodu a pomohlo. Já ho teda z postýlky beru až v nejkrajnějším případě. On si začne třeba i v postýlce stoupat, jenže jak je unavenej, tak padá a omlacuje se, takže opět důvod ke řvaní. Zuby jsem včera namazala a stejně to nepomohlo.
Jinak malej spí přes den docela dost, cca 3-5 hodin.
Přestěhovat do pokojíčku už mě taky napadlo. Zkusím jen co se odstěhuje ségra.
Jako pokud by si povídal, tak je mi to jedno, ale když on chce evidentně usnout a nejde mu to, tak je mi ho strašně líto. Sama vím jak je to nepříjemné.
Jo a dudlík u nás nepřipadá v úvahu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
23.2.10 18:03

tak já bych řekla, že je to asi taky přechodné období, u nás to bylo taky, ale taky jsem nedělala nic jiného,aby si nemyslela, že se holt i v noci může rozsvítit a hrát si to jako např., prostě položit, tma a ted se spinká, v posteli s náma malá nespala nikdy, vytahování a utěšování na rukou u nás taky nikdy neproběhlo a je fakt, že u nás nejlíp zabralo, když jsme malou v 9m přestěhovali do pokojíčku. to najednou jakoby utlo a spala celou noc. kolikrát si říkám, že jsme ji tam snad vadili :mrgreen: má ráda svůj klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
25.2.10 22:40

U nás je v poslední době dost podobnej problém, a jsem z toho už taky docela zoufalá, Vojta teda strašně špatně usíná i přes den, neexistuje, že by prostě vytuhnul jen tak, bez řvaní.
To jedině v kočárku, a i kočárek ořve aspoň když je oblékán a ukládám ho do fusaku…
pak se zklidní a po pár metrech jízdy je schopný vytuhnout.

V noci spí jakž takž dobře do půlnoci, ale pak prostě hrozný, budí se, resp. mrcasí se i v polospánku, každou hodinu, občas mi dá 2h, to když mu zkusím dát na noc Panadol, říkám si třeba zoubky.
Nicméně nové zoubky zatím nikde.

Mám pocit, že ho bolí bříško, protože se strašně kroutí, na zádech nohama vytváří takové vlny jako když had plave na vodě…
Občas prdí, ale ne vždycky…

Zkoušela jsem mu dávat na noc jen mlíko bez kaše, ale pak se zas budil se strašným řevem, že má hlad.
jinak kolem 3h obvykle řve nejvíc a uklidní ho jedině mlíko, čajem ho neošálím.

Ono je snadný se ptát - a netrápí ho to a ono, když to je prostě ten problém, já prostě nevím, co ho trápí! a trápí mě to :-(
Vyzkoušeli jsme všecko možný, dokonce jsem byla i u homeopatky…

Tak ráda bych mu pomohla. Kdyby se tak strašně nekroutil, tak bych si i myslela, že si vymejšlí, ale dělá to prakticky až od začátku příkrmů… tj. už 2 měsíce.

Takže se asi jen tak bezdůvodně nebudí,
on kolikrát není probuzenej…
přiznám se, že si ho beru do náruče a uklidňuju ho v náručí, protože tak zoufale pláče, že to prostě nejde ignorovat, a prosté podání dudlíčku zpět do pusinky pomáhá jen občas.

Jinak dát ho do vlastního pokojíčku je krásná idea, ale to bysme ho museli mít, jsme tu jak sardinky v mikro 2+KK… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
25.2.10 22:53

bud ráda, že ti spí takhle do rána, mám o den starší dceru a definitivně vstáváme ve čtvrt na 6 (když má dobrý den), už jsme vstávali i ve 4, v půl 4… hrůza.
V noci se občas vzbudí řevem, že se jí něco zdá, ale po chvíli je to ok.

• Citovat
  • Upravit
27264
26.2.10 08:58

Holky děkuju za rady.
Teď teda byly 3 noci celkem klidný, budil se jenom na jídlo.
Obrázku no já si právě říkám, že ho taky bolí bříško, protože občas, ale šíleně prdí a kroutí se. Tak nevím jestli třeba nedat babycalm či něco podobnýho.
Zdenko no naštěstí, když po tomhle hysteráku usne, tak pak spí až do rána, respektive i dýl, pač to dohání, jenže tím si zase vždycky rozhodí režim. Pravda, že vstávat ve 4 ráno bych asi dlouho nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí