3leté - po obědě nechce spát, do večera nevydrží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5429
17.2.10 02:22

Spaní-nespaní

Kamarádka má 3letou dceru.V poslední době už jí dcera po obědě neusne.Začne být okolo třetí hodiny hrozně protivná,není s ní do večera k vydžení.Pokud usne,tak až okolo třetí čtvrté hodiny odpolední a spí až do šesti.Potom jí nemůžou uspat ještě v deset hodin večer.Když jí probudí třeba po hodině spánku je též strašně protivná brečí.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Co byste poradily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
17.2.10 08:24

Zkusila bych holčičku ukládat dřív, třeba 13.30, aby potom nespala tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
17.2.10 08:45

Ahoj, my měli nedávno podobný problém. Teď už to Lukášek 4 dny ze 7 vydrží bez spaní, pokud nevstáváme nějak šíleně brzo. A v kolik ráno holčička vstává? Když Lukáše probudím třeba v 6:30 (musíme stejně vstávat a vozit staršího do školy), tak ho potom dám spát téměř hned, jak přijdeme ze školky, tak kolem 13-13:30. Musí pak vstávat do 3, aby šel večer spát tak po 9. Většinou bojuje a nechce spát, ale nakonec usne. Ale pak je někdy taky šíleně protivný, hlavně když ho musím vzbudit. :-( Asi se prostě musí přetrpět ta doba, kdy už nechtějí spát, ale nevydrží to do večera. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
17.2.10 08:57

Napadá mě taky jedině zkusit dát spát dříve. My máme zase opačný problém. Vojta chodí spát už v deset, dýl nevydrží, spí tak do dvanácti, do půl jedné. Ale je fakt, že jde večer spát v sedm a já mám pak klídek. Jen si nedokážu představit, jak to bude zvládat ve školce, až bude mít chodit spát po obědě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.10 09:16

ahoj také jsme řešila problém nespaní po obědě,ted to řešíme tak , že jdeme odpočívat a z té nudy většinou usne :-) někdy také nespí,ale je alespoň odpočatá a není protivná, jinak by už 3 leté dítěmělo mít režim na spaní večer a tak i když nehcce spát tak striktně do postele a oni si to rozmyslí a usnou, někdy to je sice o nervy......no holt to jsou naši miláčci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
17.2.10 11:08

Já jsem se dočetla, že je to v tomto věku normální a že rodiče musí být striktní - zahnat dítě do postele třeba ve dvanáct nebo v jednu a trvat si na svém - ať už spí nebo nespí. Prostě nesmí vylézt z postele (většinou usne). Máme ten samý problém. Ellča bojkotuje spaní, ale přitom spát potřebuje. Prostě je to jenom spojeno s obdobím vzdoru a prosazováním vlastního názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
17.2.10 11:21

Ona jí dává spát ve 12-13h,ale ona prostě neusne,nezabere až v ty tři hodiny to je ten problém.Lehne si třeba někdy i s ní,čte pohádky,ale nepomáhá to.Jinak děkuji za příspěvky a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
17.2.10 11:25

Levi z té školky má největší vítr,Potřebovala by pak do práce.1.3.bude malý tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
17.2.10 13:12

Sunnny, taky doporučuju dávat spát hned po obědě, my třeba dáváme už ve 12:30. A pokud neusne, tak to nehrotit, jen prostě trvat na odpočinku, někdy funguje už jen to, když se řekne, že se nemusí spát, ale jen odpočívat v postýlce - a oni fakt někdy i vytuhnou :o)a když ne, tak po hodince, hodince a půl (jak komu vyhovuje) z postele vytáhnout a už nenechat spát. Když pak bude večer unavená, tak dát klidně spát dřív. A co se týče školky, tak možná není potřeba se tolik bát, on je to ze začátku pro dítě docela nápor, nový místo, lidi, zážitky, takže jsou nakonec i ty děti rády, že se jde spát - aspoň u nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
14.4.14 22:19

Ahoj holky, oživuju tuhle diskuzi :mrgreen: Dcera ve 2 a 3/4 letech přestala po obědě úplně spát, tak jsem jí tam přestala dávat, protože na mě akorát pořád volala a ani po hodině neusnula. Tak jsem pak byla i ráda, protože nejdéle v 19h byla tuhá. Ale teď ve 3 letech a čtvrt najednou ten denní spánek potřebuje, ne každý den, ale tak 3 - 4 x týdně. Buď jí vzbudí mladší dcera (5 měsíců) nebo je v nějaké vývinu, nevím, ale problém je stejný jak se tady píše - dřív než ve 13.30 prostě neusne, nechám jí spát max. do 15h, jenže večer se jí vůbec nechce spát. Ve 21h jí uložím, ale buď na mě volá, nebo rovnou vyleze a přijde za námi do pokoje a nebo si jdu ve 22h čistit zuby a zjistím, že ještě nespí, volá na mě že se jí nechce spát a tak dlouho prudí až si jí vezmu do ložnice (manžel je odstěhovanej kvůli mimču) a tam se stejně pořád převaluje a usne třeba až ve 23h :x takže pak je samozřejmě nevyspalá a musím jí dát po obědě a je to nekonečný příběh.
Tak by mě jenom zajímalo - podle vašich zkušeností a tak - jestli je lepší vydržet odpoledne cca od 16 do 19h s ukňouraným a prudícím dítětem nebo je lepší jí dát spát a „užít“ si prudění dlouho do noci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
14.4.14 22:26

Moje dcerka usíná dobře po obědě i večer, jenže zase vztává ráno v 6 :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.4.14 22:27

@Evikus hele, věk má na školku a jak to tam funguje:
Po obědě si jdou cca v 12.30 lehnout - kdo spí, spí, kdo nespí, odpočívá, ale ve 14.00 se budí a pak mají smůlu…
Tak ji dávej dříve - třeba si jen odpočine nebo i usne, ale zkus ji teda budit dříve a pak teda pořádně uhnat venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
14.4.14 22:33

Sice uplně z jineho šálku ale naše 5leta dcera chodí spat v 20:00 sam od sebe ale rano vstava o pul 7 což je mazec jelikož nejsme vyspani už nevím co s tím aby spala déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
14.4.14 22:37

Já přestala oba kluky dávat přes den zhruba ve 20měsícíh - bylo to u nás přesně jak píšeš a protože vždycky v tomhle věku očekáváme příchod dalšího miminka, tak se tomu tady snažím dát nějaký řád :mrgreen: U obou to bylo stejné jak píšeš - dala jsem je spát, jenže tam třeba hodinu, někdy i déle dělali akorát blbosti a pak když usnuli, tak buď by spali třeba do 16:30 /pak samozřejmě hrůza večer/ a nebo jsem je probudila a stejně byli zpruzelý a pořád brečeli, pak se zázračně kolem 19h probrali do lepší nálady a opět následovala noční hrůza. Takže se mi osvědčilo u obou vydržet zhruba tři týdny než si zvykli na nespací režim (některé dny úplně v pohodě, někdy to bylo horší) a časem jsme si našli svůj rytmus - zhruba od 14-15:30 se s nimi snažím dělat nějaké klidnější věci, venku třeba jen písek na zahradě (ne k jiným dětem, aby to fakt měli jako takový relax), když je hnusně tak koukáme na pohádky nebo malujeme (ale u pohádek jsem je tedy musela hlídat, aby nevytuhli - takže jsem si s nimi pořád povídala) a pak pro změnu něco akčního, co je nadchne a „nakopne“ zase až do večera. Někdy začneme koupat už kolem 18, pak pomalu večeře, chvilku ještě pohrát a kolem osmé je zaženu do postele, ve 20:30 většinou spí a vstávají tak kolem sedmé, někdy jsou zlatý a protáhnou to do 7:30. Jako je to náročnější, hlavně ty začátky, než si zvyknou, ale mě se to vyplatilo - a i oni mi přijdou odpočatější a spokojenější než když jsem je dávala spát a jim se přitom už ani tak moc nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.4.14 22:38

Já ukničení prudící dítě nesnáším. to radši pohodové vyspalé dítě do půlnoci, než 2 hodiny vydržet s kničákem.
Ale bylo to jak kdy - když jsme byli venku, tak nekničeli, pak cestou zpátky v MHD usli oba v půl šestý a když se poštěstilo, tak jsem je oba odtáhla domu spící a měla celý večer leháro. :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí