Noční krmení - kdy začíte redukovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4633
13.2.10 21:15

Noční krmení

Holky,
od kdy má smysl trošku redukovat noční krmení miminka ? Malej jeden týden spal krásně celou noc, tj. od osmi do cca pěri, šesti hodin. Pak se to nějak pokazilo a vyžaduje krmení třikrát za noc.
Jde to nějak miminko naučit ? A od kdy je možný s tím případně začít ?
Jinak taky šílím z doplňování dudlíku..dříve usnul a dudel vyplivnul…teď ne, má ho celou noc a jakmile vypadne, vzbudí se a začne ho hledat a mlátit hlavičkou ze strany na stranu. Problém je v tom, že je schopný ho plivat každou minutu třeba půl hpdinu v kuse než zabere..děs :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
13.2.10 21:35

Já jsem „korigovala“ noční jídlo asi od ukončeného šestinedělí, ale jenom tím, že jsem se nejdřív chvilku pokusila malou uklidnit jinak, než prsem, jestli náhodou neusne (fakt chvíli, pár minut, když už to bylo víc jak tři hodiny od minulého krmení, ani jsem to vlastně nezkoušela…)
Miminka asi mají různá období, třeba teď začal rychleji růst a chvíli bude potřebovat i v noci jíst častěji…
Bez jídla „by mělo“ vydržet celou noc dítě starší 6 měsíců a o váze aspoň 8kg. Majda v noci přestala jíst v 7mi měsících, váha nějakých 6kg a kousek.

S dudlíkem neporadím, jen prostě nandavat, no, je to na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
13.2.10 21:38

no u nas se to zlomilo po 3. mesici, i u prvniho i ted. takhle maly mimco jeste nenaucis nejakymu spacimu rezimu s kojenim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
13.2.10 21:43

Takhle brzo určitě ne, myslím, že do půl roku má určitě na noční krmení nárok… Ono se to ještě „vystříbří“, třeba časem zase zaspí líp. Vydrž… :wink:
S tím dudlíkem je kříž, měli jsme to u dcerky taky a zlepšilo se to, až když se naučila podávat si ho sama… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.2.10 21:46

Já jsem moooc špatný příklad, krmíme po dvou hodinách ještě v osmi měsících :lol: , ale udělala jsem si to nejspíš sama, zvlášť, když čtu příspěvek od Pipet. To já vždycky hned šoupla prso, takže mám závisláčka. Měla jsem Pipetin příspěvek číst chvíli po porodu, teď jsem se praštila do čela, jak jsem pitomá :andel:

S dudlíkem neporadím. My měli jen krátké období, kdy ho opravdu vyžadoval mít v papulce při spaní non-stop a když vypadl, tak jsem prostě vracela a vracela. Ale teď koukám, že vy jste ještě maličkatí, co zkusit přirazit mu dudáček smuchlanou plínou? (pokud tedy spinká s hlavičku na stranu jako spinkal Luky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.2.10 21:50
Kakika píše:
Já jsem moooc špatný příklad, krmíme po dvou hodinách ještě v osmi měsících :lol: , ale udělala jsem si to nejspíš sama, zvlášť, když čtu příspěvek od Pipet. To já vždycky hned šoupla prso, takže mám závisláčka. Měla jsem Pipetin příspěvek číst chvíli po porodu, teď jsem se praštila do čela, jak jsem pitomá :andel:S dudlíkem neporadím. My měli jen krátké období, kdy ho opravdu vyžadoval mít v papulce při spaní non-stop a když vypadl, tak jsem prostě vracela a vracela. Ale teď koukám, že vy jste ještě maličkatí, co zkusit přirazit mu dudáček smuchlanou plínou? (pokud tedy spinká s hlavičku na stranu jako spinkal Luky).

Já jsem totiž ještě těhotná četla miliardu diskusí, jak mimina nespí a jsou přicuclé a tak :lol: a za žádnou cenu jsem to nechtěla dopustit. Nevím, jestli naše pohodové noci způsobil můj přístup, nebo prostě Majda není přícucka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65305
13.2.10 22:02

Tak Matyáš ještě v 8mi měsících v noci jedl…kojila jsem 2-3krát…
dostával kaši na noc a stejně---
a pak ze dne na den nic,cucnul si čaje a spal.tak ted už v noci nejí.....tak 2krát si dá čaj,občas podám dudel a spí tak do 6ti,to si ho vezmu k sobě,nakojím a pak ještě usneme---teda Mates někdy ne,ale já jo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
13.2.10 22:03
Kakika píše: …co zkusit přirazit mu dudáček smuchlanou plínou? (pokud tedy spinká s hlavičku na stranu jako spinkal Luky).

Holky, já teď asi budu za plašana, ale… když bylo Marečkovi 5 týdnů, tak jsem přesně tohle udělala… a ten pinďa mrňavej normálně nějak, nevím jak, pohnul hlavičkou a zabořil celý ksichtík do té plínky… Tak už jsem to víckrát neudělala, fakt jsem z toho neměla dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
13.2.10 22:21

Ahoj,
tak já si myslím, že máš ještě čas s nočním krmením… Náš Luky v noci taky ještě jí :roll: už měl období, že se budil až tak v 5hod, ale teď většinou kolem půl druhé se vzbudí, dostane flašku (120ml), vycucne a spí… Snad se nebude budit do puberty na tu flašku :mrgreen:

Chtěla bych zkusit už bez krmení, ale nevím, jak na něj :roll: myslím, že naučenej není, protože se fakt najde noc, kdy vydrží do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.10 22:28

Tak Samík se v noci taky ještě krmí :oops: Dlouho to bylo tak, že fakt pil a hodně a pak hned usnul, tak jsem to neřešila, ale posledních pár týdnů pozoruju, že se vzbudí před půlnocí, podudlá, stejně neusne a stejně mu cosi vadí (asi že chce trénovat sezení a nemůže :lol: ), tak ho musím uspávat stejnak. Zrovna dneska mu hodlám před půlnocí zkusit nedat :lol:
Ale do toho půl roku má určitě nárok a stejně jako Adus doufám, že se nebude na prso budit do puberty, no :oops: :roll: :lol: :lol: :lol:

S dudlíkem jedině vyděržať a dávat, než se naučí sám nebo odnaučit dudlík úplně :nevim: (já bych vovlila první možnost :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
13.2.10 23:53

Dcera kojená,syn na UM a oba spí od 3 měsíců v kuse celou noc.. :wink: Takže asi mám štěstí,že si to obě děti tak krásně zredukovaly samy.. :wink: Ale dudlík jsem musela „zachraňovat“ještě několik měsíců..ačkoliv na řetízku,myslím že mimi se trefí do pusinky až někdy kolem 8 měs.. :nevim: Nevím to už přesně,ale tak nějak odhaduji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.2.10 08:55

Kolem 6m se budil na kojo az nad ranem, ale pak se nam to pokazilo, v 7m neuspesny pokus o utnuti nocniho kojeni, ale kdyz se budil i po nekolika dnech, zrejme kvuli zubum, tak jsem vymekla. V 9m se kojil takrka nonstop, tak jsem to utla, 3 dny jsem praktikovala ukecavaci a nosici metodu, od te doby spi celou noc cca od pul osme do 7.

V tech 7m na to jeste nebyl pripraveny, v 9m to slo temer samo.

Bohuzel jsem tim, ze jsem uz nekojila v noci velmi rychle prisla o mliko, i kdyz jsem kojila 3× denne. Takze bych s tak malym prckem vubec s nocnim kojenim nelaborovala, tak do 6m je hajeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.2.10 14:45

Toto je hrozně individuální . První dcera spala od šestinedělí celou noc, druhou kojím ještě ted jednou v noci , ale bez problémů.
Asi to řešíš ještě dost předčasně - mimi je malé a na noční kojení má nárok.Může to být jen spurt a také se může za čas vrátit k tomu, jak spala celou noc.
S vyplivováním dudlíku je to přechodné období ( takových věcí zaznemenáš ještě spousty), za dva tři týdny bude dělat v postýlce zase jinou lumpárnu hlavně s ručičkama, takže vydržaj, vydržaj… a vždy může být hůř..Néé určitě bude líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
12.2.13 06:19

Ahoj, obnovuju diskuzi :) zajimalo by me, jestli nevadi, kdyz moje mala (1mesic)by od pulnoci spala az treba do sedmi do rana? Zatim ji bidim po 4 hodinach, ale je to utrpeni, kdyz mi zazvoni budik a ona spinka a mne se taaak nechce vstavat a musim ji jit tahat z postele. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
12.2.13 06:49

Pokud neni vyslovene podvahova-nedonosena, nemate v mistnosti brutalne pretopeno, tak ji nech. Nebudila jsem nikdy, 1× za noc jsem krmila cca od toho 1.mesice, protoze v noci hezky spala. A hezky spi dodnes, nebyl problem s odnaucovanim nocniho piti. Pro dite je nemene dulezity v noci nabirat sily, tj. poradne spat, a ne se jen neustale futrovat jidlem, pokud to neni novorozenecek…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510