Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já vahala ještě mezi navigton caravel, ale ten mi u muže neprošel ![]()
@Krrysa ty to musis mit opravdu zajimave ![]()
@Barborkaa26 snad ti to projde. Me mladej spi jeste ted 2-3hod v kocaru ![]()
No já jako prodejce bych ti raf pol future a ani jiný podobný kočárek moc nedoporučil. Má dvoubodové uchycení korby a tak s tím většína mamin ( i prodavaček) docela zápasí.
Prodáváme pouze raf pol a tak byh ti doporučil model largo , nebo model margaret popřípadě model whitelux , pokud máš ráda bílou.
Co doporučím sledovat.
Aby na sedačce směrem k madlu kočárku netrčely vodorovné červené páčky, ty když dítě zmáčkne tak odpoutá přední čepy sedačky a převrátí se dozadu. ( neodpovídá normě en 1888)
Aby měl brzdu ve tvaru kolébky, protože jinak budeš muset kočárek odbržďovat kopem zespodu, což není příjemné v sandálích a lehce si tím zničíš i boty.
Na léto je dobré velké větrání kluboké korby. Taky je důležitá výška dna kočárku od země. Spousta kočárků je velmi nízká a to aby k tomu lezl člověk po kolenou.
U nás je nejprodávanější kočárek raf pol margaret který je na rámu s neotáčecími koly, ale není problém ho koupit s koly otočnými. cena za trojkombinaci 8199Kč
@Claire Bare nenudím se ![]()
@Barborkaa26 odrážedlo je fajn, pokud je dítě ovladatelné, ej to pohoda…
Já mám Baby Design Lupo Comfort dvojkombinaci. Vajíčko jsem chtěla lepší, takže jsem šla do Cybexu. A když bylo synovi rok a půl, tak jsem golfky Chicco, které jsem měla většinou na pobíhání po obchodech vyměnila za Valco Snap 4 a s ním jezdím do teď. Synovi je 21M. Když bych si mohla znovu vybrat. Tak bych si koupila jen hluboký kočárek a pak Snapa.
Nikde v komentarich jsem nezaznamenala znacku Jané. Jen teda v tom cenovem rozmezi jedine z druhe ruky. Ja mam bazarovy, odvozila jsem v tom 2 deti a cekame treti
a temer denne sjizdim schody, ale mam starsi verzi (prostornejsi), a porad drzi ![]()
@Frantiskaaa píše:
ten je o ničem
Nesouhlasim. Do města jsem si koupila mutsy igo a do terénu roan marita a neměnila bych. Nízká PC a same dobře zkusenosti.( do terénu je super, ale neumím si predstavit projíždění úzkých uliček v obchodech…)
@Lenka.813 píše:
@jakanas díky kouknu na to, akorát ty velky kola sou hrozný
jak jsem psal, margaret se podává i s malými otočnými koly
@Amoletka píše:
Nikde v komentarich jsem nezaznamenala znacku Jané. Jen teda v tom cenovem rozmezi jedine z druhe ruky. Ja mam bazarovy, odvozila jsem v tom 2 deti a cekame tretia temer denne sjizdim schody, ale mam starsi verzi (prostornejsi), a porad drzi
Já jsem ho třeba vůbec nezmiňovala, protože zakladatelka trojkolku nechce, tak je zbytečný jí ho nabízet. Je teda fakt, že si maminy chválí i Rider, ale to jsou designově všechno úplně jiný kočárky, než je zakladatelky výběr ![]()
@Lenka.813 píše:
@jakanas díky kouknu na to, akorát ty velky kola sou hrozný
velký kola jsou nejlepší, ale jasně, každýmu se líbí něco jinýho. Mě přijdou nejpraktičtější na průjezd kdečím, i lehce jede ten kočár. Zas nechápu jak někdo může jezdit s pidikolečkama:-) Stejně většina uživatelů kočárků potom říká, že by pořídili zvlášť kočár pro mimino a sporťák jinej, protože ty z kombinací, to nebývá často ono.
@hofka jenže co se stability týče, je velek rozdíl ty tři velký kola třeba na runu a na tomhle, protže jak jsou tam ty oéra, ab yto hodně houpalo, tak je to pak v terénu strašně nestabilní.. tyhle kola jsou fajn do města an mírnej terén, ale jinak je to spíš dizajnovka…
@Krrysa píše:
@hofka jenže co se stability týče, je velek rozdíl ty tři velký kola třeba na runu a na tomhle, protže jak jsou tam ty oéra, ab yto hodně houpalo, tak je to pak v terénu strašně nestabilní.. tyhle kola jsou fajn do města an mírnej terén, ale jinak je to spíš dizajnovka…
s xRunem v terénu právě nemám problém, jak jsou kola zešikmený, stabilita do stran je vpohodě. Nevýhoda u něj je-ale to je záměrně, je to prostě opravdu sportovní kočár, že má těžiště hodně vzadu-aby se dobře s ním manipulovalo, ale kvůli tomu se nedá přetížit madlo, potom se snadno překlopí dozadu
@hofka píše:
s xRunem v terénu právě nemám problém, jak jsou kola zešikmený, stabilita do stran je vpohodě. Nevýhoda u něj je-ale to je záměrně, je to prostě opravdu sportovní kočár, že má těžiště hodně vzadu-aby se dobře s ním manipulovalo, ale kvůli tomu se nedá přetížit madlo, potom se snadno překlopí dozadu
No to já třeba právě nechápu, co kdo vozí v tašce na kočáru, že se mu podaří ho překlopit. Prázdnej kočár jo, to už se mi u Jané taky povedlo, že jsem na madlo pověsila hodně, ale četla jsem, že se někomu podařilo překlopit kočár i s dítětem
To tam snad už musei mít pověšený cihly nebo já nevím co
Taky jsem vozila tašku napráskanou, že jsem ji kolikrát ani nezapnula, ale tohle se mi prostě nepovedlo, a to má kluk i teď ve 2,5 letech jenom 12 kilo.
@Tunrida píše:
No to já třeba právě nechápu, co kdo vozí v tašce na kočáru, že se mu podaří ho překlopit. Prázdnej kočár jo, to už se mi u Jané taky povedlo, že jsem na madlo pověsila hodně, ale četla jsem, že se někomu podařilo překlopit kočár i s dítětemTo tam snad už musei mít pověšený cihly nebo já nevím co
Taky jsem vozila tašku napráskanou, že jsem ji kolikrát ani nezapnula, ale tohle se mi prostě nepovedlo, a to má kluk i teď ve 2,5 letech jenom 12 kilo.
ona stačí běžná taška plus velká petka pití plus odrážedlo a další kraviny a je to hned:-) xRun je prostě na běhání a ne nákupní košík