Krize se spaním v 8 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
13.2.10 12:42

Krize v 8 měsících

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli jste taky některá zažily to co já. Náš malej se na mě hrozně nafixoval a chtěl by spinkat jen se mnou. To by znamenalo, že bych s ním v 8 zalehla do naší postele, to by spinkal jak miminko. Jenže takhle já si to nepředstavuju. Za prvé bych nerada, aby si na to navykl a vyžadoval to tak napořád. A za druhé chodím spát trochu později :(
Takže to praktikuji tak, že uhoupám v houpačce, přenesu do postýlky a pak jen čekám, kdy se vzbudí. Obvykle tak za půl hodiny a pomůže jen to, když si za ním přijdu lehnout. Musím tam zůstat tak 20 minut, ale obvykle za další půl hodiny se to opakuje. A tak pořád. Sám vůbec tvrdě neusne.
Nechci závidět maminkám, kterým v tomto věku dítě prospí celou noc, ale už k tomu inklinuju. Nejraději bych slyšela, že to za chvíli odezní a malej se trochu osamostatní. Snad mě některá potěšíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
13.2.10 12:54

Řekla bych, že má tak akorát období separační úzkosti (taky nám začalo v osmi měsících) a prý to někdy odezní :dance: náš ho zatím má furt. :roll: S tím usínáním teda neporadím, máme to stejně, také s ním musím usínat já, ale pak třeba spí i dvě hoďky, takže to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
13.2.10 12:56

Iruško, naše malá je mladší, ale máme to samé. Je zvyklá, že si jí v noci beru do postele. Takže kolem 8 jí uspím v postýlce, stačí jí, když u ní stojím a ona mi šátrá po obličejí, tak usne, ale za půl hodky je vzhůru a to už chce být u mně. Přesně jak píšeš, nejlépe kdybych si ji vzala do postele a tak spala. Já si většinou sednu na postel a držím ji, nehoupu, netřepu, a ona spí, ale jakmile ji chci položit do postýlky, tak řev!!! Včera mi usnula až kolem 23hod. Jelikož se pak probrala úplně a nemohla zaspat :zed: :zed: Já myslím, že jediné je, nechat vyplakat, já zatím na to nemám, takže jsem pořád u ní, ale z večera mám houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.2.10 13:04

je to normál,už v několika podobných diskuzích jsem psala,že starší dcera nespala,ted už se moc rozepisovat nebudu 8-) ale řvala,furt jen houpat,sedět u ní,vstávání 10× za noc.hrůza.
trvalo to do 1roku,pak se o moc polepšila,nyní samozřejmě pohoda.
Mladší naopak spala od mimina celou noc a trvá to do ted.
neboj,však ho to přejde,jen vydrž a říkej si,že to takhle není navždy :wink: rychle to uteče!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
13.2.10 14:09

V tomhle veku jsou miminka velmi nafixovana na maminku, projevuje se to i tim, ze nechteji sama spinkat. Ja to tak mela u obou deti, krom toho, jsem mela obrovskou krizi i pres den, kdy mi porad visely u nohy a ja se nemohla hnout, ani nic udelat. Ja jsem mela obe deti v posteli, uspavala jsem je v posteli, pak vstala a delala, co potrebuju, pak si k nim lehla a spali jsme do rana. Ted nedavno jsem deti prestehovala do vlastnich postylek (3 roky a 1.5 roku), usinaji tam za me pritomnosti a pak podle toho,jak kterou noc, nekdy spi do rana, nekdy se ke me v noci stehuji. Me to nevadi, jednou prijde cas, kdy budu skemrat o pusu a objeti a nebudou mi ho chtit treba dat. :-)
Urcite dostanes i doporuceni na Estivilla, ja ho na starsi zkusila a nefungoval na mladsiho jsem to ani nezkousela. Proste to beru tak jak to je a uzivam si, ze me tak miluji ;-) I kdyz nekdy bych si taky samozrejme prala, aby byli samostatnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.2.10 14:30

Derido, jestli se můžu přimluvit, tak nenechávej vyplakat :) Tohle jsem si už vyřešila, malej prostě něco potřebuje a já ho přece nenechám na holičkách. Asi to budu muset udělat, jak píšou holky, být šťastná, jak mě kluk miluje :-D Až mu bude 20, budu na to jen vzpomínat. No, ale ty večery jsou zabité, to je právě to. Dřív jsem mohla i večer někam vyrazit, teď teda těžko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.2.10 14:55

Iruško,to uteče,však malej odroste a budeš moct se zase věnovat sobě :hug: já si někdy připadám doma nadbytečná,dcery jsou pořád nalepené na sebe,před chvíli mě „vyhodily“ z pokojíku-prý mám jít do kuchyně :lol:
mám ted dost času,proto půjdu konečně do práce,doma bych se unudila :roll:
ale úplně chápu,že je to na nervy..znám to!!§
drž seeeee :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
13.2.10 16:06

jezkovy zraky
my dali tedka rafinka uspesne dopokojicku, ale vubec me nenapadlo, ze az bude separacka, ze mozna nastane problem ..... no nektere deti to prej ani moc nemaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
13.2.10 16:06

Iruško, teda nevím jak u vás, ale u nás malá rozhodně nic nepotřebuje, nic jí není. Je to vzteklej hysterickej pláč, protože chce být na rukách. Ty máš určitě jen jedno dítko, ale já se musím věnovat i synovi. Takže kdybych nebyla měkota, tak malou vybrečet nechám. Při představě, že do roku budu dvě hodiny stát nad postýlkou a snažit se jí uspat mi vstávají vlasy na hlavě. Není vybrečet a vybrečet, něco jiného je, pokud malého necháš samotného a hodinu ho necháš řvát. Takhle, když k němu chodíš, hladíš, dáš dudlík, to je pak rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.2.10 18:24

Pudloslavo, s tím si zatím nelam hlavu. Mám i kamarádky, které večer dítko odloží a ráno si ho jdou vyzvednout :) To my jsme jenom trochu temperamentnější :mrgreen:
Derido, máš pravdu, že asi dvakrát se stalo, že malej tak histericky řval a neměl důvod, že jsem ho prostě nechala ležet a bylo to to nejlepší, protože pak se uklidnil sám. A někdy taky děcka ventilují řevem napětí z celého dne. Třeba se setkáš s úspěchem 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
13.2.10 20:04

Iruško, já bych teda viděla trošinku problém v tom uspávání v houpačce… V osmi měsících už by možná pomohl nějaký pevný rituál s tím, že usíná se v postýlce - nebo v posteli, to je jedno, kde, prostě na stálém místě, kde se v noci spí…
Mně to totiž připadá jako typická ukázka toho, že dítě vyžaduje stejné „usínací podmínky“, kdykoli se jen trošku probudí… v tomhle případě prostě Tvou přítomnost vedle sebe…
Ono to určitě časem samo odezní a osamostatní se, každý se to nakonec naučí… jen to třeba bude trvat delší dobu, než když by ses ho to pokusila naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
14.2.10 17:17

Bohunko, tak houpačku jsem pořídila nedávno na radu porodní asistentky. Prý je pro děti, které špatně usínají, velmi důležitá. A je pravda, že do té doby usínal třeba i půl hodiny, navíc sebou hrozně mlátil, teď to je rychlejší.
No a co se týče rituálu, do půl roku usínal sám v postýlce, byla jsem nadšená. Ale pak se to začalo kazit a bylo to čím dál horší.
Včera to byla zase noc! Vyváděl až do 11. Pak si to samozřejmě dospává přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
15.2.10 19:29

Iru, to je mi líto, máš to náročné!
Ale s tou houpačkou si dovolím nesouhlasit - to je možná vhodné pro novorozence, resp. pro první měsíce (v bříšku byli na houpání zvyklí, tak než se trochu „adaptují“ na svět) - ale osmiměsíční mimi už je slušně „zaběhlé“, už poznává noc a den, svou postýlku, svou oblíbenou hračku, podle příprav pozná, co bude následovat, apod. Píšeš, že trvá třeba půl hodiny, než usne - no a Ty sama usneš okamžitě, jak si lehneš? Kdyby Tě někdo udrncal, tak taky rychle odpadneš… ale normálně Ti to asi chvíli trvá, než se zklidníš a přebereš si myšlenky - dítě to má stejné, před spaním (není-li „mrtvé“ únavou) si přebírá v hlavičce nové dojmy a vjemy, trvá mu nějakou dobu, než se zklidní, některé si třeba povídají… Pokud u toho nepláče, je to ok… Jestli pláče a vyžaduje Tvou přítomnost u usínání, je to na Tobě - buď Ti nevadí ho uspávat (s rizikem, že to bude vyžadovat i při každém nočním probuzení) nebo Ti to vadí - a pak ho to musíš nějak odnaučit… Někdo zastává metodu „nechat vyřvat“ (já teda ne!), někdo „kontrolovaný pláč“, někdo odnaučuje postupně, podle toho, na co stačí nervy :-) Ty moje stačily jedině na „salámovou metodu“, tj. nejdřív naučit „usínáme ve své postýlce, máma drží za ruku“ - když to zvládla, po čase přišlo „usínáme v postýlce, máma nedrží, ale je v místnosti“ a poslední fáze „usínáme sami ve své postýlce“ :mrgreen: Trvalo to 3 měsíce, ale šlo to prakticky bez pláče a povedlo se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.2.10 20:18

No ono tu houpačku stejně nepůjde používat dýl než do 9 měsíců. A proti tomu, co jsem si užila předtím, jsem za ni ráda.
Včera zase usnul, za půl hodiny pláč, tak jsem si šla za ním lehnout a byla s ním 20 minut, krásně oddechoval. Vrátila jsem ho do postýlky a už za pět minut!!!! znova řev. Protože jsem si zrovna četla o Estivillově metodě, začala jsem tam chodit po těch minutách a jen ho přikrývala a řekla pár slov. Hrozně vřeštěl, tak nakonec jsem si za ním stejně lehla, ale světe div se, pak jsme o něm nevěděli až do 1! A pak jsem do rána kojila jen dvakrát, což je u nás opravdu málo :) Pořád něco zkouším, ale kdyby tohle fungovalo jako včera, bylo by to úžasný. Snad se s tím časem popere a pochopí, že v noci se nění čeho bát :) Já teda usnu jak lehnu, ale v dětství jsem to taky měla trochu jako on, má tedy moje pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
15.2.10 20:23

No vidíš, to je super!!! :palec:
Tak hlavně ať to vydrží… no, tedy, ať to vydržíte oba! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...