Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, vím, že to tu už asi bylo, ale nevím si rady.Malá krásně večer usínala okolo sedmé(v šest se koupalo, pak kojení, u kterého se předespala).Jenže teď asi týden se po tom kojení probere a neskutečně řádí v postýlce. Leze tam, otáčí se, má z toho srandu. Jenže pak už je unavená a brečí, později i řve. Chodím ji utěšovat, otáčet na bok, i chovat, zpívat. Obvykle ale nic nepomůže. Trvá to třeba hodinu, hodinu a půl. Dost mě to ničí, protože není žádný velký spáč. Budíček máme pravdelně nejpozději v šest a v noci kojim tak 2×.Nevíte, jak ji zklidnit, aby lépe zabírala. Je pak už unavená a prostě nemůže zabrat. Přes den naspí možná dvě hodiny- a to ještě jen v kočárku, takže fakt chci aby spala aspoň v noci. Nemáte někdo něco podobnýho? Proč to dělá???
A co zkusit ten večer třeba o půl hodinky posunout? Možná prostě jen není unavená, přece jen už je zase o něco větší a víc vydrží - kdyby šla o něco později spát, mohla by být unavenější…
To mě taky napadlo, jenže pro mě to znamená ještě míň klidu pro sebe, takže jsem se tomu chtěla vyhnout.
Kdyby ta půlhodina vyšla, nebylo by to pořád lepší než ty 2 hodiny uspávání?
Týja píše:
To mě taky napadlo, jenže pro mě to znamená ještě míň klidu pro sebe, takže jsem se tomu chtěla vyhnout.
Jojo, to chápu… ale v sedm hodin, to je možná fakt brzo - co znám děti kolem sebe, chodí skoro všechny spát kolem osmé, některé i o něco později… U nás Helenka kolem té osmé, Mareček kolem sedmé, podle toho, jak je unavený, budíček oba kolem šesté.
ahojky a v kolik se ti odpoledne naposledy vzbudi.Ja v tomhle veku musela Tomika udrzet,tak od tech 16 hod. vzhuru,aby mi v klidu sel na tu sedmou spat.
NO MUJ MALEJ BYL TO SAMÉ USNUL PO 2 HODINACH SE BUDIL NA KRMENÍ PO KRMENÍ BYL HODINU A PUL VZHURU TO POŘAD ŘVAL A VZTEKAL SE PAK USNUL A ZA HODINU SE ZAS BUDIL NA KRMENÍ,HUZA.A TAK POŘAD DOKOLA.USTALO TO PAK SAMO ASI PO 4 MĚSÍCÍCH TAKŽE FAKT NEVÍM JAK PORADIT SNAD JEN TO ŽE V TOM NEJSI SAMA ![]()
Tak to my máme taky problém, ale zase s usínáním… postýlku jsme vyměnili za malou postel, který je velká jako postýlka, akorát bez toho zábradlí..a tím jak pro něj je snadné z postýlky vylízt, tak mi takhle večer přijde klidně i 10-5× a někdy už mám takový nervy, že mu dám i docela dost na zadek a stejně to nepomůže.. nevíte jestli nejsou třeba nějaký bylinky nebo tak na usínání? Medunka nezabírá… jinak malej v noci spí vzorově, a budí se ráno kolem 7-8…